رویا پردازی؛ خوب یا بد

برای همه ما پیش آمده است که برای آینده خود خیال پردازی کرده باشیم اما چقدر راه رسیدن به این خیال پردازی و رویا پردازی را می دانیم ؟ آیا صرفا خیال پردازی کردن ما را به سوی هد و موفقیت سوق می دهد؟ در این مطلب از نیک صالحی هر آنچه که درباره رویا پردازی باید بدانید را به شما خواهیم گفت

رویا پردازی خوب است یا بد؟

تحقیقات به ما نشان می دهد که فقط %۳ از مردم برای خود هدف تعیین می کنند و این افراد هم معمولاً جزء ثروتمندترین افراد هستند. اما چرا باید این آمار اینقدر پایین باشد؟ دلایل مختلفی برای آن وجود دارد اما دلیل این که ما می خواهیم به آن بپردازیم، این است که مردم معمولاً نمی دانند که چطور باید اینکار را انجام دهند یعنی نمی دانند چطور باید برای خود هدف تعیین کنند. جالب توجه نیست؟ ما ۱۲سال بچه ها را به مدرسه می فرستیم که دیپلم بگیرند.

خیلی از آنها بعد از گرفتن دیپلم به دانشگاه راه پیدا می کنند. ما خیلی از اصول مهم مثل تاریخ، اقتصاد، ادبیات، علوم، و از این قبیل را به آنها آموزش می دهیم، اما از یک مهارت بسیار مهم غافل می شویم: تعیین هدف. ما به خاطر کسب نمره بالا به آنها جایزه می دهیم اما آمادگی لازم برای رسیدن به آن زندگی که می خواهند را به آنها نمی دهیم. هدف یابی به شما کمک می کند راحت تر به نتیجه دلخواهتان برسید و آنچه که از زندگی می خواهید را به دست آورید. آموزش هایی که به شما ارائه می کنیم کمک می کند تا زندگی بهتری برای خود بسازید.

خیالپردازی چه رابطه ای با موفقیت دارد؟

با خیالپردازی می توانید هنوز به آینده امیدوار باشید و هرکجا امید باشد، موفقیت هم هست. البته خیال پردازی از نوع موثر آن و در قالب یک طرح و برنامه مفید است و چنانچه فقط در گذران زمان به شما کمک کند مضر نیز می باشد.

برای رویاهایتان باید دنبال مقصد بگردید

درس ۱: رویاپردازی کنید. کاغذی سفید جلوی رویتان قرار دهید و همینطور که اجازه می دهید تخیلاتتان به هر کجا که میخواهد پرواز کند، هرچه به فکرتان می آید روی کاغذ بنویسید. خیلی از ما آدم بزرگها توانایی خیالپردازی را از دست داده ایم و این مایه تاسف است. با خیالپردازی می توانید هنوز به آینده امیدوار باشید و هرکجا امید باشد، موفقیت هم هست. خوب پس تکلیف این هفته تان خیالپردازی است. باید بتوانید یک لیست خوب از ایده های مختلف جمع کنید. لیست شما باید حداقل شامل ۲۵ ایده نشات گرفته از تخیلتان باشد، درمورد اینکه می خواهید چه بکنید یا چه داشته باشید.

درس ۲: بعد از تکمیل لیستتان ، ۲۴ تا ۴۸ ساعت صبر کنید بعد هر آیتم موجود در لیست را خوانده و از خود بپرسید چرا؟ اگر نتوانستید در یک جمله بیان کنید که چرا چنین خیالی داشته اید و چرا می خواهید به آن برسید، پس دیگر آن ایده یک خیال نخواهد بود و نمی تواند برای شما هدف باشد. روی این ایده ها خط بکشید.

چگونه اهداف خود را طبقه بندی کنیم؟

سؤالات زیر را برای تک تک ایده هایی که هفته پیش روی کاغذ آوردید از خود بپرسید. ۱٫ آیا این واقعاً هدف من است؟ ۲٫ آیا برای همه افرادی که در این هدف دخیل هستند، عادلانه و منصفانه است؟ ۳٫ آیا با اهداف دیگر من تطابق دارد؟ ۴٫ آیا از نظر احساس می توانم متعهد شوم که این هدف را به انجام برسانم؟ ۵٫ آیا می توانم خودم را تصور کنم که به این هدف رسیده باشم؟ باید بتوانید برای هر هدف به همه این ۵ سؤال پاسخ مثبت بدهید، درغیر اینصورت روی آن اهداف هم خط بکشید.

همچنین بخوانید :  چگونه راه موفقیت را پیدا کنیم

به این نکات کمی فکر کنید: آیا این واقعاً هدف خود من است یا کسان دیگری میخواهند من به این هدف برسم؟ آیا این هدف کار صحیح و درستی است؟ یا من را از رسیدن به اهداف دیگرم باز می دارد؟ اگر نمی توانید خودتان را تصور کنید که به این هدف رسیده اید ، پس به احتمال زیاد توانایی رسیدن به آن را نخواهید داشت.

این هفته به سؤالات بالا فکر کنید و سعی کنید به آنها پاسخ بدهید. وقتی کارتان در این مرحله نیز تمام شد احتمالاً لیستتان خیلی کوچکتر از اول شده است. اشکالی ندارد چون شما کم کم به تشخیص هدفی که توانایی رسیدن به آن را داشته باشید نزدیکتر می شوید.

درس ۴: این چند سؤال را برای هرکدام از اهدافی که روی کاغذتان باقی مانده از خود بپرسید.

آیا رسیدن به این هدف……. ۱٫ من را خوشبخت تر می کند؟ ۲٫ من را سلامت تر می کند؟ ۳٫ من را ثروتمند تر می کند؟ ۴٫ باعث می شود دوستان بیشتری پیدا کنم؟ ۵٫ به من آرامش فکر می دهد؟ ۶٫ من را مطمئن و استوارتر می کند؟ ۷٫ روابط من را با دیگران ارتقا می دهد؟ اگر نتوانستید حداقل به یک سؤال از این پرسشها برای هر هدف پاسخ مثبت بدهید، آن هدف را از لیستتان حذف کنید. موقع پاسخ دادن به این سؤالها حتماً خانواده تان را هم در نظر داشته باشید. و لذت را با خوشبختی اشتباه نگیرید.

بیشتر بدانید آیا این خوب است که من آدم رویاپردازی هستم

دکتر مویرین آیریش، عصب شناس، خیال پردازی را کاری بسیار سخت و پراهمیت می داند. توانایی یادآوری گذشته و تصویرسازی از آینده، رویا پردازی شکل بسیار پیچیده ای از تفکر است و همانگونه که می دانیم، انسان تنها گونه ای ست که این قابلیت را دارد.

رویا پردازی  و تفکر، در واقع همان تاثیر ساختار فیزیکی مغز است که در هر شخصی در پاسخ به اطلاعات جدید، بطور مداوم تغییر میکند.

احساس خلاق بودن میکنید.

استفاده از ایده های خوب در کارهای افراد مشهور و خلاقی چون وودی آلن و جی کی رولینگ، به خیال پردازی اعتبار بخشیده است. زمانیکه رویا پردازی میکنید، ذهن شما میان بخش های مختلف مغز سفر میکند و اطلاعاتی را جمع آوری میکند که بعدها ممکن است به هم مرتبط شوند. این ارتباطات، اغلب به ایده های جدید و خلاقانه منجر می شوند.

احساس روشنفکر بودن، درک و همدلی بیشتری میکنید.

همانطور که می دانید، توانایی تصور دیدگاه دیگران، همچون یادآوری گذشته و فکر کردن به آینده مختص انسان است. هر شخصی نیمی از ساعات بیداری خود را صرف خیال پردازی میکند.

اگر قادر باشید بخشی از این زمان را صرف اندیشیدن درباره ی احساس و تفکرات دیگران کنید، شکل تعاملات تان با آنها تغییر خواهد کرد و شانس بیشتری برای ایجاد ارتباط خواهید داشت.

حافظه ی کاری تان بهبود می یابد.

حافظه ی کاری همان توانایی مغز برای ذخیره و یادآوری اطلاعات به هنگام مواجهه با حواس پرتی هاست. بررسی های اخیر در دانشگاه ویسکانسین و موسسه ی Max Planck برروی علوم شناختی و مغزی انسان، ارتباط میان این نوع خاص از حافظه و خیال پردازی را نشان می دهد.

تبیان / تک فارس

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رانندگان دچار روزمرگی جاده نشوند

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ سرهنگ ”