شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق را بهتر بشناسیم آشنایی با حوزه برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات

به گزارش هفته نامه افق کویر، در این شماره از چاپ نشریه، با “محمدجواد رنجبربافقی” معاون برنامه ریزی شرکت سنگ آهن مرکزی، که فارغ التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر درمقطع کارشناسی از دانشگاه شهید بهشتی و گرایش هوش مصنوعی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه علم و صنعت ایران است . گفتگویی اختصاصی صورت گرفته که به اطلاع شما خوانندگان گرامی می رسانیم.
وی قسمت های زیر مجموعه این معاونت را شامل مدیریت های فن آوری اطلاعات، مخابرات و کامپیوتر، برنامه ریزی اقتصادی و بودجه، برنامه ریزی راهبردی و کنترل پروژه عنوان کرد وگفت: برای تدوین بودجه و همچنین نظارت بر عملکرد بودجه کمیته ای مرکب از بخش های تولید، بازاریابی و فروش، مالی و قیمت تمام شده، خرید و تامین مواد و همچنین قسمت برنامه ریزی اقتصادی و بودجه تشکیل شده است.
وی افزود: این کمیته بصورت مستمر تشکیل و با توجه به تغییر پارامترهای اثرگذار بر درآمد و هزینه شرکت در صورت لزوم نسبت به اصلاح بودجه اقدام می نماید.
” محمدرنجبر” با اشاره به محاسبات اقتصادی که عمدتا توسط کارشناسان دفتر برنامه ریزی اقتصادی و بودجه انجام و فراخور موضوع مورد محاسبه از کارشناسان سایر قسمت ها اطلاعات دریافت می شود، بیان داشت: نحوه و محل تهیه و تامین زیرساخت های توسعه ای شرکت از جمله آب، برق، گاز، راه های دسترسی ریلی و جاده ای و مخابرات و ارتباطات در زمان مطالعه و تصویب طرح ها پیش بینی می شود.
مشکلی در زمینه عملیات جاری
و توسعه های آتی شرکت وجود ندارد

وی اضافه کرد: لازم به ذکر است با توجه به پیش بینی های صورت گرفته برای عملیات جاری شرکت و توسعه های آتی مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
“مهندس رنجبر” فوق استاندارد تولید (کارانه) را بر اساس پارامترهای فردی نام برد و افزود: این پارامترها شامل شغل، مدرک تحصیلی، سابقه کار و سختی کار و همچنین پارامترهای محل کار افراد به عنوان امتیاز هر فرد محاسبه و با توجه به فعالیت شرکت در هرماه بر مبنای استخراج، تولید و فروش به افراد پرداخت می گردد.

تأمین سوخت خودروها

وی در خصوص تامین سوخت خودروها اعلام داشت: تامین سوخت برعهده پیمانکاران است. و قسمت برنامه ریزی فقط بر سوخت خودروهای شرکت بر مبنای مسافتی که طی می کنند نظارت دارد.

آمار و اطلاعات شرکت سنگ آهن

معاون برنامه ریزی شرکت سنگ آهن مرکزی در زمینه آمار و اطلاعات قسمت های مختلف شرکت بیان کرد: آمار و اطلاعات توسط همان واحدها تهیه و پردازش می شود. و بخشی از این اطلاعات جهت گزارش دادن به ارکان بالا دستی شرکت، توسط قسمت برنامه ریزی اقتصادی و بودجه بصورت ماهانه، تهیه، نگهداری و گزارش می شود.
“رنجبر” در زمینه اطلاعات پرسنلی گفت: این اطلاعات کاملا بروز و توسط حوزه منابع انسانی، مدیریت می شود. و هرگونه تغییر در آن بصورت برخط اعمال می گردد. بگونه ای که سایر قسمت ها می توانند جهت محاسبات خود از آن استفاده نمایند.
وی به معرفی مدیریت فن آوری اطلاعات شرکت سنگ آهن مرکزی پرداخت و گفت: فن آوری اطلاعات دارای دو بخش مخابرات و کامپیوتر است. بخش مخابرات گستردگی زیادی دارد و شهرک آهن شهر مجموعه معدن چغارت، معدن سه چاهون و ادارات مرکزی یزد و تهران را پوشش می دهد و کلیه نیازهای مخابراتی این مجموعه ها را برطرف می کند.
” محمدرنجبر” بخشی از فعالیتهای این قسمت را مربوط به سالن دستگاه هایی عنوان نمود که در هر کدام از این مجموعه ها وجود دارد و در این زمینه اظهار داشت: علاوه بر امکانات تلفنی، فراهم نمودن ارتباطات بر اساس voip و همچنین فراهم نمودن زیرساخت های لازم برای ارتباط اینترنت و نگهداری از شبکه های فیبر نوری و کابل مسی نیز از اقداماتی است که توسط واحد مخابرات صورت می گیرد.
وی یکی از نقاط قوت بخش مخابرات را بهره گیری از شبکه بی سیم دانست و اضافه کرد: بخش های اورژانسی و امدادی شرکت و همچنین تعمیراتی شرکت را مستقل از شبکه مخابراتی پوشش می دهد. نگهداری و نظارت بر چندین دکل مخابراتی در مجتمع شهرک آهن شهر، معدن چغارت و سه چاهون نیز از دیگر فعالیتهای این بخش می باشد.
معاون برنامه ریزی شرکت سنگ آهن مرکزی در خصوص مرکز کامپیوتر گفت: نگهداری از سخت افزارها شامل سوئیچ ها، روترها، سرورها و حدود ۱۵۰۰ دستگاه کامپیوتر و چاپگر صورت می گیرد.
وی افزود: تنظیمات مربوط به شبکه بطور کامل توسط کارشناسان خبره شرکت انجام می شود. بگونه ای که شرکت نیازی به بهره گیری از شرکت های بیرونی در زمینه شبکه ندارد. حتی در برخی مواقع خدماتی را به شرکت های زیرمجموعه صندوق فولاد نیز ارائه می کند.
مهندس رنجبر ادامه داد: پشتیبانی از سایت های اینترنتی شرکت از جمله فعالیت هایی است که در بخش کامپیوتر صورت می گیرد. بسیاری از نرم افزارهای مورد نیاز شرکت توسط بخش نرم افزار مرکز کامپیوتر طراحی و پیاده سازی و علاوه بر آن پشتیبانی از نرم افزارهای خریداری شده از سایر شرکت ها نیز توسط این قسمت صورت می گیرد.
وی مدیریت برنامه ریزی راهبردی را از یکی دیگر از مدیریت های این حوزه دانست و تصریح کرد: از جمله وظایف مهم این مدیریت تدوین و نظارت بر اجرای برنامه استراتژیک شرکت است که جهت تدوین برنامه، این بخش با تشکیل کارگروه هایی از تمام قسمت ها، نسبت به تهیه اطلاعات و نظرات کارشناسان اقدام و در قالب کمیته برنامه ریزی راهبردی که معاونین و مدیران شرکت حضور دارند برنامه را تدوین و بر اجرای ان نظارت می نمایند.
این مقام مسئول اظهار داشت: شناسایی ریسکها و برنامه ریزی در جهت کنترل ریسکها از دیگر وظایف این مدیریت می باشد. ممیزی و پایش چندین استاندارد که برای فعالیت های شرکت سنگ آهن استقرار یافته از دیگر وظایف مدیریت برنامه ریزی راهبردی شرکت است.
وی بیان کرد: جهت کنترل بر اجرای پروژه ها بخشی به نام کنترل پروژه در این معاونت وجود دارد که بر اجرای برنامه نظارت کرده و هرماهه گزارش پیشرفت پروژها و مقایسه آن با برنامه را انجام و در اختیار مدیریت قرار می دهد.

الهام نصیرزاده|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

درنگی بر آسیب های که بیداد می کند

حضرت علی (علیه السلام) درباره تقسیم ساعات شبانه