تغذیه با شیر مادر

برای توانمند سازی والدین و تقویت تغذیه با شیرمادر با یکدیگر همکاری کنیم
شعار هفته جهانی شیرمادر (۱۶-۱۰مرداد ماه)
دوران تکرار نشدنی کودکی دوران شکل گیری و رشد جسمی و روانی است و دوران شیرخواری حساس ترین مرحله از رشد و تکامل کودک است لذا دراین مرحله از زندگی باید به تغذیه و سلامت کودک بیشتر توجه نمود
شیرمادر به تنهایی تامین کننده نیازهای غذایی و به طور همزمان فراهم کننده مواد ایمنی بخش لازم برای کودک است و این دو ویژگی به طور یک جا از هیچ طریقی قابل دسترسی نیست
مطالعات زیادی نشان داده اند که شیرمادر نه تنها تامین کننده تندرستی در دوران شیرخواری است بلکه حتی تاثیر مثبت آن در دوران نوجوانی و سالمندی هم آشکارا قابل توجه است که به موارد زیر می توان اشاره کرد
– شیر مادران دارای نوزاد نارس،با شیرمادران نوزادرسیده متفاوت و دارای پروتئین،سدیم،وکلر بیشتر و لاکتوز وچربی کمتری است که مناسب با نیاز نوزاد نارس می باشد
– شانس مرگ ومیر ناشی از اسهال در شیرخوارانی که از شیرمادر تغذیه می کنند حدود ۲/۱۴برابر،شانس مرگ ومیر ناشی از عفونت های تنفسی حدود ۶/۳برابرو شانس مرگ ومیر ناشی از سایرعفونت ها حدود ۵/۲برابر کمتر از شیرخوارانی است که با شیرمصنوعی تغذیه می شوند
-خطر ابتلا به سرطان پستان برای هر سال شیردهی ۴/۳درصد کاهش می یابد
-خطرچاقی در کودکانی که با شیرمادر تغذیه می شوند به ازاءهر ماه بیشتر شیرخوردن،۴درصد کاهش پیدا میکند
-تغذیه با شیر مادر خطر بستری شدن کودکان در بیمارستان را به خاطر عفونت های تنفسی و گوش میانی ۷۲٪کاهش می دهد
-تغذیه انحصاری با شیر مادر خطر مرگ ناگهانی شیرخوار را ۷۳٪کاهش می دهد
-در شیرخوارانی که بیش از ۶ماه شیرمادر می خورند در مقایسه با شیرخوارانی که باشیر مصنوعی تغذیه می شوند ۱۹تا۲۴٪احتمال ابتلا به سرطان خون کمتر است
-خطر ابتلا به سرطان تخمدان در مادرانی که حداقل ۱۲ماه شیر می دهند درمقایسه با آنان که هرگز شیر نداده اند ۲۸٪کمتر است
-احتمال خطر بیماری دیابت نوع ۲در شیرخوارانی که شیرمادر می خورند در مقایسه با کودکانی که شیرخشک می خورند ۴۰٪کاهش دارد
-خطر ابتلا مادر به دیابت نوع ۲نیز به ازاءهر ۱۲ماه طول مدت شیردهی ۴تا ۱۲٪کاهش می یابد
نصرت قاسمیان

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

مسابقات فوتسال جام رمضان

 به گزارش هفته نامه افق کویر، مسابقات جام