در صورتی که زوجین از یکدیگر جدا زندگی کنند نحوه و چگونگی ملاقات طفل با توجه به مقتضیات سن و شرایط روحی و روانی طفل به نحوی تعیین میگردد، که کمترین آسیب روحی وروانی به طفل وارد شود.
شماره رای نهایی: ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۰۰۳۳
رای دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی خانم الف.الف. نسبت به رأی موضوع دادنامه شماره ۹۱/۱۰۵۸-۲۱/۸/۹۱ صادره از شعبه ۲۸۰ دادگاه عمومی خانواده تهران که بر اجازه ملاقات به تجدیدنظرخواه در هر هفته به مدت ۲۴ ساعت اشعار دارد به نظر وارد است زیرا دادنامه صادره بدون توجه به مقتضیات سنی و روحی و مصلحت طفل و همچنین سایر اوضاع و احوال حاکم بر موضوع انشاء گردیده است اگرچه نمیتوان والدین را از ملاقات اطفال خود منع نمود لیکن در هر حال و در صورت وجود اختلاف بین والدین نحوه و چگونگی ملاقات طفل با توجه به مقتضیات سن و شرایط روحی و روانی طفل به نحوی تعیین گردد که کمترین آسیب روحی و روانی به طفل وارد شود فرزند دختر ۳ساله به شدت از نظر روحی و عاطفی به مادر وابسته و نیاز به مراقبت مستمر دارد و مصلحت یک دختر بچه اقتضا دارد که حتیالامکان کمتر از دامان پر مهر مادری دور باشد و منطقاً یک پدر دلسوز واقعی برای سلامت روحی و روانی دخترش حاضر خواهد بود برای مدتی رنج کمتر دیدن فرزندش را تحمل نماید، لذا این دادگاه با توجه به مراتب فوقالاشعار ضمن تأیید دادنامه بدوی دایر بر ملاقات با تقلیل مدت ملاقات به ۸ ساعت در هر هفته در روزهای جمعه از ساعت ۱۰ صبح تا شش بعدازظهر نتیجتاً رأی صادره با اصلاح به عمل آمد تأیید مینماید این رأی قطعی است.
رئیس شعبه ۴۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه/معنوی ـ مدنی
در چه صورتی می توانید فوراٌ ملک خود را که درتصرف مستأجر است، تخلیه نمایید؟
هنگامی که قرار داد اجاره توسط موجر و مستاجر تنظیم میشود و یا قرارداد اجاره توسط دفاتر آژانس املاک ( بنگاه های املاک) تنظیم میشود در این صورت حتماً باید در پایان قرارداد اجاره علاوه بر موجر و مستاجر دو نفر شاهد هم آن را امضا کرده باشد.
در این صورت با پایان مدت اجاره در صورتی که مستاجر مورد اجاره را تخلیه نکند، موجر می تواند دادخواست به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک بدهد و و تقاضای دستور تخلیه نماید که مرجع قضایی دستور تخلیه ملک را بدون تشریفات رسیدگی صادر مینماید بنابر این اجاره نامه باید به امضا موجر و مستاجر و دو نفر شاهد برسد تا دستور تخلیه فوری در پایان مدت اجاره صادر گردد.
ضرورت استعلام وضعیت ثبتی ملک
قبل از انجام معامله
افراد زمانی که میخواهند ملک یا زمینی را معامله کنند، لازم است در مورد ملک و مستغلات از اداره ثبت اسناد استعلام کرده و پس از آن اقدام به امضا قولنامه و تبادل وجه معامله کنند. در موارد بسیاری اتفاق میافتد که ملک به علل قانونی در توقیف و یا رهن بوده و گاهی نیز فرد فروشنده اجازه معامله ندارد؛ لذا استعلام وضعیت ثبتی مانع از مراجعات قضایی خواهدشد.
حسام الدین نعیمی بافقی
وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی