به گزارش هفته نامه افق کویر، بیش از ۵۰ سال از ملی شدن اراضی منابع طبیعی می گذرد، تلاش های گوناگون برای حفظ این اراضی و بازداشتن سودجویان صورت گرفته و قانون با ایجاد دیوار و مانع در برابر متجاوزان ایستاده است و راهكارهای قانونی برای مقابله با این پدیده شوم در نظر گرفته شده كه از جمله این راهكارها می توان به ایجاد پرونده های قضایی و رسیدگی در محاكم قضایی اشاره كرد. در این باره گفتگویی با ” کمال کریمی” رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق انجام گرفته که در ادامه می خوانید.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا جهت جلوگیری از زمین خواری در شهرستان بافق نقشه جدیدی تهیه نشده است تا اینگونه زمینخواران به فعالیت خود ادامه ندهند؛ توضیح داد: طبیعت انسان مال طلب است، با این حال بافق نسبت به شهرستان های دیگر بسیار کمتر با زمین خواری روبرو است. بعضی زمین خواری ها سهوی و بعضی عمدی صورت می گیرد.
کریمی افزود: بسیاری از زمین خواری ها در روستاهای اطراف شهر سهوی و بر اساس گفته هایی که زمین ها میراثی و سند قدیمی می باشد؛ صورت گرفته است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق به زمان اعلام اصلاحات اراضی ملی اشاره داشت و افزود: تنها مرجع رسیدگی زمین خواری شعبه ۹ دادگاه عمومی استان یزد مخصوص اختلافات بین منابع طبیعی و مردم است؛ که می توانند از منابع طبیعی شکایت کنند و کارشناس بر اساس عکس های هوایی دهه ۴۰ نظر میدهد که آثار کشاورزی و یا ساختمان بوده یا نبوده است.
او اضافه کرد: قاضی بر اساس نظریه کارشناسی پرونده رای صادر میکند و اگر به نفع صادر شود مالکیت به نام شخص نمیشود. فقط از اراضی ملی به اراضی مستثنیات تبدیل می گردد.
کمال کریمی گفت: سپس شخص باید احراز مالکیت در اداره ثبت اسناد انجام و این زمینها از حوزه منابع طبیعی خارج و با آگهی کردن نوبتی و کسی معترض نشود؛ در صورت ثابت شدن میتوان زمین را شخصی اعلام کرد و اگر در غیر اینصورت باشد ملی باقی می ماند و رفع تصرف می شود.
وی خطاب به همشهریان در خصوص زمین برای مسکن اعلام کرد: در زمینه گرفتن زمین چند نمونه وجود دارد؛ اداره بنیاد مسکن متولی مسکن در روستاها می باشد و بر اساس ضریب جمعیتی هر روستا برای مسکن جوانان و متقاضیان زمین؛ هر ۱۰ سال یکبار اجرا میشود.
کمال کریمی با اشاره به زمین های در اختیار بنیاد مسکن تصریح کرد: بنیاد مسکن زمینها را قطعهبندی و خیابان بندی می کند و به افرادی که شرایط دریافت مسکن دارند اعلام و در کل وظیفه بنیاد مسکن توزیع زمین بین متقاضیان زمین در روستاها می باشد.
الهام نصیرزاده|