جهاد ۳۲۰ هزار بسیجی یزدی در مناطق محروم استان

بسیجیان با اندک وامی که از سوی بنیاد مسکن پرداخت می‌شود اقدام به ساخت خانه‌هایی ۸۰ متری می‌کنند که تاکنون کار ۱۰ مورد از این خانه‌ها عملیاتی شده است و کلنگ دو خانه نیز در شهرستان اشکذر و زارچ زمین خورده و کارشان شروع شده است

سرویس ایران جوان آنلاین: در حال حاضر ۳۲۰ هزار بسیجی در ۲ هزار پایگاه مقاومت در شهرستان‌های اردکان، اشکذر، ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم، تفت، میبد و مهریز جذب و سازماندهی شده‌اند که نیمی از آن‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند. بسیجیانی که جهاد و خدمت را مشق کار خود قرار داده و با حضور در مناطق محروم و کم‌برخوردار استان، هیچ‌وقت هموطنان نیازمند را تنها نگذاشته‌اند. این‌ها به غیر از جهادگرانی هستند که با تشکیل گروه و حضور در اردو‌های جهادی، نشان داده‌اند رسیدن به اهداف انقلاب و رفع چهره فقر جزو اولویت‌هایشان است.
بسیج در طول دوران ۴۰ سال خدمت هرکجا لازم بوده، در خدمتگزاری به مردم کوتاهی نکرده و در صحنه حاضر شده است؛ چراکه فلسفه وجودی بسیج، خدمت به مردم است. اگر فقط سال ۹۷ و ۹۸ را در نظر داشته باشیم بیش از ۱۵۰۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی توسط بسیجیان و گروه‌های جهادی در مناطق محروم یزد انجام شده است که در این میان جوانان جهادگر بیش از همه برای خدمت‌رسانی پیشگام و فعال بوده‌اند. در همین رابطه مسئول بسیج سازندگی سپاه الغدیر استان یزد با بیان این‌که جهادگران یزدی در مناطق محروم و کم‌برخوردار و به‌خصوص مناطق سیل‌زده استان‌هایی که در ابتدای سال جاری خساراتی را متحمل شده بودند بیش از ۹ هزار نفر-روز خدمت ارائه کردند، گفت: «طی ۱۸ ماهه گذشته ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خدمات محرومیت‌زدایی در نقاط مختلف کشور و استان یزد توسط بسیج سازندگی یزد ارائه شده است.»
سرهنگ «مجید صادقی» در رابطه با اردو‌های جهادی و طرح هجرت ۳ و اقتصاد مقاومتی یزد نیز با تأکید بر اینکه اردو‌های جهادی به دو صورت جغرافیایی‌محور و محله‌محور اجرایی می‌شود، افزود: «در اردو‌های جغرافیایی‌محور، ۷۵۰ برادر و ۳۵۰ خواهر مشغول به فعالیت هستند و درمجموع این یک هزار و ۱۰۰ نفر که معادل ۴۵ هزار نفر-روزاست به محرومان جامعه خدمات‌رسانی کردند. در نوع دوم اردوها، شعار هر پایگاه یک محله را اجرایی کردیم و در این زمینه نزدیک به یک هزار نفر از بسیجیان خواهر و برادر فعالیت می‌کنند که بیش از ۵ هزار نفر-روز خدمات این افراد است.» وی هزینه کار‌های انجام شده برای مناطق محروم استان در این اردو‌ها را حدود ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان دانست و عنوان کرد: «این خدمات زمینه محرومیت‌زدایی در نقاط مختلف کشور و استان را فراهم کرده است.» به گفته این مسئول، ساخت و مرمت خانه محرومین، مسجد، مدرسه، مجتمع فرهنگی، استخر ذخیره آب، لایروبی و مرمت قنات و کانال‌کشی ازجمله اصلی‌ترین پروژه‌ها بوده است. وی افزود: «اقداماتی از این دست در روستا‌های کمتر توسعه‌یافته و حاشیه‌ای استان درمجموع زمینه تداوم اشتغال و جلوگیری از مهاجرت ۳ هزار و ۶۰۰ نفر را فراهم کرد.»
خدمت جهادگران در تمام حوزه‌ها
همین چند هفته پیش بود که ۴۰ گروه جهادی برای خدمات‌رسانی به هموطنان مناطق کم‌برخوردار به روستا‌های محروم استان اعزام شدند. گروه‌هایی که به گفته مسئول بسیج سازندگی یزد و بر اساس تفاهمنامه‌ای که بسیج سازندگی استان با سازمان بهزیستی داشته است باید ۵۰ خانه با کمک بسیجیان برای مددجویان بهزیستی بسازند. در مورد نحوه ساخت این خانه‌ها هم باید گفت که بسیجیان با اندک وامی که از سوی بنیاد مسکن پرداخت می‌شود اقدام به ساخت خانه‌هایی ۸۰ متری می‌کنند که تاکنون کار ۱۰ مورد از این خانه‌ها عملیاتی شده است و کلنگ دو خانه نیز در شهرستان اشکذر و زارچ زمین خورده و کارشان شروع شده است. صادقی با بیان اینکه گروه‌های جهادی در هر مناسبتی خود را برای خدمت‌رسانی به هموطنان آماده می‌کنند به حرکت این گروه‌ها که در هفته بسیج و در میدان امیرچقماق گرد هم آمده بودند هم اشاره کرده و گفت: «گروه‌های مختلفی مانند گروه جهادی خدمات‌رسان اجتماعی در محله‌های طرح کرامت خدماتی از قبیل مشاوره و روان‌شناسی، پیشگیری، سبک زندگی و… را به شهروندان ارائه می‌کنند. همچنین گروه جهادی فقه و حقوق نیز که در طول سال فعال هستند در مناسبت‌های مختلف در مسجد بیاق بازار خان و امامزاده جعفر یزد برای ارائه مشاوره حقوقی به مردم حضور پیدا می‌کنند.»
وی با اشاره به فعالیت گسترده گروه‌های جهادی مختلف بسیج اظهار داشت: «گروه جهادی عمرانی نیز از مجموعه بسیج مهندسین عمران یزد در یکی از روستا‌های شهرستان مهریز که بنیاد مسکن در حال ساخت خانه برای محرومین است با توجه به تخصصی که دارند به کمک‌رسانی پرداخته‌اند.» صادقی با بیان اینکه گروه جهادی دانشجویی استان نیز با محوریت اقدامات فرهنگی و پزشکی به شهرستان بهاباد اعزام شده‌اند، افزود: «وقتی سخن از گروه‌های جهادی به میان می‌آید، اغلب احساس می‌شود که گروه جهادی صرفاً در امور عمرانی مانند تعمیر و بازسازی منازل محرومان کمک می‌کنند. این درحالی است که بسیج دارای گروه‌های جهادی خدمات‌رسان در حوزه‌های مختلفی است.»
نیرویی از دل مردم برای خدمت به خودشان
طی سال‌های اخیر و با توجه به شعار اقتصاد مقاومتی، بسیج سازندگی اقدامات گسترده‌ای در راستای اشتغال‌های خرد و مشاغل خانگی در یزد انجام داده است. به طوری که هم‌اکنون هرکدام از شهرستان‌های استان به عنوان قطب تولیدی یک محصول شناخته می‌شوند. بر همین اساس و در طول سال به مناسبت‌های گوناگون در جهت فروش بیشتر و همچنین ترویج و تبلیغ مشاغل خانگی، بسیج اقدام به برگزاری نمایشگاه‌های عرضه مستقیم محصولات اقتصاد مقاومتی می‌کند که به مناسبت هفته بسیج نیز ۱۲ نمایشگاه محصولات اقتصاد مقاومتی در شهرستان‌های مختلف برگزار شد. حالا در یزد بسیج یعنی همه مردم و مردم یعنی درخت تنومند بسیج. جایی که خدمات مشاوره‌ای، حقوقی، پزشکی در مناطق کمتربرخوردار و حاشیه شهر، تأمین امنیت مردم با گشت‌های رضویون، اعزام گروه‌های جهادی به مناطق محروم، حضور پررنگ دانش‌آموزان برای مرمت و بازسازی مدارس مناطق محروم، برگزاری کلاس‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در محلات مختلف، ایجاد صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم یار، برپایی نمایشگاه و حلقه‌های صالحین از دل مردم بیرون آمده و برای خودشان انجام می‌شود.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

هزار و صد و شصت و یکمین (۱۱۶۱) شماره از هفته نامه افق کویر منتشر شد:

هفته نامه افق کویر گزارش می دهد: اگر