افزایش خلاقیت با چند ترفند روانشناسی

 

شاید گاهی اینگونه بنظر برسد که برخی از اشخاص، ذاتا خلاق و ایده پرداز هستند؛ انگار خداوند گل آن ها را از چشمهٔ هوش و خلاقیت برداشته است. اگر شما جزء این اشخاص نیستید، به این معنی نیست که به کلی از خلاقیت بی نصیبید و محکوم به تحمل زندگی یکنواخت و خسته کننده هستید. خلاقیت هم مانند ماهیچه، برای رشد کردن احتیاج به تمرین و تکرار دارد. پس با ما همراه باشید تا شما را با ترفند های روانشناسی برای افزایش خلاقیت اشنا کنیم.

افزایش خلاقیت با پیاده روی

تحقیقاتی در سال ۲۰۱۴ منتشر گردید که نشان می داد اشخاص در حال نشسته از خلاقیت کمتری در مقابل با زمانیکه در حین قدم هستند برخوردارند. یعنی برای افزایش خلاقیت با روش های کاربردی، قدم زدن بسیار مفید است.

 

در تحقيقات گذشته هم بیان گردید که اشخاص با فعالیت های جسمانی مانند ورزش کردن میتوانند مهارت شناختی خویش را بالا ببرند. ولی حالا با این تحقيقات میتوان گفت با قدم زدنی ساده اشخاص میتوانند بصورت موقتی تفکرات را بالا و بهبود بخشند. شما که برای کارکردن چندین ساعت طولانی را در پشت میز کار می نشینید و برای پیدا کردن ایده های ساعت ها فکر می کنید، بهتر است برخیزید و با قدم زدن فکر خویش را برای پیدا کردن بهترین ایده بکار بیندازید.

 

از منطقه امن خویش خارج شوید تا به افزایش خلاقیت برسید

برای خلاق تر بودن، باید خویش را با طیف وسیعی از دیدگاه ها و تجربیات جدید محاصره کنید. یک محل کار متنوع خوب است، ولی کافی نیست. در بیرون از محیط کار، به دنبال تنوع در غذاهایی که می خورید، مکان هایی که سفر می کنید و یا کتاب هایی که می خوانید، باشید. تنوع مورد های بیشتری را پیش روی شما قرار خواهد داد.

 

استیون اسمیت، استاد روانشناسی شناختی در دانشگاه تگزاس A& M می گوید:« ایده های خلاقانه اغلب از ترکیب های غیرعادی می آیند.» ؛ بنابراین در صورت وجود مورد های بیش تر، احتمال این که به یک راهکار غیرعادی برسید هم بیش تر خواهد بود.

 

افزایش خلاقیت , راه های افزایش خلاقیت , روش های افزایش خلاقیتراهکار افزایش خلاقیت

 

افزایش خلاقیت با در نظر گرفتن پاداش

مطالعات نشان می‌دهند که در نظر گرفتن پاداش برای کاری که ماهیتی رضایتبخش دارد، میتواند تحت تأثیر پدیده ای به اسم« اثر توجیه بیش ازحد»، نتیجه ای معکوس به وجود آورد و سبب کاهش انگيزه شود. پس بنظر میرسد که قرار دادن پاداش برای تفکر خلاق، ما را به نتیجهٔ مناسب نمی رساند و خلاقیت و انگیزهٔ ما را کاهش می دهد.

 

ولی تحقیق دیگری معلوم کرد که کودکانی که برای طراحی خلاقانه پاداش دریافت نموده بودند، با خلاقیت بیشتری کارشان را انجام می دادند.

 

سرانجام، اگر به دنبال منبع الهام میگردید ، بد نیست که در ازای رسیدن به راهکار خلاقانه به خودتان قول چیزی را بدهید که دوست دارید. ولی با این ملاحظه که در قرار دادن پاداش زیاده روی نکنید، زیرا این کار میتواند با ریسک کاهش انگيزه همراه باشد.

 

برای افزایش خلاقیت همیشه یادداشت برداری کنید

هنگامیکه افکار بی مانند به ذهن شما خطور می کنند از ذخیره کردن آن ها اطمینان خاطر حاصل کنید. در این امر به یادداشت های ذهنی اکتفاء نکنید برای این که امکان دارد بدست فراموشی سپرده شوند. تلاش کنید همیشه یک دفترچه یادداشت و یا یک ضبط صوت بهمراه داشته باشید به خصوص در کنار تختخواب خویش برای مواقعی که افکار طلایی در حدود ساعت ۲ نیمه شب به ذهن شما خطور می کنند. هنگامیکه افکارتان در جایی ثبت شوند، شما به آسانی میتوانید به آن ها دسترسی پیدا کنید و آن ها را سریع بکار ببندید. افکار بزرگ هم مثل میوه ها تنها تا زمانیکه تازه و شاداب باشند قابل استفاده هستند.

 

افزایش خلاقیت با حضور در کنار اشخاص نخبه و خلاق

به اعتقاد انیشتن خلاقیت “مُسری” است و میتواند از شخصی به شخص یا افرادی که در نزدیکی او هستند منتقلشود. در یک گروه که چند فرد با خلاقیت بالا در آن کار می کنند احتمال تقویت قدرت خلاقیت در بین دیگر اعضای آن گروه زیاد است. ولی در این بین تعامل و برقراری ارتباط و نشر دانش و تجربه ها نقش بسیار پررنگی در افزایش خلاقیت جمعی بازي می کند.

 

برای افزایش خلاقیت ایده های قبل را از نو بسازید

افکار شما مانند کامپیوتر هستند. هر چند وقت یک بار احتیاج است که سخت‌افزار آنرا ارتقاء دهید. ایده های بزرگ قبل را پیش روی خویش قرار دهید و بر روی آنها عملیات بازسازی انجام دهید. آنها را تصحیح کنید و برای بهبود آنها کوشش کنید. ضمائم لازم را هم برای تقویت هر چه بیش تر به آن ها بیفزایید. این کارها را میتوان با نوشتن عقیده های نخست خویش بر روی کاغذ و ترتیب دادن به شلوغی ذهنتان انجام دهید. خوب بنظر می رسد پس در انتظار چه هستید؟ بهتر است در انجام آن عجله کنید.

 

افزایش خلاقیت , راه های افزایش خلاقیت , روش های افزایش خلاقیتافزایش خلاقیت با ترفندهای ساده

 

دوران بچگی خویش را به یاد آورید، چه کاری دوست داشتید انجام دهید؟

راب لوییت، یکی از متخصصان خلاقیت، سخن گو و مشاور تجاری در Annapolis می گوید فهرستی از تمام کارهایی که در بچگی از انجام آن لذت می بردید، تهیه کنید. بعضی از فعالیت های مثبت، غذاها و حوادث زمان بچگی خویش را به یاد آورید و به این سوالات جواب دهید:

 

آیا این فعالیت ها را اینک هم دوست دارید؟ تجربیات قبل چه چیزی میتواند به زندگی شما در حال حاضر اضافه کند؟ این تجربیات چطور میتوانند انتخاب های شغلی شما را شکل دهند؟ مثلا ، فرانک لوید رایت، بزرگترین معمار آمريکا، در طول دوران کودکی و حتی قبل تر از آن، با بلوک های چوبی بازي می کرد.

 

افزایش خلاقیت با خیال پردازی

امروزه تقریباً هر کسی بیش تر وقت خویش را با شبکه های اجتماعی، استفاده از اقسام اپلیکیشن و بازي ها پر می کنند. از همین لحظه این کار را قطع کنید تا به جای وقت گذرانی با این موارد، حس کم حوصلگی و به نوعی ملال را بکنید. برای این که تحقیقاتی انجام گردیده است که می گوید اشخاص با قرار گرفتن در لحظات ملال در مقابل با اشخاص ارام و دارای استرس میتوانند خلاقیت بیشتری داشته باشند. یعنی به نوعی میتوان گفت اشخاص با داشتن این لحظات به خیال پردازی پرداخته و این در خلاقیت مؤثر می باشد. به اینگونه مغز پر از ایده و فکرهای تازه می شود.

 

تأثير رنگ آبی در خلاقیت 

رنگ ها متفاوت هستند و هر کسی به رنگی علاقه دارد. رنگ ها در روانشناسی بسیار مؤثر است و میتوانند تأثير متفاوت بر خلق وخو ، احساسات و رفتار بگذارد. بر همین مبنا در سال ۲۰۰۹ تحقیقاتی انجام شد. نتیجه این تحقيقات نشان می داد رنگ آبی در افزایش خلاقیت مؤثر است.

 

دلیل این افزایش خلاقیت در رنگ آبی نسبت به دیگر رنگها این میباشد ، که رنگ آبی به تفکر خارج از چهار چوب کمک می کند. رنگ آبی ارامش بخش است و با طبیعت و صلح رابطه خوبی دارد. همین سبب می شود با قرار گرفتن در جلوی چشمان با ارامش کارهای خلاقانه انجام دهیم. پس بهتر است در دفتر کار خویش از رنگ آبی بیش تر استفاده کنید.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به