گروه استانها ـ درحالی که بهترین راهکار مقابله با ویروس منحوس رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در پیک چهارم اعلام شده است؛ آمار ۷۱درصدی نقض تردد در شهرهای قرمز نگرانی تازهای میان مسئولان ایجاد کرده است.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، به گفته مسئولان بهداشت و درمان از ابتدای هفته جاری شرایط تازهای از موج چهارم همهگیری کرونا در کشور ایجاد میشود و روند افزایشی تعداد بیماران به دلیل جهش قدرت سرایت ویروس کرونای انگلیسی احتمالاً رکوردهای تازهای از میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس منحوس در سال ۱۴۰۰ به ثبتمیرساند.
این اظهار نظر از سوی مسئولان بهداشت و درمان اگرچه حکایت از برآوردها و برنامهریزیهای منسجم برای مدیریت شرایط همهگیری دارد اما همانطور که از ابتدای آغاز همهگیری کرونا در سال ۱۳۹۸ اعلام شد برای دستیابی به نتایج بهتر و کمهزینهتر در چنین وانفسایی همکاری و همراهی مردم سرنوشتساز و تعیین کننده است.
نکتهای که ظاهرا بعد از ۱۴ ماه برای هموطنان هنوز کاملاً روشن نیست و آمارها نشان میدهد علیرغم تمام تدابیر و محدودیتهای کرونایی که ایجاد شده میزان همراهی و همکاری هموطنان کاهش قابل توجه و البته معناداری دارد تاجایی که روز گذشته میزان مشارکت مردمی در اجرای قوانین و پروتکلها ۵۸٫۵ درصد اعلام شده که برای مقابله در پیک چهارم غیرقابل قبول است.
هرچند سیر نزولی کاهش میزان مشارکت مردمی در رعایت پروتکلها با درنظر گرفتن افزایش قدرت سرایت ویروس جهش یافته کانونهای بحرانی تازهای در کشور ایجاد کرده و میتواند مشکلات بسیار شدیدی برای کادر درمان به همراه داشته باشد چون بررسیهای تخصصی و کارشناسان به این نکته اشاره دارد که قدرت سرایت نوع جهش یافته ویروس منحوس نسبت به ابتدای همهگیری در سال ۱۳۹۸ به میزان ۱۰ تا ۳۰ برابر است.
این قدرت سرایت بالا با در نظر گرفتن افزایش میزان دورهمیهای خانوادگی و همچنین تجمعهای بسیار بالا در وسایل نقلیه عمومی مثل مترو عاملی است بر رشد تصاعدی و غیرقابل تصور همهگیری در کلانشهرها و البته شهرهای صنعتی یا گردشگرپذیر است که نمونه بسیار قابل درک آن تهران و کرج هستند.
پایتخت صدرنشین تخلف تردد شبانه
براساس رنگبندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده است هم اکنون در سراسر کشور ۲۵۷ شهرستان قرمز، ۱۲۹ شهرستان نارنجی، ۵۱ شهرستان زرد و ۱۱ شهرستان رنگ آبی دارند که مطابق با همین رنگبندی محدودیتهایی در موج چهارم همهگیری کرونا برای آنها درنظر گرفته شده که هموطنان برای همراهی کادر درمان و البته کاهش میزان ابتلا و نهایتاً مرگ و میر لازم است به رعایت این محدودیتها توجه ویژه داشته باشند.
هرچند در چنین شرایطی اعلام میشود که میزان رعایت پروتکلها و البته به محدودیتهای اخیر در سطوح بسیار پایینی نسبت به شرایط قرار گرفته و این بیتوجهی میتواند هزینهای سنگین به کل جامعه تحمیل نمایند ، تاجایی که اعلام شد در شهرستانهای قرمز کرونایی ۷۱ درصد و در شهرستانهای نارنجی ۷۳ درصد نقض محدودیتها اتفاق افتاده است .
در آمارهایی که اعلام شد سهم نگران کننده بیتوجهی به ترددهای شبانه یعنی از ساعت ۲۲ الی ۳ بامداد واقعیتی تلخ را نشان میدهد که میزان ۶۶ درصد را به خود اختصاص داده و جالب اینجاست که پایتخت علیرغم شرایط بحرانی از نظر وضعیت همهگیری کرونا در موج چهارم صدرنشین تخلف تردد شبانه است و نام اصفهان هم به عنوان دیگر شهر در وضعیت بحرانی کرونا دیده میشود.
کارشناسان در این زمینه معتقدند نقض بالای محدودیتهای شبانه به این معناست که بسیاری از هموطنان در تعطیلات اخیر بجای اینکه برای کاهش میزان ابتلا و کند شدن سرعت چرخش بیماری در منزل بمانند و بجز موارد ضروری از خانه خارج نشوند ظاهرا به همواره به دورههمیهای خانوادگی ادامه میدهند که شاهد مثال آن افزایش موارد بستری خانوادگی در مراکز درمانی سراسر کشور است.
تخت بیمارستانی فقط ملاک نیست
سیرصعودی مراجعه به مراکز درمانی از سوی هموطنان در بسیاری از نقاط ایران باعث شده تا به سرعت ظرفیت تختهای موجود تکمیل و مسئولان بهداشت و درمان مربوطه اقدام به ایجاد بخشهای موقت جدید کرده باشند؛ اما نکته اصلی اینجاست که کارشناسان و دستاندرکاران بهداشت و درمان معتقدند ایجاد تخت به تنهایی کفایت نمیکند.
این گروه با اشاره به وضعیت بد مراجعین جدید با درنظر گرفتن قدرت سرایت و درگیرکردن بیمار از سوی ویروس جهش یافته میگویند: بسیاری از مراجعه کنندگان فعلی به مراکز درمانی در شرایطی که حال مساعدی ندارند وارد مرکز شده و نیازمند دریافت اکسیژن هستند و گروهی از آنها هم مستقیم به بخش مراقبتهای ویژه اعزام خواهند شد؛ به همین دلیل مهمترین نکته برای ارایه خدمات مناسب به این گروه از بیماران ایجاد تخت و تجهیزات مناسب وضعیت جسمی و بیماری آنهاست.
از سوی دیگر این کارشناسان تاکید میکنند با درنظر گرفتن کمبود تعداد کادر درمانی و البته فرسوده شدن این گروه از سال گذشته تا اکنون پرسنل آموزش دیده و کارآمد نیز تعیین کننده مدیریت و کنترل شرایط است که خوشبختانه با اجرای برخی برنامهها مثل طرح شهید سلیمانی و استفاده از کادر آموزش دیده نیروهای نظامی، بسیجی و جهادی به نوعی این موضوع برطرف شده اما همچنان کمبود در شرایط فعلی تجهیزاتی مثل کپسول اکسیژن و ونتیلاتور میتواند سرنوشت ساز باشد.
مراجعه به موقع سرنوشتساز است
درشرایطی که آمارها همه حکایت از اوضاع بحرانی همهگیری کرونا در برخی نقاط کشور را دارد شواهدی بیانگر این نکته است که برخی از هموطنان که دارای علائمی همچون بدندرد، تنگی نفس، تب و لرز که نشانههای اولیه کرونا است با این نگرانی که مراکز درمانی آلودهتر است و درصورت عدم ابتلا میتواند برای آنها خطرناک باشد به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند.
این درحالی است که با ورود کرونای انگلیسی مراجعه به موقع برای کاهش عوارض ناشی از ابتلا و بهبودی کامل تعیین کننده است و کارشناسان توصیه میکنند در این شرایط هرنوع علائمی که شباهت به سرماخوردگی دارد را باید کرونا فرض کرد مگر اینکه بعد از آزمایش دقیق تشخیصی در مراکز درمانی خلاف آن ثابت شود.
کاهش یک و نیمساله میانگین سنی موارد فوتی در استان خوزستان با کرونای انگلیسی
فرهاد ابولنژادیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: بیمارستانهای دانشگاهی استان خوزستان در ارائه خدمات به بیماران کرونایی، جزو بهترینهای کشور بودند و تاکنون هیچ مشکلی در ارایه خدمات نداشتند.
وی افزود: آمار فوتیهای کرونایی بیمارستانهای استان به صورت روزانه و با نظارت دقیق کنترل میشوند و هر کجا شکی در ارائه خدمات صورت گیرد، به سرعت از آن بیمارستان بازرسی صورت خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: بیمارستانهای دانشگاهی استان خوزستان به دلیل داشتن برترین تجهیزات و کاملترین تیمهای پزشکی، در ارایه خدمات جایگاهی بهتر نسبت به بیمارستانهای دیگر دارند و ما سعی میکنیم تا زمانی که هنوز ظرفیت این بیمارستانها تکمیل نشده به سراغ دیگر بیمارستانها نرویم.
ابول نژادیان در خصوص تاثیر کرونای جهش یافته بر سن مرگ و میر گفت: کرونای انگلیسی که نوع جهش یافته ویروس کرونا است سن فوت بر اثر این بیماری را یک و نیم سال کاهش داده و به صورتی که تا پیش از این عدد ۶۳ سال را برای میانگین سن فوت شدگان داشتیم با شیوع کرونای انگلیسی این سن به حدود ۶۱ کاهش یافته است.
سخنگوی ستاد کرونای خوزستان گفت: تا پیش از آغاز سال ۱۴۰۰ما توانسته بودیم پیک جدید کرونا را در استان کنترل کنیم و آمار مراجعه به بیمارستانها را کاهش دهیم ولی با آغاز سال نو و سفرهای نوروزی از اولین روز سال این آمار دوباره افزایشی شد.
وی در ادامه گفت: استان خوزستان در شرایطی وضعیت قرمز داشت، که دیگر استانهای کشور وضعیت زرد و آبی داشتند و ما میتوانستیم از کمکها و ظرفیت وزارت بهداشت و دیگر استانها استفاده کنیم، اما اکنون با انتشار این بیماری متاسفانه پشتیبانی وزارت خانه کاهش یافته است .
پرسنل ادارات خوزستان فقط ۱۰ درصد
از سوی دیگر قاسم سلیمانیدشتکی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: برای کنترل کرونا در استان خوزستان نیاز به هم افزایی و تعامل مدیران داریم.
وی افزود: در شهرستان ها باید فرمانداران مسایل را مدیریت کنند و به دور حاشیه مسئله کرونا را مدیریت کنند تا بتوانیم از این پیک کرونا که بسیار سنگین تر از پیکهای قبلی است عبور کنیم.
استاندار خوزستان بیان داشت: مطابق مصوبه ستاد کرونا ادارات در شرایط کرونا بسته به رنگ بندی می توانند فعالیت کنند که این در شهرهای قرمز یک سوم است.
وی اظهار داشت: اگر مسئول سازمانی غیرضروری تشخیص داد می توان آن سازمان را تعطیل کرد و یا این سازمان ها می توانند تا ۱۰ درصد پرسنل خود را کاهش دهند.
استاندار خوزستان با اشاره به وضعیت کرونا در استان گفت: برای شب های احیا هنوز مصوبه نداریم ولی پیشنهاد ما تردد آزاد شبانه و برگزاری مراسم شب احیا در فضای باز است.
وضعیت کرونا در ایلام فاجعه آمیز است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام ؛ روند افزایشی ابتلا به کرونا در ایلام، ۷۰۷ نفر از شهروندان ایلامی را تا کنون به کام مرگ برده است و ادامه این روند موجب شده است تا محمد نوذری استاندار ایلام با عنوان اینکه “وضع ایلام خوب نیست” از مردم استمداد کمک کند و آنان را به رعایت پروتکلهای بهداشتی مجاب و به مسئولان تاکید آن را داشته باشد که در رعایت محدودیتها اغماض نکنند.
بیان استاندار ایلام و مشاهده آمارها نشان از آن دارد که عفریت مرگ در کمین شهروندان ایلامی نشسته است، بیمارستانها در حال تکمیل ظرفیت پذیرش و تخت خالی در بیمارستانها وجود ندارد.
کارشناسان بهداشتی و درمانی نیز بر این اعتقادند که شدت عمل آلودگی در پیک چهارم کرونا در مقایسه با پیک سوم از شدت ۷ برابری برخوردار است و این وضعیت رشد ۵۰ درصدی افزایش مبتلایان نسبت به پیک سوم را در ایلام به وجود آورده است.
بستریها از افزایش ۶۰ درصدی برخوردار است و مرگ ناشی از کرونا در ایلام نیز در حال افزایش است و تاکنون ۷۰۷ نفر از شهروندان ایلامی به کام مرگ ناشی از کرونا گرفتار شدهاند.
محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام نیز که در حال حاضر تعداد ۲۸۷ بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستانهای استان بستری هستند به خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: تا کنون تعداد ۳۲ هزارو ۹۷۳ نفراز شهروندان ایلامی به کرونا مبتلا شدهاند.
وی افزود: ۱ هزارو۷۷۲ مورد نمونه گیری از بیماران مشکوک انجام شده است که از این تعداد ۵ هزارو ۴۸۸ مورد مثبت قطعی بوده است و این خطر جدی برای شهروندان ایلامی است.
کریمیان با بیان اینکه متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۵ مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان داشتیم و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا این لحظه ۷۰۷ نفر می باشد،افزود: ۵ مورد فوتی امروز شامل دره شهر ۲ فوتی، ایلام یک فوتی، آبدانان یک فوتی و بدره یک فوتی میباشد.
به هر حال آن چه مسئولان و مستندات آماری در ایلام میگویند؛ آن است که” وضع استان ایلام خوب نیست” پس برای “وضعیت زار استان ایلام” نیازمند آن هستیم که به جای جلسات بی نتیجه و مصوبات کاغذی به فکر چاره باشیم و چاره کار در “واکسیناسیون عمومی”، “رعایت پروتکلهای بهداشتی” و عمل به مصوبات پیشگیرانه است که اجرای این دو نیازمند اعتماد مردم به مسئولان و در میدان بودن مسئولان برای حل مشکل مردم است بی شک عبور از بحران کرونا با اعتماد سازی اجتماعی ممکن میشود.
آمار فوتیها و بستریها در استان همدان شدت گرفته است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان ، در طول ۴ روز گذشته تعداد فوتیهای روزانه بیماران کرونایی بین ۱۸ تا ۲۱ نفر گزارش شده که نسبت به ماههای گذشته بی سابقه بوده است.
روند مراجعه بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی و اورژانس بیمارستانها صعودی است و این بیماران از همه گروههای سنی هستند.
در روز گذشته ۷۶۵ بیمار مثبت کرونایی در بخش بسترس و سرپایی شناسایی شده که عدد قابل توجهی است.
تاکنون یک هزار و ۷۱۱ بیمار در گروههای سنی مختلف بر اثر شدت بیماری جان خود را از دست دادهاند و هر روز هم بر این آمار افزوده میشود.
دکتر رشید حیدری مقدم رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره وضعیت کرونا در استان اظهار داشت: روز های تلخی را سپری میکنیم و این وضعیت حاد حداقل تا دو هفته آینده ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ظرفیت بسیاری از بیمارستانها تکمیل شده است تصریح کرد: وضعیت همه شهرستانهای استان قرمز بوده و روند بیماری هم صعودی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه بیشترین علت ابتلای بیماران به کرونا مربوط به شرکت در دورهمی و تجمعات است گفت: از مردم تقاضا داریم برای کمک به عبور از موج چهارم از حضور در هرگونه مهمانی، تجمعات و روابط درون خانوادگی خودداری کنند.
حیدری مقدم با بیان اینکه یکی از مشکلات ما مربوط به عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی در بانکها است اظهار داشت: در یکی از شعبهها ۸ نفر از کارکنان مبتلا شده است.
یکروزه فوت چهار بیمار کرونایی در استان خراسان جنوبی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، نفسهایش به سختی بالا می آید، با هر دم و بازدمی گویی زحمت زیادی میکشد تا نفسش بالا بیاید، سن و سالش هم زیاد نیست و هیچ بیماری زمینه ای نیز نداشته است، شاید ۳۰ سال سنش باشد.
همه چیز از یک میهمانی شروع شد، به خیالشان وقتی وارد میهمانی میشوند همان ابتدا دست وصورتشان را بشورند دیگر کرونا نمیگیرند، دور هم جمع شده بودند تا همدیگر را ببینند غافل از اینکه کرونا هم شانه به شانه آنها وارد خانه شده است بدون ماسک با یکدیگر صحبت میکردند، حال که دو هفته از آن دور همی سپری میشود، او را به این روز و برروی تخت بیمارستان انداخته است.
و حالا روزهای سیاه کرونایی در خراسان جنوبی آغاز شده، آن گونه که تعداد فوتی های روزانه به چهار نفر رسید و آمار ابتلا در استان از مرز ۱۸ هزار نفر عبور کرد.
از شهرستانهای استان هم خبرهای خوبی به گوش نمیرسد هرچند به گفته مسئولان در برخی شهرستانهای استان میزان رعایت پروتکلها توسط اصناف به ۸۰ درصد رسیده است اما فاصله زیادی با وضعیت مطلوب دارد واز سویی برخی شهروندان معتقدند که پلیس باید با استقرار در ورودی و خروجی شهرهای قرمز و نارنجی باید از ورود خودروهای غیربومی و خروج خودروهای بومی ممانعت کند.
تمدید محدویتها به مدت یک هفته دیگر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند امروز در جمع خبرنگاران از تمدید محدویتها به مدت یک هفته دیگر خبر داد و گفت: امیدواریم با رعایت دقیق و همه جانبه دستورالعملها محدودیتها بیش از این افزایش پیدا نکند.
محمد دهقانی با بیان اینکه متاسفانه برخی از اصناف با کرکرههای نیمه بسته به مردم خدمات میدهند افزود: اگر رعایت همه جانبه نشود نمیتوانیم خیز چهارم کرونا را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: منع تردد در ورودی و خروجی برخی شهرهای استان با حضور پلیس اعمال شده اما در شهرهای دیگر مانند بیرجند کنترل نمیشود که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
دهقانی با بیان اینکه موارد بستری و سرپایی مبتلایان به کرونا همچنان افزایشی است تصریح کرد: علت آن افرادی است که به وفور در خیابانها رفت و آمد دارند و از ماسک استفاده نمیکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در شبانه روز گذشته از ۳۰۰ آزمایش انجام شده در استان تعداد ۱۲۲ آزمایش مثبت قطعی اعلام شد گفت: از ۱۲۲ مبتلای جدید به کرونا، ۲۸ نفر در بیمارستانها بستری اند و ۹۴ نفر نیز نمونه گیری سرپایی شدند .
دهقانی افزود:هم اکنون ۲۵۴ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۱۴۱ نفر دارای تست مثبت کرونا و ۲۹ بیمار مبتلا کرونا در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند که حال عمومی ۶ نفر وخیم است.
وی با اشاره به فوت ۴ بیمار مبتلا به کرونا در استان در شبانه روز گذشته گفت: با فوت این دو نفر، تعداد کل فوت شدگان کرونا در خراسان جنوبی به ۷۸۸ نفر رسید.
رئیس سازمان مدیریت آرامستانهای شهردری بیرجند هم با بیان اینکه در اواخر اسفند ماه و اوایل فروردین ماه امسال، روند فوتیهای کرونا نزولی بوده و در هر ۳ الی ۴ روز یک نفر بر اثر کرونا فوت کرده است گفت: اما از ۱۵ فرودین ماه به بعد روند فوتیهای کرونایی بسیار صعودی شده است، آن طور که هر روز یک یا دو نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهند.
حسن کدخدا گفت: مردم در اجتماعات به خصوص در محیط آرامستان حضور پیدا نکنند و اکنون وقت آن رسیده است که بسیاری از رسوم را تغییر بدهیم و مجالس متوفی را از جمله خواندن فاتحه و قرائت قرآن را به صورت مجازی برگزار کنیم.
وی یادآور شد: با اینکه مسیرهای ورودی آرامستان بسته است، اما باز هم مردم آخر هفتهها راهی آرامستان میشوند و این امر، افزایش مبتلایان به کرونا و تعداد فوتیها را به همراه دارد.
شمار بیماران سرپایی در استان گیلان رو به افزایش است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت ، آبتین حیدرزاده صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همچنان آمار بیماران کرونایی در استان گیلان زیاد است و بیش از هزار نفر از مبتلایان به بیماری کرونا در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ابراز داشت: ۱۷۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته به این آمار افزوده شدهاند و بیشاز ۵۰۰ نفر نیز بیماران سرپایی کرونایی هستند که به آنها دارو داده شده و در منزل قرنطینه هستند.
حیدرزاده با تأکید بر اینکه مبتلایان به کرونا در ابتدا به بیمارستانها مراجعه نکنند افزود: تقاضای ما از افراد این است که به محض داشتن و مشاهده نخستین علائم بیماری در منزل نمانده و به یکی از مراکز ۱۶ ساعته و یا ۲۴ ساعته جامع خدمات سلامت کرونا در شهرستان خود مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه آدرس این مراکز در سایت دانشگاه علوم پزشکی گیلان موجود است گفت: افراد باید به مراکز درمانی مراجعه کنند تا از آنها تست گرفته شود و مورد درمان و بررسی قرار بگیرند تا در صورت لزوم به صورت سرپایی درمان شده و یا اگر بیماری آنها شدید است به بیمارستان ارجاع داده شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان خاطرنشان کرد: در صورت ابتلا به کرونا ماندن در منزل و عدم مراجعه به مراکز درمانی میتواند خطر ابتلا به کرونای شدید را افزایش داده و علائم شدیدتری را در فرد ایجاد کند.
تعداد کروناییهای بستری در استان اصفهان به ۲۳۵۹ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، به نقاط مختلف شهر که برویم فقط مغازههای تعطیل را مشاهده میکنیم. خیابانهای پرتردد حالا خالی از خریدار و فروشنده شده است و این محدودیتهای جدید که فقط به امید مهار کردن موج چهارم اعمال شده است.
البته برخی از مغازهها هم از این محدودیتها غافل بوده و به آن پایبند نیستند غافل از اینکه این مسئله بیشتر از همه به جان خودشان ضرر میزند. برای بازگشت به شرایط معمولی زندگی همه باید تلاش کنند.
به نظر میرسد برای تداوم و قوام محدودیتهای کرونایی باید نظارت های میدانی فراگیرتر شود و از سوی دیگر مسئولان هم به معیشت کسبه توجه ویژه داشته باشند.
براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تعداد کروناییهای بستری در استان به ۲۳۵۹ نفر رسیده است و این در حالی است که ۱۸۷۰ نفر مبتلای جدید شناسایی شده و ۳۱۶ نفر آنها در مراکز درمانی زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند ۳۱ بیمار حاد تنفسی هم جان باختند.
با توجه به آمار تاسف بار ابتلا و مرگ، رعایت محدودیتها کرونایی همچنان اولویت نخستین ستاد مقابله با کروناست.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان در این خصوص اظهار داشت: همچنان محدودیتها تا تغییر وضعیت رنگبندی استان ادامه خواهد داشت و بنابراین به لحاظ رعایت دقیق دستورالعملها تیمهای متفاوتی از بخشهای مختلف اعم از صنعت، معدن تجارت، بهداشت درمان، تعزیرات محدودیتها را پیگیری میکنند.
وی با بیان اینکه رعایت دستورالعملها توسط صنوف به ۷۵ درصد رسیده، گفت: لازمه قطع زنجیره شیوع بیماری کرونا رسیدن به رعایت ۹۵ درصدی است.
به گزارش تسنیم، موج چهارم کرونا با شدت بیشتری شیوع پیدا کرده هوشیاری بیشتر مردم را می طلبد و همگی در این انتظار هستند تا این روزها پایان یابد
عادی انگاری و مسافرتهای نوروزی عامل بحران پیک چهارم
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، حسین صافیزاده شامگاه گذشته در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیماریابی، رهگیری و شناسایی افراد در تماس با بیمار از اهداف اصلی طرح شهید سلیمانی مقابله با کرونا است اظهار داشت: در اوایل آذر ماه سال گذشته که طرح شهید سلیمانی مقابله با کرونا شروع شد بستری حدود ۷۰۰ بیمار را داشتیم که با اجرای طرح آمار بیماران و حتی مرگ و میرهای کرونایی بسیار کاهش یافت.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مجدداً شاهد افزایش تعداد بستریها و مرگ و میرهای ناشی از ابتلای به کرونا در استان هستیم گفت: مسافرتهای نوروزی دلیل اصلی شیوع کرونا و آغاز پیک جدید کرونا است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه روزانه ۶۰۰ بیمار به مراکز سرپایی درمان کرونا در استان کرمان مراجعه میکنند افزود: در حال حاضر حدود ۴۵۸ مورد بیمار مبتلای قطعی به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند.
وی با اشاره به اینکه موارد بستری در بیمارستانهای استان کرمان بهشدت در حال افزایش است ادامه داد: در صورتی که سیر صعودی ابتلا ادامه داشته باشد قطعاً کمبود تختهای بیمارستانی و در ادامه افزایش مرگ و میرها را خواهد داشت.
صافیزاده با بیان اینکه وضعیت قرمز کرونا باعث اعمال محدودیتهای سختگیرانه در سطح شهرها میشود گفت: متاسفانه بعضی از افراد در رعایت پروتکلهای بهداشتی و اجرای محدودیتهایی که تعیین شده همکاری نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی باعث تشدید وضع موجود شده و افراد بیشتری از جامعه را با کرونا درگیر میکند بیان کرد: طرح یک سوم و دو سوم نیروی کاری در ادارات حتماً باید رعایت شده و چنانچه رعایت نشود منجر به تعطیلی آن دستگاه خواهد شد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه از زمان آغاز واکسیناسیون کرونا در استان کرمان تا کنون تعدادی از کادر درمان، جانبازان و سالمندان ساکن در سرای سالمندان واکسیناسیون شدند ادامه داد: نوبت اول واکسن پاکبانان شهرداری کرمان نیز تزریق شده و پیشبینی میشود با برنامهریزی انجام شده تا پایان سال تمام شهروندان واکسیناسیون شوند.
وی از همکاری بسیج و هلالاحمر در اجرای طرح شهید سلیمانی مقابله با کرونا تقدیر کرد و گفت: مردم با تمام مشکلاتی که دارند با ما همکاری میکنند و باید به این نکته توجه داشته باشیم که یک فرد آلوده به ویروس کرونا میتواند ناقل باشد و افراد زیادی را به این ویروس مبتلا کند.
مرگ پنج سمنانی مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان ، بر اساس اعلام آخرین آمار و ارقام مرتبط با بیماری کرونا در استان سمنان از سوی دانشگاههای علوم پزشکی سمنان و شاهرود از ابتدای شیوع این ویروس تا شبانهروز گذشته ۳۲ هزار و ۷۸ به این بیماری مبتلا شدهاند که از مجموع افراد مبتلا شده به کرونا در این استان تاکنون ۹۶۶ نفر جان خود را از دست دادهاند.
طی شبانهروز گذشته ۳۸۲ مبتلای جدید به ویروس کرونا در استان سمنان شناسایی شده است.
در حال حاضر در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاههای علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی شهرستانهای سمنان و شاهرود ۳۸۴ نفر بستری هستند.
همچنین در شبانهروز گذشته ۵۰ بیمار کرونایی نیز در سطح استان سمنان با بهبودی از بیمارستان مرخص شدهاند .
در شبانهروز گذشته آمار فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان پنج نفر بوده است.
آمارها نشان از سیر صعودی ابتلا به شیوع ویروس کرونا در این استان خبر میدهد؛ بنابراین رعایت دستورالعملهای بهداشتی میتواند در پیشگیری از این روند نگرانکننده بسیار حائز اهمیت و اثرگذار باشد.
۶۸ مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شد
سیدمحمد هاشمی شهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی ۶۸ مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به ۳۰ هزار و ۳۰۷ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و ۲۱۹ نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بودهاند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست دادهاند.
وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است