چه ساعتی غذا بخوریم تا زودتر لاغر شویم؟

به گزارش بهداشت نیوز بسیاری از افراد در عصرها شروع به خوردن هله‌وهوله‌های مختلف می‌کنند. علت این کار می‌تواند خستگی افراد، نداشتن تمرکز کافی برای انجام کارهای مختلف خود و بی‌حوصله بودن آن‌ها باشد که منجر به روی آوردن به خوردن غذاهای پرچرب و شیرین می‌شود.
تحقیقات بسیاری نشان داده که بدن ما در مقابل کالری‌های دریافتی چگونه در ساعات صبحگاهی نسبت به ساعات عصرگاهی واکنش نشان می‌دهد.
علت این امر مربوط به علم پیچیده ریتم‌های شبانه روزی است. این ریتم‌ها شامل تغییرات جسمی، روانی و رفتاری در بدن است که یک چرخه تقریباً ۲۴ ساعته را دنبال می‌کنند. این ریتم‌ها توسط یک ساعت بیولوژیکی در مغز هدایت می‌شوند که در درجه اول تحت تأثیر نور است و به سایر ساعت‌های “محیطی” در عضلات و اندام‌ها، ساعت روز را اعلام می‌کند.
از آنجا که ریتم‌های شبانه روزی بر چگونگی متابولیزه شدن کالری ها، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها طی یک دوره ۲۴ ساعته تأثیر می‌گذارند، این عامل می‌تواند چرایی کاهش سرعت کم کردن وزن با دریافت کالری‌های بیشتر در ساعات عصرگاهی را توضیح دهد.
یک مطالعه علت این امر را کشف کرده است. این مطالعه شامل ۴۲۰ شرکت کننده دارای اضافه وزن و چاق بوده که به دو گروه افرادی که زود غذا می‌خوردند و افرادی که دیر غذا می‌خوردند، تقسیم شده بودند.
افرادی که زود غذا می‌خوردند پیش از ساعت ۳ بعدازظهر و افرادی که دیر غذا می‌خوردند پس از ساعت ۳ بعدازظهر ناهار می‌خوردند. افرادی که دیر غذا می‌خوردند هم‌چنین به نسبت افرادی که زود غذا می‌خوردند صبحانه‌های کم‌کالری‌تری خورده یا بیشتر از خوردن صبحانه صرف نظر می‌کردند.
در اواخر دوره ۲۰ هفته‌ای مطالعه با وجود این که هر دو گروه تقریباً روزانه ۱۴۰۰ کالری و با میزان مشابه چربی، پروتئین و کربوهیدرات دریافت می‌کردند، افرادی که دیر غذا می‌خوردند نسبت به افرادی که زود غذا می‌خوردند وزن کمتری از دست داده و در عین حال با سرعت کمتری این میزان وزن را از دست می‌دادند.
این تحقیقات نشان می‌دهد کالری که ما در نتیجه هضم‌، جذب و متابولیسم ریزمغذی‌های موجود در مواد غذایی مصرفی‌مان می‌سوزانیم، تحت تأثیر سیستم شبانه روزی بدنمان است و این سیستم در ساعت ۸ شب کمتر از ساعت ۸ صبح فعالیت دارد.
در نتیجه اگر قصد کاهش وزن دارید سعی کنید تا حد ممکن کالری مورد نیاز خود را در ساعات اولیه روز دریافت کنید. وعده صبحانه را از دست ندهید و به آن چه که برای ناهار و شام می‌خورید توجه داشته باشید. مصرف ماهی و مرغ و سبزیجات را بیشتر کنید. برای وعده شام میزان غذای خود را نصف کنید یا از میزان کربوهیدرات در این وعده بکاهید.
کارگران شیفت شب نیز می‌توانند تغذیه خود را با ریتم شبانه روزی خود هماهنگ کنند. آن‌ها می‌توانند زمان خوردن وعده‌های غذایی را با خوردن سنگین‌ترین وعده غذایی هنگام بیدار شدن در حدود ۳ یا ۴ بعد از ظهر و خوردن یک “صبحانه” سبک در پایان روز کاری خود در ساعت ۷ یا ۸ صبح تغییر دهند.
در صورتی که هله‌هوله‌خوری برای شما مشکلی ایجاد کرد می‌توانید به این روش روی بیاورید که آشپزخانه را هر روز در ساعت مشخصی از عصر تعطیل کنید. می‌توانید از تلفن هوشمند خود برای هشدار دادن به شما جهت انجام این کار استفاده کنید. سپس در این زمان به جایی بروید که یخچال در دید شما نباشد و سر خود را با کارهای مختلف گرم کنید.

منبع: ایسنا

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به