بهترین زمان برای مصرف انواع ویتامین‌ها

ویتامین‌ها مواد مغذی لازم و ضروری برای بدن هستند که مصرف آن‌ها در زمان مخصوص خود توصیه می‌شود.

به گزارش شریان نیوز،ویتامین‌ها از جمله مواد مغذی و مورد نیاز برای بدن هستند که تامین آن‌ها از طریق مواد غذایی گوناگون و انرژی زا به منظور رشد، نمو و تندرستی بدن ضرورت دارد و کمبود آن‌ها باعث بروز هزاران بیماری گوناگون در بدن انسان می‌شود.

مصرف بی رویه ویتامین‌ها یا استفاده از چند ویتامین با هم می‌تواند عوارض خطرناک و جبران ناپذیری مخصوصا برای میانسالان، بانوان باردار و کودکان داشته باشد. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که از بیماری خاصی رنج می‌برند حتما قبل از مصرف ویتامین‌های مربوطه در خصوص استفاده درست از ویتامین‌ها با پزشک متخصص خود مشورت کنید. ویتامین‌ها را می‌توان به دو دسته محلول در آب و محلول در چربی تقسیم کرد.

پیشنهاد امروز

تفاوت کالج و دانشگاه چیست و چه مزایا و معایبی دارند؟

انواع ویتامین‌B

ویتامین‌های گروه B محلول در آب در مواد غذایی مانند: مغزها، سویا، اسفناج، نان تهیه شده از آرد کامل، گوشت گاو، جگر، مارچوبه، شیر، ماست، تخم مرغ، ماهی، سیب زمینی، موز، مرغ، بوقلمون، قلوه، قارچ، پنیر وجود دارند که کمبود آن‌ها با علائمی مانند: خستگی، کاهش وزن، آسیب التهابی دست و پا، گلو درد، کم خونی، خشکی پوست، زخم‌های دهانی، خارش و قرمزی چشم ها، ضعف اعصاب، افسردگی، اضطراب، سردرد، ضعف عمومی، بروز بیماری‌ بری‌بری، افزایش ضربان قلب، ترک خوردگی و قرمزی لب‌ها در بدن ظاهر می‌شوند. ویتامین‌های گروه B از جمله تیامین، اسید فولیک، و ریبوفلاوین هستند که به کارکرد درست بدن و حفظ سلامت جسمانی انسان کمک می‌کنند و به برای شروع کردن یک روز پر انرژی بهتر است مصرف این ویتامین‌ها هنگام صبح مصرف شود.

ویتامین‌ C

ویتامین‌های گروه C نمونه دیگری از ویتامین‌های محلول در آب هستند که برای تامین آن‌ها باید مصرف مواد غذایی مانند: لیمو ترش، انبه، کیوی، آناناس، پرتغال، توت فرنگی، خربزه، مارچوبه، فلفل، گوجه فرنگی، گریپ فروت، کلم بروکلی، گل کلم، تمشک، سبزیجات تازه، گوآوا، پودر فلفل قرمز، فلفل دلمه‌ای زرد، کلم کالی، جعفری تازه و فلفل سبز را در لیست برنامه غذایی خود قرار دهیم. بهترین زمان مصرف قرص‌ها یا مواد غذایی حاوی ویتامین C یک ساعت قبل از مصرف غذا و دو ساعت قبل از استفاده از نوشیدن‌های کافئین دار مانند چای، نسکافه و قهوه است.

ویتامین E

جوانه گندم، فندق، بادام، پسته، سویا، دانه آفتابگردان، میگو، در گروه موادغذایی حاوی ویتامین E طبقه بندی می‌شوند و نقش اصلی آن‌ها حفاظت از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد، پیشگیری از مشکلات بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن است. البته ناگفته نماند که ویتامین E را می‌توان از روش‌های دیگری مانند: استفاده از روغن کانولا، روغن آفتاب گردان، روغن بادام زمینی و روغن زیتون تامین کرد. از آنجایی که ویتامین E یکی از موثر‌ترین آنتی اکسیدان‌های محلول در چربی است مصرف آن در هر لحظه از شبانه روز توصیه می‌شود.


ویتامین A

مواد غذایی مانند: جگر، تخم مرغ، شیر پرچرب، خامه، کره، پنیر چرب، سیب زمینی، کاهو، ریحان، هویج، اسفناج، فلفل، کلم، کدو تنبل، کدو حلوایی، زرد آلو، طالبی زرد و انبه حاوی مقدار زیادی از ویتامین‌های گروه A هستند. کمبود ویتامین A یا این ویتامین محاول در چربی با علائمی مانند: انعقاد خون، خونریزی از دهان، خونریزی معده، خونریزی پوست و خونریزی از روده‌ها خود را نشان می‌دهند. البته ویتامین A باید همراه با منبع خوراکی چربی مصرف شود.

ویتامین D

متخصصان تغذیه و رژیم درمانی منبع اصلی تامین ویتامین D در بدن را قرار گرفتن در زیر نور خورشید می‌دانند، اما در این میان مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین D مانند: غلات، سبزیجات و میوه‌های تازه، کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، خامه، جگر و ماهی ساردین برای افزایش قدرت بافت‌های عضلانی، پیشگیری از بروز بیماریی‌هایی مانند راشیتیسم ( بیماری مربوط به رشد استخوان های کودکان و نوزادان است)، رشد استخوان‌ها و مفاصل ضروری هستند. از علائم کمبود ویتامین D می‌توان به بزرگی جمجمه، زائده‌های دکمه مانند روی ستون فقرات، پهن شدن مچ دست و پا، کاهش تراکم استخوانی و درد‌های شدید در قسمت پا و کمر اشاره کرد. مصرف ویتامین D همانند ویتامین A باید همراه مواد خوراکی حاوی چربی باشد.

 

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

فریبکاران در کمینند

اگرچه در پیرامونمان افراد خوب و خوش نیت