حال و روز مساجد در روزهای کرونایی

 به گزارش هفته نامه افق کویر , در این روزهای کرونایی با قرنطینه شدن مردم در خانه‌ها, اهمیت پارک‌ها و فضاهای عمومی بیش از پیش به همه ثابت شده است. پارک‌ها اثرات مثبت زیادی در زندگی دارند؛ مردم با رفتن به این مکان‌ها ضمن اینکه با هم ارتباط اجتماعی برقرار می‌کنند، می‌توانند هوای پاک تنفس کنند. با گسترش ویروس کرونا و در خانه ماندن مردم، گرایش به سمت فضاهای سبز و پارک‌های شهر بیشتر از قبل شده است.
اما طبق اظهارات مسئولان بهداشت بازرسی‌ها نشان می دهد، پایین‌ترین سطح رعایت نکات بهداشتی در پارک‌ها و دفاتر پیشخوان است و بعد از آن پاساژ‌ها در رده بعدی قرار می‌گیرند.
با توجه به آغاز موج چهارم کرونا در یزد، ستاد مقابله با کرونا، هر گونه تجمع و ورود به پارک ها و بوستان های سطح شهر را ممنوع اعلام کرده است اما برخی از شهروندان نسبت به این موضوع گلایمند بوده و خواستار آگاهی از نحوه برگزاری مراسمات مساجد در این روزها شدند. در این باره گزارشی از متولیان مساجد در نقاط مختلف شهر بافق تهیه شده است.

سه برابر جمعیت فرش پهن می شود

ابتدا “نصرالله رنجبر” مسئول خدام امامزاده عبدا… (ع) در خصوص برگزاری نماز جماعت گفت: نماز مغرب و عشا و نیز نماز صبح در صحن برگزار و سه برابر جمعیت حاضر فرش پهن و فاصله ها کاملاً رعایت می‌گردد.
وی افزود: نماز ظهر و عصر بخاطر وجود آفتاب در رواق برگزار و جلسه ختم قرآن شب ها در صحن با رعایت شیوه نامه های بهداشتی آغاز می‌شود.
مسئول خدام امام زاده عبدا…(ع) با بیان اینکه نذری اصلا توزیع نمی شود و تنها هنگام اذان آبجوش و نبات به سرپرستی یک نفر بین نمازگزاران پخش می گردد. اعلام داشت: مساحت صحن ۱۲۰۰متر است. پس از انداختن فرش ها با فاصله؛ سپس هر گوشه آن توسط نوارچسب برای نشستن افراد علامت گذاری می شود..
رنجبر در زمینه برگزاری مراسم شب های قدر گفت: مراسمات در این چند شب در صحن برگزار و هنگام تکمیل ظرفیت به تعداد محدود درب‌ها بسته خواهد شد.
وی در خصوص تعطیلی پارک ها در وضعیت کرونا بیان داشت: مردم از لحاظ روحی گناه دارند و نیاز به محیط های تفریحی داشته و سخت شده که به پارک نروند. آنها باید خودشان در این شرایط کرونایی موارد بهداشتی را رعایت کنند.

هرچه تصمیم گیری شود را قبول خواهم کرد

“بمانعلی فتاحی” متولی مسجد امام رضا(ع) در خصوص برگزاری مراسمات ماه مبارک رمضان اظهار کرد: فاصله گذاری حدود یک متر بین هر نمازگزار رعایت و فقط هنگام افطار خرما در بسته بندی توزیع می شود.
وی ادامه داد: نماز و ختم قرآن که توسط ۲ شخص قرائت و دیگر حاضرین خط می برند جمعا ۲۰ الی ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد و بلافاصله درب مسجد بسته خواهد شد.
فتاحی در زمینه بازگشایی پارک ها گفت: اگر خود مردم به فکر باشند و پروتکل ها را رعایت کنند قطعا می تواند محیطی آرام در این وضعیت کرونایی باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر به شما اعلام کنند باید مساجد در شرایط کرونا تعطیل شود؛ آیا معترض خواهیدشد؟ گفت: خیر هرچه صلاح و تصمیم گیری شود را قبول خواهم کرد.

ختم قرآن با جمعیت اندک و با فاصله

“حاج حسین قانعی” متولی مسجدچهارده معصوم (ع) در خصوص کنترل برگزاری مراسمات در مسجد گفت: نماز با رعایت موازین بهداشتی برگزار و هر روز بعد از نماز ظهر ختم قرآن با جمعیت اندک برگزار می‌شود.
وی با اشاره به اینکه افراد با فاصله های ۲ الی ۳متری از یکدیگر می‌نشینند؛ گفت: افطاری در بسته بندی هنگام خروج از مسجد به نمازگزاران تحویل داده می شود.
قانعی با بیان اینکه ۳۰ سال است که متولی مسجد می باشد؛ اعلام کرد: از شب ۱۸ رمضان مراسم روضه‌خوانی خواهیم داشت.
متولی مسجد چهارده معصوم(ع) در پاسخ به افراد معترض مبنی براینکه چرا مساجد همانند پارک ها تعطیل نمی باشد؛ تصریح کرد: مردم به مسافرت و پیاده روی و … می‌روند و در این زمینه ها مشکلی ندارند.

بازگشایی پارک ها باعث تجمع خانوادگی

“محمد مهدی فتوحی” متولی مسجد جامع در خصوص برگزاری نماز جماعت گفت: فاصله گذاری فیزیکی تقریبا نیم متر است و فقط هنگام افطار آبجوش و نبات داده می شود‌.
وی افزود: برای اقامه نمازحدود یک ربع زمان نیاز است و فقط بعد از نمازظهر با جمعیتی حدود ۲۰ نفر با فاصله های زیاد سخنرانی صورت می گیرد.
فتوحی درخصوص بازگشایی پارک ها در مقایسه با مساجد تاکید داشت: بازگشایی پارک ها باعث تجمع خانوادگی شده و قطعا رعایت فاصله سخت است. حتی طبخ غذا و مصرف خوراکی نیز وجود دارد که کنترل آن دشوار و سرایت انتقال ویروس راحت تر است.

۱۵ رمضان؛ ۱۵ هزار پرس غذای گرم
طبخ خواهد شد
“نصرا… عبداللهی” مسئول مجتمع فرهنگی، مذهبی مسجد امام حسن مجتبی (ع) مسکن مهر در زمینه برنامه های ماه رمضان توضیح داد: قبل از نماز صبح مناجات خوانی و سپس نماز برگزار می شود. نماز ظهر همراه با سخنرانی صورت می‌گیرد. قبل از اذان مغرب جز خوانی قرآن کریم انجام می شود.
وی در خصوص پذیرایی گفت: با توجه به شرایط کرونا اصلاً هیچگونه پذیرایی صورت نمی گیرد.
عبداللهی افزود: قرار است روز پانزدهم ماه رمضان تولد امام حسن مجتبی(ع) ۱۵هزار پرس غذای گرم طبخ و بین نیازمندان توزیع شود.
وی ادامه داد: طی یک فراخوان از بسیجیان و پایگاه ها جهت توزیع غذا به درب منازل اقدام‌خواهیم کرد و به هیچ عنوان در محیط مسجد تجمع نخواهیم داشت.
مسئول مسجد مسکن‌مهر با اشاره به اینکه تمامی مراسمات با رعایت فاصله، استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی رعایت می‌گردد؛ تصریح کرد: اگر جمعیت نمازگزاران افزایش یابد در فضای خارج از مسجد موکت پهن خواهدشد‌.

برگزاری مراسمات

وی در خصوص کنترل جمعیت در پارک گفت: نمی توان در محیط پارک کنترل صورت بگیرد. البته قابل الذکر است مراسمات دیگری که عامل انتقال ویروس است به راحتی در حال برگزاری می باشد.

الهام نصیرزاده|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به