نه گندله به شهرداری بافق

 به گزارش هفته نامه افق کویر، نشست خبری شهردار و شورای شهر با اصحاب رسانه سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸ در محل شهرداری بافق برگزار شد.
حسن محمدی رئیس شورای اسلامی شهر بافق در ابتدای این جلسه پیرامون منابع تأمین بودجه شهرداری بیان کرد: شهرداری بافق سه منبع درآمد دارد، یک ارزش افزوده که براساس قانون درصدی از آن به شهرداری ها پرداخت می شود و متاسفانه در این زمینه با توجه به برنامه توسعه ششم که نحوه تقسیم ارزش افزوده را بر اساس سرانه جمعیت محاسبه می کند، بافق در این زمینه بسیار متضرر شد زیرا جمعیت بالایی نداشت. اما پیش از این که بر اساس سرانه جمعیت نبود و میزان درآمدی که شهر داشت و اداره امور مالیاتی دریافت می کرد به حساب شهرداری واریز می شد و این یکی از علت های کاهش بودجه شهرداری است.
وی افزود: راه درآمد دوم بودجه شهرداری ۲ درصد عمران و آبادانی است که تنفیذ مقام معظم رهبری است و با توجه به اینکه ابتدای امر در سال ۶۸ مصوب و اعلام شد، به میزان ۴ درصد بوده است اما از سال ۸۱ تا ۸۵ وقفه ای ایجاد و اعلام شد که این شامل قانون تجمیع عوارض می شود و به شهر پرداخت نشده است . مجدد از سال ۸۵ با پیگیری های که توسط شورای اسلامی شهر و شهردار وقت انجام گرفت این ارزش افزوده از ۴ به ۲ درصد تبدیل شد و علت آن در حال بررسی است تا در صورت امکان به ۴ درصد افزایش یابد.
رئیس شورای اسلامی شهر بافق با بیان اینکه ۲ درصد اعلام شده با توجه به تنفیذ مقام معظم رهبری و ابلاغ آن از طریق عالی ترین مقام قوه قضاییه، هیچ قانونی نمی تواند آن را افزایش یا کاهش دهد،گفت: برخی معادن و ارگان ها قبول به پرداخت ۲ درصد نمی شدند که با پیگیری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی جلسه ای در دیوان محاسبات تشکیل شد و شوری عالی دیوان اعلام کرد که تمام معادن شهرستان اعم از خصوصی و دولتی باید ۲ درصد عمران و آبادانی را پرداخت کنند.
وی سومین راه درآمد شهرداری را منابع داخلی عنوان کرد که اکنون به دلیل رکود ساخت و ساز زیاد این نیز کاهش پیدا کرده است و در این باره بیان داشت: اگر می بینیم طرح های شهرداری در زمان خود به بهره برداری نمیرسد و این امر با وقفه ای مواجه می شود به دلیل تغییر منابع و درآمد ها است.
محمدی با تاکید بر اینکه برخی سودجویان قصد ایجاد تفرقه در بین مسئولان را دارند تا شهربه اهداف خود نرسد،اظهار کرد: امیدواریم با همت و تلاش اصحاب رسانه و مسئولان کمک به مجموعه شهرداری شود تا مشکلات مردم را تا آنجا که در توان است و قانون اجازه می دهد، رفع نماییم و جلوی برخی از سودجویان که قصد ایجاد تفرقه بین مسئولان شهر دارند و هدف آنان انجام کارهایی برای عقب ماندگی شهر است را بگیریم و وظیفه خبرنگاران و اصحاب رسانه این است که به این مسائل و سخنان کذب دامن نزنند.

محمدی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر واریز ۵۰ میلیارد پولی که در سال گذشته می بایست به حساب شهرداری واریز می شد که بدون شک اقدامات بسیاری با آن مبلغ انجام می گرفت اما اکنون به دلیل تورم و وضعیت اقتصادی امکان پذیر نیست و نیز عدم پرداخت عوارض که به گونه ای حق شهر و مردم را ضایع کرده است،گفت: در خصوص پرداخت عوارض ما مهلتی به سنگ آهن ندادیم و پیگیر این موضوع برای پرداخت بدهی هستیم اما اگر بخواهیم در شرایط کنونی از طریق قانون وارد شویم وقفه ای در کار سنگ آهن و دست اقدام بودن پروژه گندله سازی ایجاد می کند و باید با آنان همکاری کرد، با توجه به اینکه ۲ درصد به تمام محصولات و فروش آن تعلق می گیرد. اگر گندله راه اندازی شود مجموعه شهرداری نیز ذینفع خواهد بود و میزان درصد عمران و آبادانی که باید پرداخت شود افزایش خواهد یافت.

افق کویر: آیا از سوی راه آهن مساعدتی جهت آبادانی شهر و یا حتی خیابان شیخ محمد تقی بافقی صورت می گیرد ؟
نوروز زاده، شهردار گفت: طی چند سال گذشته عوارضی از سوی راه آهن پرداخت نشده است و تنها همکاری در قالب تفاهم مشترک انجام گرفت و آن زمینی از راه آهن که در مسیر طرح بلوار آیت الله میرغنی زاده قرار داشت و مقرر شد معادل آن اقداماتی در حوزه خود راه آهن و حاشیه آن انجام گیرد که در این زمینه تعامل شد.

 

اقداماتی در راستای رونق خیابان شیخ محمد تقی
نوروززاده در پاسخ به این سوال که علت عدم وجود بازارچه و آبادانی مغازه در خیابان شیخ محمد تقی چیست، بیان کرد: برخی مسائل خارج از اختیارات شهرداری است و قاعدتاً اقدامات و تمهیداتی که برای استفاده مالکین و تغییر کاربری املاک آنان در ایجاد فضاهایی چون تجاری است در همه شهر یکسان می باشد و اگر قیمت زمین در خیابان مذکور پایین است، هزینه های صدور پروانه به همان میزان پایین تر است. اما اکنون با زمین های معوضی که در اختیار مالکین قرار گرفت به ویژه در حاشیه میدان راه آهن که در حال ساخت است، اقداماتی در این راستا برای معوضه املاک در حاشیه همان میدان داریم تا سبب رونق آن منطقه شود که با تعامل با راه آهن انجام گرفته می گیرد.

۴۰ میلیون تومان تسهیلات برای بازآفرینی شهری
وی افزود: مضاف بر آن مباحثی را در ستاد بازآفرینی شهری داریم که آن منطقه جزء هدف است و در بحث هایی مانند پروانه ساختمان تسهیلاتی داده می شود که از طریق واحد راه و شهرسازی برای هر واحد مبلغ ۴۰ میلیون تومان پرداخت می شود تا کمکی برای رشد متوازن و خوبی در همه محلات داشته باشیم.
شهردار بافق یکی از الویت ها در طرح جامع را حفظ بافت ارزشمند و بازآفرینی آن عنوان کرد وگفت: یکی از معابری که برای این موضوع دیده شده است،محور تاریخی حاشیه حمام ملامراد؛ است با توجه به قدمت آن در دستور بازآفرینی،مرمت،بهسازی و احیای آن مرکز به عنوان محور مهم تاریخی شهر قرار گرفته است.در مجموع یکی از رویکرد های اصلی بحث احیا و بازآفرینی بافت های تاریخی با نگاه عادی سازی جریان زندگی در این بافت ها است.
شهردار بافق در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص وضعیت بلوار جاده باقرآباد که بخشی به عهده شهرداری قرار گرفته و اکنون در چه مرحله ای است و چه زمان پایان می گیرد، بیان کرد: بیش از ۸۰۰ متر زمین، عملیات تملک و آزاد سازی آن انجام گرفته و روند خوبی دارد و همکاری مردم نیز خوب می باشد. برنامه ما این است در کوتاه مدت با الویت دهی، معابری را که نیاز به ساماندهی دارند،کار آن بصورت کامل انجام گیرد و پیش بینی می شود طی ماه آینده عملیات اجرایی پروژه با آزادسازی بخش های قابل توجهی از مسیر آغاز شود .

خرید ملک جاده باقرآباد براساس قیمت روز و نظر هیئت کارشناسی می باشد
وی با بیان اینکه خرید ملک بر اساس قیمت روز و نظر هیئت کارشناسی انجام می گیرد نه شهرداری،افزود: تمام خریدهایی که شهرداری و تمام دستگاه های اجرایی انجام می دهد براساس دستورالعمل ها و قوانین خرید املاک برای پروژه های عمرانی دولت و شهرداری ها انجام می گیرد و خرید ملک براساس قیمت روز و نظر هیئت کارشناسی می باشد و شهرداری مکلف به خرید است.
نوروززاده در پاسخ به سوال خبرنگار پیرامون بودجه فرهنگی شهرداری اظهار کرد: در بودجه ای که سالانه توسط شهرداری اعلام می شود ردیف های مختلفی وجود دارد و بر اساس قانون باید تا ۶۰ درصد برای هزینه های جاری باشد و حداقل ۴۰ درصد درآمد ها عمرانی باشد. طی این چند سال بیش از ۸۰ درصد کل بودجه در اختیار عمران و آبادانی شهر قرار گرفت.هزینه هایی در بودجه شهرداری با عنوان جشن و پذیرایی،آموزش شهروندی در نظر گرفته شده و چیزی به تنهایی به عنوان بودجه فرهنگی وجود ندارد.
رئیس شورای شهر بافق در پاسخ به سوال خبرنگار که چرا طرحی برای متعادل کردن قیمت های زمین در شهرستان بافق انجام نمی گیرد،گفت: مجموعه شورای اسلامی شهر و شهرداری تابع قانون هستند و نمی توانیم خارج از آن عوارضی وضع کنیم.اما در بحث ساخت شهرک شهرداری از افراد برای دریافت پروانه استقبال می کند تا ساخت و ساز کنند، اما بر اساس طرح جامع شهری برای محدوده شهر سرانه داده می شود و اکنون با توجه به اینکه ابتدای طرح هستیم و طرح جامع به روز رسانی خواهد شد،براساس سیاست گذاری انجام گرفته، این یکی از آیتم ها توسعه محدوده شهر است و به موافقت دستگاه های بالاتر باز می گردد تا در این زمینه کمک کنند.
وی علت اصلی گران شدن زمین ها در بافق را درآمدهای بالای شرکت سنگ آهن مرکزی عنوان کرد و افزود: علت نقدینگی است که در شهر وجود دارد، اگر کسی اقدام به خرید زمین نکند قیمت ها کاهش خواهد یافت و این به عرضه و تقاضا بر می گردد.

سرمایه گذاری برای گندله پذیرفته نشد
محمدی به این سوال که چرا به جای دریافت عوارض، شهرداری در پروژه گندله سه چاهون شهرداری سرمایه گذاری نمی کند،پاسخ داد: طی جلسه با مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد کشور این بحث را مطرح کردیم تا صندوق در قبال طلب شهرداری و شورای شهر از شرکت سنگ آهن،مشارکت در شرکت در شرف تاسیس کند که این از سوی مدیرعامل صندوق پذیرفته شد و ما نیز پیگیری می کنیم تا بتوانیم علاوه بر طلبی که داریم بخشی از صورت جلسه ۹/۶ که مقرر شد ۱۵ درصد از سهام شرکت سنگ آهن، به شهر داده شود، بخش اضافه ای بابت ۱۵ درصد به شهرداری با مشارکت در شرکت در شرف تاسیس شرکت ثالث واگذار شود که قول آن داده شده است،اما در خصوص سرمایه گذاری برای گندله پذیرفته نشد.
رئیس شورای شهر بافق در پاسخ به سوال خبرنگار پیرامون تشکیل کمیته مختصات پیگیری مرزهای جغرافیایی از مسئولین و کارشناسان که متاسفانه این کار انجام نگرفته است،تصریح کرد: در رابطه با بحث مرز ها از طریق شورای شهر و مسئولان شهرداری پیگیری های لازم انجام می شود. حدود سه هفته قبل از طریق وزارت کشور علیرغم آنکه اعلام کرده بودند در بحث مرزهای جغرافیایی با توجه به شرایط کشور ورود نکنند اما استاندار و نماینده همراهی کردند و پیرو جلساتی که با ایشان داشتیم ، پیگیری انجام گرفت و دو کارشناس وزارت کشور آمدند و از منطقه بازدید کردند.

رفع اختلافات همزمان با بهاباد و اردکان اصلی ترین شرط برای ورود به مرزها است

وی یکی از اصلی ترین شرایط برای ورود به مرزها را رفع اختلافات همزمان با بهاباد و اردکان دانست و گفت: زیرا این مرزها همزمان با هم تغییر و جدا شده بنابراین اگر قرار است جلسه ای برگزار شود باید کارشناسان مربوطه( ما کارشناسان بومی یزد را قبول نداریم) در ۵ زمینه صنعتی، معدنی،نقشه برداری،ثبتی و حقوقی باشند تا دو مرز را بررسی کنند و حق با هر کسی است همان را مبنا قرار دهند. اما می خواهیم به دور از زد و بندهای سیاسی حقیقت را بیان کنند و به هیچ وجه حاضر نیستیم بگوییم بخشی جدا بررسی شود. مدارک ما در بافق و بهاباد بسیار روشن است و مرزی که ترسیم شده مرز واقعی است و با توجه به مولفه هایی که تقسیمات کشوری در نظر گرفته با مولفه ها و مستندات قانونی ما در مورد مرز بافق و بهاباد مطابقت دارد .

واقعیت مرز بافق و بهاباد
محمدی افزود: ما همواره پافشاری کرده ایم که مرز بافق و اردکان بازبینی شود، زیرا اتفاقات در یک زمان رخ داده و باعث می شود حقی که از شهرستان ضایع شده به بافق برگردانده شود. اما صرفا بخاطر اینکه بخواهد جلسه ای اختصاصی برای بافق و بهاباد گرفته شود بدون در نظر گرفتن موضوعات ما از سوی شورای شهر پذیرفتنی نیست. اگر ما پیرو قانون باشیم هم به هدف می رسیم و به واقعیت مرز بافق و بهاباد پی می بریم.
شهردار بافق در پاسخ به سوال مطرح شده که مساحت بافت فرسوده شهر چقدر است و از این میزان چقدر بافت تاریخی ارزشمند است و برای حفظ آن چه برنامه ای وجود دارد و میزان اعتبار آن چقدر است،بیان کرد: بافت هدف شامل ۵ مجموعه است و یکی از آن بافت تاریخی شهر است که در دل بافت مجموعه هدف قرار دارد ،بافت هدف شهرستان براساس آخرین مصوبه ستاد بازآفرینی شهری حدود ۳۹۰هکتار مصوب شده و محدوده بافت تاریخی حدود ۳۰هکتار است.طی سال های اخیر یکی از برنامه های در دستور کار شهرداری وشورای شهر براساس بخشنامه ها، قوانین به ویژه تاکیدات ریاست جمهور در بحث احیای بافت های تاریخی با همکاری دستگاه های مختلف در قالب اقدام جامع مشترک است.

حدیث عباسی

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

توقع داریم مسئولین بیشتر به مشاغل خانگی توجه کنند

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ در این