استخرهای کشاورزی هرچند برای ذخیره سازی آب ساخته می شوند؛ اما متاسفانه در برخی موارد حوادث تلخی می آفرینند و جان برخی افراد که برای تفریح و برخی حیوانات که برای نوشیدن آب به آنجا میروند را می گیرند.
امروزه شاهد وقوع حوادث ناگوار غرق شدن در استخرهای ذخیره آب کشاورزی و استخر هایی ساخته شده در خانه باغ ها هستیم. متاسفانه بیشتر کسانی که جان خود را از دست داده اند کودکان و نوجوانان بوده اند که اگر استخرها ایمن سازی شده بودند، شاهد این حوادث ناگوار نبودیم.
لازم به ذکر است که آیین نامه ایمنی استخرهای کشاورزی در سال ۱۳۸۶ صادر و به تایید شورای عالی حفاظت فنی کشور و وزارت کار رسیده و به صورت جامع برای ساخت استخرها قانون گذاری شده است وطبق آن بر اعزام به کارگیری آیین نامه ایمنی کار شورای عالی حفاظت فنی کشور به صراحت تاکید شده در صورت اجرا نشدن این آیین نامه به استخرها اجازه آبگیری داده نمیشود. در ادامه به چند مورد از توصیه های ایمنی برای استخرهای آب کشاورزی اشاره میکنیم
۱-شنا در استخرهای آب کشاورزی اکیداً ممنوع است.
۲- استخرهای آب کشاورزی به هیچ وجه برای شنا مناسب نیست.
۳-در هنگام نزدیک شدن به محدوده استخرهای
آب کشاورزی ضروری است از وسایل ایمنی مانند جلیقه نجات استفاده شود.
۴-کشاورزان و کلیه بهرهبرداران از استخرهای آب کشاورزی اکیداً توصیه می شود فن شنا را بیاموزند.
۵- نصب تابلوی شنا ممنوع در چهارطرف استخرهای آب کشاورزی الزامی است.
۶- تمامی استخرها می بایستی به فنس کشی مناسب و نردبان نجات استاندارد به تعداد کافی مجهز باشد.
۷- خطر سقوط و غرق شدگی در استخرهای پوشش های پلیمری و ژئو ممبران در مقایسه با استخرهای بتنی بیشتر است.
امیدواریم که مسئولین مربوطه جدیت بیشتری در جهت ارائه مجوزهای مرتبط با ساخت و آبگیری استخرهای کشاورزی داشته باشند و با داشتن استاندارد لازم اجازه فعالیت به کشاورزان و باغداران بدهند.
نسرین شفیعی
کارشناس ایمنی
فریبکاران در کمینند
اگرچه در پیرامونمان افراد خوب و خوش نیت