به گزارش هفته نامه افق کویر، چمران بهارلویی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بافق در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان ضمن تبریک روز مباهله گفت: روز مباهله سند حقانیت شیعه و اهلبیت است که خیلی کمرنگ شده و اصحاب رسانه، حلقه ربط بین مردم و مدیران خیلی وقتها با ابزاری که در دست دارند راحتتر میتوانند آموزههای دینی را هم انتقال دهند.
وی در ادامه افزود: بحثی که در مورد مفاسد اجتماعی و اقتصادی است؛ اگر در آموزههای دینی ما زمانی که میخواهد افکار را آماده کند پیشزمینهای را میچیند تا به موضوع اصلی برسد.
بهارلویی تصریح کرد: بهطور مثال مباحث ربا یا مباحثی که مفاسد اجتماعی یا اقتصادی که به آن اشاره میکنیم درجاهای مختلفی از قرآن درزمینه ربا، این موضوع را نهی کرده و موردانتقاد قرار داده تا جایی که اعلانجنگ باخدا میکند و توصیه میکند دنبال ربا نروید.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بافق؛ ضمن اینکه از اصحاب رسانه خواست که در این موضوع قلم بزنند و مردم را نسبت به آن آگاه کنند اظهار داشت: اگر در مسیر قرار گرفتند جرم محسوب میشود، چون خیلی از مردم آگاهی ندارند و با قراردادهای سوری گرفتار این موضوع میشوند و اگر ربا نباشد گردوغبار ربا همروی آن هست و باید احتیاط کنند.
بهارلویی ضمن اشاره به این موضوع که درزمینه مفاسد اقتصادی و اجتماعی پروندههایی وجود دارد بیان داشت: پروندههایی داشتیم، ولی هنوز به نتیجه نرسیدیم که بخواهیم اعلام کنیم. در خصوص ربا یک مورد بیشتر نیست و روی پرونده در حال کار و بررسی هست و بعضی هم دنبال رضایت هستند.
وی ادامه داد: بحث کلاهبرداری هم یکی از مفاسد است، کلاهبرداریها قبلاً بهصورت سنتی بود، ولی با توجه به ابزار و رسانهها و فضاهایی که امروز هست شناسایی طرف مقابل مشکل و انواع و اقسام مختلفی دارد و دامهایی را ایجاد و از این راه با کمترین هزینه مال طرف را به سرقت میبرند. آمار در زمینه کلاهبرداری تصاعدی هست و باید در این رابطه نیز اطلاعرسانی و مردم را نیز آگاه کرد.
دادستان عمومی و انقلاب بافق با اشاره به اینکه دو نوع جرائم قابلگذشت و غیرقابلگذشت داریم نیز بیان داشت: جرائم قابلگذشت طبق قانون با شکایت شاکی ازجمله توهین و تهدید شروع و کار رسیدگی شروع میشود؛ اما بحثهای غیرقابلگذشت جنبههای عمومی دارد، دادستان در این موضوعات میتواند وارد شود و تحقیقات و بررسی میکند.
بهارلویی همچنین در خصوص تخلف و جرائم نیز گفت: این دو موضوع باهم فرق میکند، تخلف در کمیسیون و هیئت موردنظر بررسی و اجرا میشود، ولی مرتبه جرم صورت میگیرد و اگر اعلام و مستند شود وارد میشویم و احتیاج به یک سری مدارک و مستندات دارد. مباحث حقوقی مدعیالعموم وارد نمیشود و طرف دادخواست میدهد.
این مقام مسئول افزود: در بحث خصوصی سازی یقیناً پشت آنیک قرارداد یا جایی محول و سازوکارهای خاص خود را طی کرده است.
بهارلویی در خصوص بازداشتها و اختلاسهای اخیر نیز افزود: پرونده اختلاس بانک ملت که دونیم میلیارد تومان بوده مراحل تحقیقات و بررسی آن شروع و در حال بررسی است؛ اگر قرار باشد بحث بیتالمال باشد مسترد می گردد و یقیناً هم بهطرف مهلت داده میشود.
وی درخصوص پرونده برخی از مدیران و کارکنان شرکت سنگ آهن مرکزی گفت: این پرونده ها در یزد در حال بررسی است.
وی به وظایف دستگاه قضا اشاره و اظهار داشت: پرونده های ورودی به دادسرا ماهیانه ۲۰۰ الی ۲۵۰ پرونده هست و خیلی از این پروندهها منجر به صلح و سازش میشود و با سازوکارهای شکلگرفته نسبت به ماههای گذشته رو به کاهش بوده است. عمده پروندهها در دادگاه و دادگستری جدا است. پروندههای حقوقی مربوط به دادگاه و شورای حل اختلاف و پروندههای جرائم در دادسرا بررسی میشود. عمده پروندهها هم اختلافات خانوادگی، توهین، تهدید و سرقت، ثبتی و اراضی است.
وی در خصوص اعتیاد و مواد مخدر نیز گفت: با توجه به کمپهایی که در شهرستان است افرادمعتادی که مراجعه می کنند، برای ترک اعتیاد معرفی میشوند، حتی اگر هزینه آن را هم نداشتند رایزنی شده تا بخشی از هزینهها پرداخت شود به شرط اینکه دیگر به سمت اعتیاد نرود.
در ادامه بهارلویی به اصل ۲۴ قانون اساسی در خصوص رسانه و اصحاب رسانه اشاره و تصریح کرد: اصحاب رسانه در بیان مطالب آزاد هستند؛ مگر مخل مبانی و قوانین باشد. اصحاب رسانه باید امانتدار خوبی باشند این حوزه محترم و آن را غنیمت بشمارید؛چراکه به دست هرکسی قرار نمیگیرد. از اصحاب رسانه انتظار داریم موضوعی را که قرار است مطرح کنند اول نگاه به جامعه کند و ببیند دغدغه چه هست و این حلقه مفقوده که قرار است اصحاب رسانه از معلوم بودن تبدیل به مجهول کند ثمره آن چیست و مدام مشکلی که لاینحل است را قراراست حل کند؛ اگر این مسیر را طی میکند ناخواسته منجر به دامن زدن به یک سری جرائم و تولید پرونده میشود. بهارلوئی در پایان افزود: منشأ اختلافات خانوادگی کاملاً مشخص است اولین اصل صبر و تحمل داشتن است خیلی امروز این اصل را ندارند و آستانه تحمل آنها پایین آمده و گذشت ندارند، ما مقوله صبر و آرامش را فراموش کردیم و اصل دوم اینکه بزرگترها نباید همهجا دخالت کنند؛ البته مشاوره دادن خوب است نه تا حدی که منجر به اختلاف شود.
اکرم عباسی