نکات مهم و جالب خانه داری + ۴۴ راز جدید خانه داری

این راهنمایی ها و نکات کاربردی خانه داری را از چندین مقاله جمع آوری کرده ایم و هر روز در حال اضافه کردن نکات جدید خانه داری به این بخش هستیم.

۱٫ اگر گلدانی آب را نگه نمی دارد، می توانید پارافین را ذوب کنید و آن را ته گلدان بریزید. بدین ترتیب ترک گلدان بسته می شود و آب از گلدان نشت نمی کند.

۲٫ اگر می خواهید محفظه نان بوی نا و کپک نگیرد، گاهی آن را با محلول آب و سرکه آبکشی کنید.

۳٫ دستمالی را با آمونیاک خیس کنید و چند ساعت داخل فر بگذارید تا تکه های غذا که به سطوح فر چسبیده اند شل شوند.

۴٫ برای تمیز کردن بطری ها، شیشه ها یا تنگ ها، پوست تخم مرغ و آب و صابون ولرم داخل آنها بریزید و خوب تکان دهید. در زمان کوتاهی داخلی آنها تمیز می شود.

۵٫ برای آنکه دستمال گردگیری بدون پرزی داشته باشید، آن را داخل آب داغ و کف دار بگذارید و چند قطره تربانتین داخل آن بریزید و بگذارید چند ساعت بماند. سپس دستمال را بچلانید و پهن کنید تا خشک شود. این دستمال بدون پرز به خوبی برق می اندازد و گرد و غبار را نگه می دارد. این کار را هر دو هفته یکبار انجام دهید.

۶٫ آیا می خواهید قابلمه آلومینیومی سوخته خود را دور بیندازید؟ کمی آب در آن بریزید و پیاز هم اضافه کنید. سپس بگذارید بجوشد و خیلی زود می بینید که مواد سوخته آن شل می شوند و رو می آیند، و قابلمه تمیز می شود.

۷٫ پیچ و مهره، گوه، واشر و چیزهای ریز دیگر را داخل شیشه های خالی بریزید تا هر وقت به آنها نیاز داشتید، بتوانید از بیرون شیشه آنها را ببینید.

۸٫ اگر می خواهید کاغذ دیواری نصب کنید، جای سوراخ میخ ها خلال دندان بگذارید تا برای نصب تابلوها جای میخ را به راحتی پیدا کنید.

۹٫ پوست سیب زمینی یا هویج را در کتری بجوشانید تا آهک آن جدا شود.

۱۰٫ اسفناج شاید جارو دستی معده باشد، ولی ساورکرات (کلم پیچ رنده شده و آب پز با سرکه) مثل جاروبرقی معده است.

۱۱٫ دو برگ کاغذ خشک کن را زیر سطل زباله قرار دهید. این کار باعث جذب ریزش مایعات درون سطل می شود و از منتشر شدن بوی بد زباله جلوگیری می کند.

۱۲٫ از صابون مایع یا صابون گلیسیرین استفاده کنید. کف ایجاد شده توسط صابون های سنتی باعث به وجود آمدن پسماند و زیاد شدن لکه های بزرگ در جا صابونی می شود.

۱۳٫ مایکروویو را با بیش از ۱۰ حوله کاغذی تراز کنید. این عمل باعث جلوگیری از لرزش و احتمالا چرخش و افتادن دستگاه می شود. بعد از هر بار استفاده می توانید یکی از کاغذها را از زیر آن بردارید.

۱۴٫ فن خروجی دستشویی را به کار اندازید یا این که یک پنجره را هنگام دوش گرفتن و حداقل ۱۰ دقیقه بعد از آن باز بگذارید. این کار باعث تهویه شده و از به وجود آمدن قارچ جلوگیری می کند.

۱۵٫ لکه های به وجود آمده در توالت را می توان با ریختن یک فنجان سرکه سفید تقطیر شده در آن از بین برد. اجازه دهید سرکه کاملا در طول شب روی لکه ها اثر کند، سپس سیفون را بکشید و آن را بشوئید. این کار را باید حداقل ماهی یک بار انجام دهید.

۱۶٫ بعد از دوش گرفتن باید کاشی ها و درهای شیشه ای را تمیز کرد. این کار را می توان با یک شیشه پاک کن کوچک و انعطاف پذیر انجام داد. اگر کف صابون باقی مانده پاک نشود باعث ایجاد لکه می شود.

۱۷٫ از ظاهر تخم مرغ می توانید به تازگی یا کهنگی آن پی ببرید. یادتان باشد که تخم مرغ های تازه ظاهری زبر و خشن دارند و پوست آنها درست مانند گچ می ماند اما تخم مرغ هایی که کهنه هستند ظاهری صاف و شفاف دارند.

۱۸٫ ته تخم مرغ خام را شکسته، قدری از پوسته آن را بردارید. در این قسمت معمولا هوا جمع می شود. هرچه مقدار هوا بیشتر باشد یعنی فضای بیشتری را به خود اختصاص داده باشد تخم مرغ کهنه تر است اما اگر حجم تخم مرغ بیشتر و  هوای موجود در آن کمتر باشد تخم مرغ تازه تر است.

۱۹٫ اگر موقع طبخ مرغ، دست بر قضا متوجه شدید که در خانه پیاز ندارید نباید بابت بوی زهم آن نگران شوید. در این مواقع باید سراغ هویج بروید. کافی است یک عدد هویج را درسته یا خرد کرده همراه مرغ در حال طبخ بپزید تا بوی زهم آن گرفته شود. هویج در عین حال باعث خوشمزه تر شدن و لعاب دار شدن آب مرغ شما هم خواهد شد.

۲۰٫ بیشتر آدم ها نوشابه را به پای ثابت سفره های غذایشان تبدیل کرده اند. هر چند نوشابه خوراکی ای خوشمزه و مضر برای سلامت افراد است بااین حال شما می توانید از قابلیت های دیگر آن بهره برده  و نهایت استفاده را از آن ببرید. آیا از  لک و پیس های داخل سینک ظرفشویی خانه تان کلافه شده اید؟ آیا احساس می کنید هیچ وقت این امکان وجود ندارد که یک سینک براق و درست و حسابی داشته باشید؟ خب بهتر است بابت هیچ کدام از این مسائل ناراحت نباشید چون همان نوشابه ای که برای سلامت جسم شما ضرر دارد اینجا حسابی به کارتان خواهد آمد. شما می توانید با استفاده از نوشابه سینک ظرفشویی تان را برق بیندازید. اسکاج را بردارید، نوشابه را داخل سینک بریزید با اسکاج بشویید و سپس آن را با آب بشویید. آبکش کنید. نتیجه فوق العاده ای را خواهید دید.

۲۱٫ گاهی اوقات بوی مرغ و ماهی آنقدر آزاردهنده می شود که واقعا نمی دانید باید چه کنید! در چنین مواقعی پیش می آید که این بوی آزاردهنده تمام فضای یخچال و آشپزخانه را دربرمی گیرد و چه بسا تا چند روزی هم باقی می ماند. با این اوصاف نگران این موضوع نباشید چون راه حل بسیار ساده ای در همین رابطه وجود دارد. فقط کافی است یک لیموترش را از وسط نصف کنید و مرغ یا ماهی را با آب آن بشویید. البته بهتر است آب لیموترش را با کمی آب مخلوط کنید و بعد مرغ و ماهی را با آن بشویید. در مرحله بعد، کمی نمک به لیموترش اضافه کنید و آرام آرام روی مرغ و ماهی بمالید. به این ترتیب بوی مرغ و ماهی از بین می رود.

۲۲٫ وقتی پنیر پیتزا را رنده می کنید، خرده های پنیر به رنده می چسبد و از آنجا که شستن رنده آسان نیست، ممکن است روی آن باقی بماند و خشک شود. برای تمیز کردن آنها می توانید از روغن مایع استفاده کنید. کمی روغن مایع با استفاده از پنبه روی رنده بمالید و بعد از نیم ساعت که خرده های پنیر نرم شد، رنده را براحتی با اسکاچ و مایع ظرفشویی بشویید.

۲۳٫ خورش ها و غذاهایی که سس گوجه فرنگی دارند به دلیل خاصیت اسیدی شان لکه زردی روی ظروف پلاستیکی برجای می گذارند که با شست وشوی عادی پاک نمی شود. برای رفع این مشکل می توانید از جوش شیرین یا آبلیمو استفاده کنید. کمی از آن را روی لکه بمالید و بعد از نیم ساعت بشویید. سپس ظرف را در آفتاب قرار دهید تا کاملا سفید شود. جوش شیرین باعث می شود بوی بد این ظروف هم از بین برود.

۲۴٫ ریختن آب، شیر، آبمیوه و مایعاتی شبیه به این مشکل زیادی ایجاد نمی کند. شما می توانید با دستمال حوله ای آن را پاک کرده و جایش را با یک دستمال مرطوب از بین ببرید. اگر شیشه مربا یا عسل به یخچال چسبیده می توانید یک دستمال زبر را با آب داغ خیس کنید و با آن جای مربا یا عسل را تمیز کنید. اما اگر آب گوشت یا مرغ ریخت باید حتما دستمال را با آب و کمی مایع سفیدکننده مرطوب کنید و بعد جای آن را تمیز کنید. باکتری ها می توانند در این آب بمانند و باعث فساد در یخچال شوند.

۲۵٫ امروزه که معمولا یخچال و فریزرها به هم وصل هستند، نمی توانید از روش های قبلی برای تمیز کردن برفک استفاده کنید. برای اینکه مجبور نباشید یخچال را از برق بکشید و منتظر بمانید تا برفک ها آب شوند و در این مدت نگران مواد غذایی موجود در یخچال باشید، می توانید از یک کفگیر استفاده کنید. کفگیرهای مخصوص تابه های تفلون بدنه فریزر را خش نمی اندازند. با استفاده از آنها برفک ها را بتراشید و بعد با استفاده از یک دستمال زبر که با آب گرم مرطوب شده، آنها را کاملا پاک کنید.

۲۶٫ وقتی برای درست کردن دسر یا پاستوریزه کردن شیر را می جوشانید، معمولا ته قابلمه یک لایه شیر می چسبد. بعضی وقت ها هم شیر روی گاز سر می رود و می سوزد. برای از بین بردن این لکه سمج، وقتی در قابلمه باشد، می توانید قابلمه را با آب گرم و کمی جوش شیرین پر کنید و به جوش بیاورید. در این صورت لکه شیر به راحتی پاک می شود. برای از بین بردن اثر سوختگی روی گاز می توانید گاز را روشن کنید تا لکه کمی گرم شود و بعد آن را با یک دستمال آغشته به خمیر جوش شیرین پاک کنید.

۲۷٫ وقتی شکر را کارامل می کنید، بعد از سرد شدن سفت می شود و به گاز می چسبد. کافی است کمی آب در تابه بریزد و زیر تابه را روشن کنید. آن قدر به هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و تکه های سفت آن از بین برود. سپس تابه را به روش معمولی بشویید.

۲۸٫ برای از بین بردن لکه های مانده روی کاشی ها می توانید کمی از مایع پاک کننده چند منظوره را روی لکه اسپری کرده و بعد از ۱۵ دقیقه آن را پاک کنید یا با کمی آب جوش شیرین را خمیر کنید و روی لکه ها بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه آن را با اسکاچ پاک کنید.

۲۹٫ برای پاک کردن غذای داغی که روی گاز ریخته، روی اسکاچ مایع ظرفشویی بریزید و کف آن را روی لکه ها بمالید. بعد از ۱۰ دقیقه لکه ها پاک می شود. اگر بیشتر از یک روز گذشته، با یک قاشق جوش شیرین و ۳ قاشق آب مایعی درست کنید، روی لکه بریزید و بعد از نیم ساعت آن را پاک کنید.

۳۰٫ وقتی برنج در سوراخ های صافی گیر کند و خشک شود، باید صافی را نیم ساعت در آب گرم بگذارید و بعد آن را به دیواره سینک بکوبید تا برنج ها کاملا بیرون بیایند.می توانید از اسکاچ و لوله بازکن های باریک هم کمک بگیرید.

۳۱٫ اگر سوختگی به ظرف چسبیده آن را با آب پر و یک قاشق جوش شیرین به آن اضافه کنید و آن را روی گاز بگذارید. زیر گاز را روشن کنید و قبل از اینکه آب جوش بیاید ظرف را از روی حرارت بردارید و بشویید. اگر لازم است این کار را یک بار دیگر تکرار کنید تا مشکل به کلی برطرف شود.

۳۲٫ برای پاک کردن لکه چای از قوری چینی یا لکه غذا از ظروف لعابی می توانید از خمیردندان استفاده کنید. قوری را پر از آب کنید و کمی خمیردندان در آن بریزید و آن را حل کنید. بعد از نیم ساعت قوری را بشویید.

۳۳٫ یکی از بهترین راهکارها برای پاک کردن دست ها بعد از پوست کندن بادنجان شستشوی دست با آب ژاول است. برای این کار با پنبه ای آغشته به آب ژاول دست ها را پاک کنید. برای پیشگیری از این مشکل بهتر است با دستکش برای پوست کندن بادنجان اقدام کنید.

۳۴٫ بهترین روش برای خنک نگهداشتن شربت ها در تابستان استفاده از گیلاس، آلبالو یا انگور یخ زده است. با استفاده از این میوه ها دیگر آب شدن یخ ها موجب تغییر طعم و بی مزه شدن شربت نمی شود.

۳۵٫ میوه ها و سبزی ها را تنها در شرایطی که تصمیم دارید آنها را میل کنید یا برای تهیه غذا و دسر از آنها استفاده کنید، بشویید. در غیراین صورت آنها خیلی زود فاسد می شوند.

۳۶٫ برای از بین بردن بوی بد چاه بهتر است مقداری جوش شیرین را با پودر ماشین لباسشویی ترکیب کرده و آن را با فشار آب داغ داخل لوله ها بریزید.

۳۷٫ اگر شستشوی پرده ها را در منزل انجام می دهید به خاطر داشته باشید به جای آن که آنها را تا کرده یا در سبد رخت ها قرار دهید تا خشک شود آنها را به صورت نمدار از محلی مناسب آویزان کنید تا بدون نیاز به اتو کشیدن قابل استفاده باشند.

۳۸٫ برای صرفه جویی در مصرف آب به یاد داشته باشید که اگر در خانه تان آکواریوم دارید آب آن را دور نریزید. از آن برای آبیاری درختان، باغچه و گلدان های خود استفاده کنید.

۳۹٫ اگر چای روی لباس و رومیزی شما ریخته و امکان شستشوی فوری آن مقدور نیست خیلی سریع پارچه ای تمیز را با پودر لباسشویی و آب مخلوط کنید و آن را روی پارچه یا پیراهن تان بکشید و اگر لباس مجلسی ۲۰۱۷ شما جنس ظریفی دارد، هنگام اتو کردن یک پارچه نخی یا کتان که رنگ و پرز نمی دهد روی لباستان بیندازید، سپس اقدام به اتوکشی نمایید.

۴۰٫ برای جلوگیری از فاسد شدن سبزی ها آنها را در بخشی جداگانه و دور از انواع گوشت های قرمز و سفید قرار دهید.

۴۱٫ ادویه ها و سبزی های معطر را حتما در ظروف شیشه ای در بسته نگه دارید تا بو و طعم آنها از بین نرود. شیشه سس های مایونز بهترین وسیله برای نگهداری این ادویه ها هستند.

۴۲٫ یکی از شیوه های پیشگیری از شپشک زدن برنج، مخلوط کردن کیسه برنج با نمک است. این کار مانع از وجود حشرات در برنج می شود.

۴۳٫ اسفنج هایی را که برای شستشوی ظرف ها استفاده می کنید هر از گاهی ضدعفونی کنید. بهترین کار برای ضدعفونی کردن آنها جوشاندن اسفنج ها درون ظرف آب به مدت نیم ساعت است.

۴۴٫ یکی از بهترین شیوه ها برای راحت کندن کاغذ دیواری آن است که با کمک دستمال و محلول سرکه و آب به مقدار مساوی روی کاغذ دیواری را خیس کنید و با دستمال آن قدر روی کاغذ دیواری بکشید تا براحتی و بدون آسیب زدن به دیوار از آن جدا شود.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رانندگان دچار روزمرگی جاده نشوند

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ سرهنگ ”