روز دوشنبه ۴ آذر ماه نشست مسئولین شهرستان بافق با هئیت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در محل سالن کنفرانس ساختمان مدیریت شهرک آهنشهر برگزارشد .
به گزارش خبرنگار هفته نامه افق کویر: دکتر محمد رضا میرجلیلی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ضمن گرامیداشت هفته بسیج مسایل و مشکلات بهداشتی و درمانی شهرستان بافق را مورد ارزیابی قرار داد .
وی گفت : باعث افتخار هست که در بافق حضور یافتم و امیدوارم بتوانم گامی در راه رفع مشکلات درمانی
بردارم . آیت ا… لطفی به من یاد دادند هرموقع یکی از دغدغه های مسئولین اجرایی شهر، مسئله مشکل بهداشت و درمان در سه اولویت اول باشد نشان دهنده پیشرفت آن منطقه خواهد بود .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی افزود : همکاری و رابطه ی خوبی می تواند بین مسئولین دانشگاه با مسئولین اجرایی شهرستان بافق، به خاطر انسان های نیکی که در شهرستان وجود دارد باشد. وی دکتر محمود نوری شادکام، دکتر لطفی، دکتر موحدیان و دکتر میرغنی زاده را باعث خیر در شهرستان بافق و استان یزد دانست.
دکتر میرجلیلی خواست یک هیئت امناء تشکیل شده و فعالیت ها و کارها زیر نظر این هیئت امناء انجام شود. وی پیشنهاد داد بهتر است خود منطقه برای اولویت های درمانی تصمیم بگیرد.
وی همچنین امام جمعه، فرماندار، مدیرعامل، دکتر میرغنی زاده، دکتر نوری، خیرین محلی و یک نفر از استانداری را پیشنهاد داد تا جزء هیئت امناء مجموعه باشند و مدیریت محلی سیستم را اداره کند. با این کار می توانند ایده های بلندتری برای مجموعه ببینند. ما تا یک حدی در شرایط کلی متخصص برای بافق جذب می نماییم؛ ولی آن چیزی که دورنما را تعیین می کند خود مجموعه محلی است .
میرجلیلی افزود: دومین کاری را که برای شهرستان با همکاری دانشگاه می توان انجام داد زمینه های آموزشی است در مورد پیشگیری، صنعت، پژوهش و تحقیق!
وی در مورد ساخت محل استقرار دستگاه «سی تی اسکن» گفت : مشکلی نیست، دفتر فنی فضا را با استانداردها مشخص کند تا ساخته شود.
دکتر افشاری رئیس بیمارستان ولیعصر (عج) از دکترمیر جلیلی خواست تا سیستم های بخش دیالیز تعویض شود. وی گفت : برای رفع بعضی از مشکلات به ۷۰۰ میلیون تومان نیاز داریم. وی همچنین از استاندارد تصفیه خانه بیمارستان گفت و از فرماندار خواست تا برای ساخت استخر ذخیره و فضای ساز بیمارستان ۲۵ میلیون تومان کمک نماید. بحث آشپزخانه و رخت شورخانه برای تجهیز به ۲۵ میلیون تومان نیاز دارد، دکترافشاری از شورای شهر خواست تا این کمک را متقبل شوند که در آن جلسه شورای شهر این کمک را قبول نمود .
محمد جواد عسکری مدیر عامل شرکت سنگ آهن گفت : دیدگاه سنگ آهن به جز معدن در بحث های آموزش و کارهای بهداشتی به خاطر این که خدمات خوبی به پرسنل خودمان بدهیم، همکاری بهتری با مسئولین بهداشت داشته باشیم. در آینده نه چندان دور بافق عملاً به عنوان قطب صنعتی معدنی تبدیل خواهد شد و به همین منظور بحث های بهداشت، آموزش و مبلمان شهری نیز باید حرکتی داشته باشند؛ شهر خود به خود مهاجر پذیر خواهد شد. عسکری اظهار امیدواری کرد تا پزشک متخصص که قرار بود از مهرماه مستقر شود به صورت هفته ۳ روز باشد هر چه سریع ترحضور و استقرار بیابد.
دکتر مسعود دانشی، رییس شبکه بهداشت و درمان بافق از مدیر عامل سنگ آهن خواست تا سقف اعتباری را در نظر بگیرند که عسکری در پاسخ گفت : بهتر است ببینیم تفاهم نامه ی سال قبل کجا رسید؟ وی از دکتر میر محمدی و دکتر میرجلیلی خواست تا به تعهدات قول داده شده عمل کنند .
مسعود دانشی ادامه داد: جلساتی با دکتر میرمحمدی، رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد و مدیر عامل شرکت سنگ آهن داشتیم مصوباتی از جمله: مجوز «سی تی اسکن» که دکتر میر محمدی زحمت آن را کشیدند، ۱۸ نفر نیروی پرستار شروع به کارشدند. لوازم «فیکو» ، «ماشین بیهوشی» ، و «لاپاراسکوپی» از طرف مدیر عامل خریداری شد. مدیر عامل سنگ آهن در این بین گفت : قرار شد اعتباراتی که ما در نظر می گیریم در قبال آن به همان تعداد دانشگاه علوم پزشکی نه بیشتر متقبل شوند آیا این کار انجام شده است؟ که دکتر مسعود دانشی گفت: از لحاظ مالی برآورد نشده است!
دکتر میرجلیلی در این بین گفت: لطفاً از حقوق ماهانه که ما هر ماه هزینه می کنیم هم بگویید : وی افزود مجوز «سی تی اسکن» که گرفته شده است؛ اگر الآن واگذار بیمارستان خصوصی یزد شود حدود ۶ یا ۷ میلیارد تومان به شما پرداخت خواهند کرد .
دکترمسعود دانشی گلایه ی مدیر عامل را در مورد متخصص مطرح نمود؛ دکتر علی دهقان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در این باره گفت : به اجبار نمی شود پزشک و متخصص فرستاد، باید نظرشان را بتوانیم جلب کنیم، متخصص ارتوپدی امسال نمی توانیم فراهم کنیم ! کل متخصص ارتوپدی که کشور به ما سهیمه داده است یکی بوده و در حال رایزنی هستیم. متخصص گوش، حلق و بینی تأ مین می شود. دکتر میرجلیلی خواست تا دکتر مغز و اعصاب تأمین شود که وی پذیرفت؛ اما خواست تا سرویس ایاب و ذهاب آنها و امکانات را سنگ آهن متقبل شود که حاج محمدجواد عسکری مدیرعامل شرکت در دم پذیرفت .
دکتر «حسین میرزایی»؛ رییس درمانگاه شرکت سنگ آهن مرکزی در این بین گفت: بخشی از موضوعاتی که در دو سال گذشته پیش آمده است را بیان می کنم؛ موضوع دو میلیاردی که قرار بود کمک کنیم به شبکه بهداشت و درمان بیشتر مسئله نرم افزاری و حضور متخصص و پزشک بود. بعد مسافت و عدم وجود مراکز درمانی خصوصی سبب شده مشکل خاصی در درمان داشته باشیم. اگر بیمارستان توسعه داشته باشد جاذبه ی برای حضور متخصص وجود خواهد داشت.
دکتر میرجلیلی در بحث آموزشی و پژوهشی گفت: می توانیم دانشجویان پزشکی را که در رشته ها و واحدهای خاصی که دارند این جا آموزش ببینند بخشی از کار آموزش را می توانیم اینجا بیاوریم. در مورد توسعه بیمارستان اگر بتوانیم کمکی بدهیم حتماً همکاری خواهیم نمود. «محمد رنجبر» نایب رئیس شورای اسلامی شهر بافق گفت: ضمن خیر مقدم به شما و هیئت همراه، بیمارستانی که کمتر از پنجاه تخت خواب دارد و کمتر از پنجاه تخت خواب آن اشغال می شود و باید ضریب اشتغال به بالای ۷۰ درصد برسد برای توسعه و ۹۰ تختخوابی نمودند چگونه با عدم پزشک متخصص مردم بستری شوند، به معنای دور زدن است و دور هم باطل است. پزشک نمی آید؛ چون امکانات نیست! امکانات هم نمی دهند؛ چون پزشک نیست! اگر لطف فرمایید پزشک تأمین شود ضریب اشتغال تخت از ۵۰ به ۷۰ خواهد رسید؛ اگر بشود آماری روزانه، از بافقی های که به خاطر درمان و به خاطر نبود پزشک متخصص راهی یزد می شوند به دست آورد متوجه می شوید ضریب از ۵۰ به ۱۰۰ می رسد.
دکتر وفایی نسب معاون توسعه و مدیریت منابع گفت: چند متخصصی که قول دادیم هیچ کدام بستری انجام نمی دهند. متخصص داخلی ۲ نفر، یک متخصص جراح که از فعال ترین جراحان استان یزد است، متخصص زنان و زایمان و متخصص اطفال که ۲ نفر در بافق هستند.
مردم در شهر یزد هم همین طوراست به تهران برای درمان می خواهند بروند. مردمی که برای درمان به یزد می آیند مطمئن باشید کارشان در بافق حل می شده است. وی سخنش را با گفتن این حکایت ادامه داد و گفت: «یک نفر رفته بود در امامزاده و گریه و ناله می کرد. خادم امامزاده می خواست درب را ببندد و برود گفت: چرا نمی روی گفت: فرزندم سرطان دارد؛ خادم گفت: سرطان دارد باید بروی مشهد امامزاده ما در حد سرماخوردگی بیشتر نیست!» کارهای که ما می خواهیم در بهداشت و درمان انجام دهیم نیاز به مجوز دارد. اعتبار بیمارستان در سفر دوم ریاست جمهوری تصویب شده است. چیزی که در گزارشات الآن ثبت شده حوزه معاونت درمان است، حدود ۵۰ درصد است، بنابراین با ۵۲ تخت ضریب اشتغال ۵۰ درصد کدام کارشناسی می تواند مجوز ۹۰ تختخوابی بگیرد! هر سه یا چهار بار یکبار بازنگری در نظام سطح بندی داریم، پایان سال ۹۴ بازنگری مجدد ما است، البته در این حین یک وقت ضریب اشغال تخت بیمارستان به بالای ۷۰ درصد برود و حدود ۶ ماه بشود ثابت نگه داشت، می توانیم مجوز افزایش تخت را بگیریم، کارهای اولیه آن انجام شده است؛ ولی مجوز اصلی نظام سطح بندی منوط است به ضریب اشغال تخت بیمارستان است.
وی در مورد بحث اورژانس جاده ای گفت: مجوز گرفتن بر اساس برنامه توسعه فقط برای شاه راهها تقسیم بندی شده است؛ اگر بتوانیم اثبات کنیم جاده بین بافق- یزد و بافق سیریز جاده های بین استانی است می توانیم مجوز را در برنامه پنجم تا پایان سال ۹۴ اخذ نماییم.
دکتر محمد نوری شادکام در جواب این همه حرف و حدیث ها با عصبانیت گفت: من نمی خواستم حرفی بزنم؛ ولی دیگه دارید اوقات مرا تلخ می کنید؛ چون در شهرستان خودمان هستیم. آقای عزیز! این شکلی نباید بحث کرد یا اصلاً نباید می آمدیم و حال که آمدیم، باید چند مشکل را حل نماییم. مشکل های که رئیس بیمارستان و ریاست شبکه بهداشت گزارش می دهند خیلی کوچک است! در هر حال شهرستان محروم باید مشکلاتش حل شود! جواب منفی دادن کاری را حل نمی کند و اگر به این شهرستان ها نرویم آبرومندانه تر است! وقتی رئیس شبکه میبد بودم ضریب اشغال تخت میبد هم ۵۰ درصد بوده است، الآن ضریب به ۱۲۰ درصد رسید! امکانات فراهم گردیده و نیروی متخصص تأمین شده است مریض یزدی، نائینی و اصفهانی به میبد برای درمان می آیند.
باید قبول کنیم اینجا چهار راه مواصلاتی مملکت و مراکز معدنی کشور است باید از همین الآن تدبیر و هماهنگی کنیم.
دکتر میرجلیلی گفت: وقتی می آمدیم در ماشین شوخی کردم و گفتم: آیا دکتر نوری هستند؟ گفتند: بله! گفتم: پس مثل آن فوتبال که می گفتند «مارادونا» را ولش کن، «پروین» را بگیر. دکتر نوری شادکام را مواظب باشید که خلقش تنگ نشود که الآن با این اوصاف شد! آمدن شما به مجموعه مدیریت اینجا را به فال نیک می گیریم و امیدواریم اولویت بندی ها صورت بگیرد. بهترین کار در مجموعه کیفیت کار است؛ اگر کیفیت کار بالا باشد از تمام کشور مراجعه می کنند. وی از پیشنهاد تشکیل کمیته راهبردی سلامت شهرستان خبر داد.
ملک زاده رییس اورژانس ۱۱۵ بافق با اشاره به وجود معادن و ضرورت پوشش حوادث جاده های شهرستان و روستاهای اطراف گفت: شهرستان بافق یک پایگاه شهری و دو پایگاه جاده ای دارد و در زمان اعزام به مأموریت امکان خدمت رسانی به چند نقطه مسیر نمی باشد و باعث بروز مشکلات و نارضایتی مردم شهر شده است. وی ایجاد پایگاه امدادی جاده بافق- سیریز با توجه به تبدیل شدن مسیر بین دو استان یزد و کرمان از اهمیت بالایی برخوردار است، اشاره کرد و خواستار شد تا به این مشکل رسیدگی گردد.
راضیه بیکی- اکرم عباسی