الهام نصیرزاده| به گزارش افق کویر،دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران بنیانگذار آموزش مهندسی متالورژی و سرامیک درایران است. این دانشکده تحت عنوان گروه ریخته گری و ذوب فلزات در هنرسرای عالی سال ۱۳۳۶ تأسیس شد. سال ۱۳۴۹ با تغییر نام به بخش متالورژی و ذوب فلزات و با تربیت دانشجویان در رشته مهندسی متالورژی با دو گرایش ریخته گری و متالورژی استخراجی به کار خود ادامه داد. سال ۱۳۵۷ با تبدیل دانشکده علم و صنعت ایران به دانشگاه ، بخش متالورژی نیز به دانشکده مهندسی متالورژی تغییر یافت این دانشکده برای اولین بار در ایران سال ۱۳۶۲ با گرایش مهندسی سرامیک دانشجو پذیرفت. درحال حاضردر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد. “صدیقه سادات سیفاللهی بافقی” متولد ۱۳۷۳ یکی از دانشجویان نخبه در سطح کارشناسی ارشد مهندسی مواد سرامیک این دانشگاه می باشد. در ادامه گفتگوی افق کویر را با وی می خوانید.
افق کویر: لطفا از دوران تحصیل بفرمایید:
دوره راهنمایی و دبیرستان را در مدارس نمونه دولتی شهرستان بافق در رشته ریاضی و فیزیک گذرانده ام. مدرک کارشناسی مهندسی مواد متالوژی صنعتی را از دانشگاه یزد کسب نمودم. اکنون در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مواد سرامیک در دانشگاه علم و صنعت ایران- تهران در حال تحصیل هستم.
افق کویر: لطفاً مدارک بین المللی خود را شرح دهید:
چاپ مقاله در کنفرانس بینالمللی در زمینه تصفیه آب، کسب مدرک بین المللی مهارتهای ارائه نوشته های علمی و ادبی (Scientific Literature and Presentation Skills) ازآکسفورد Oxfordcert انگلستان
– کسب مدرک بین المللی مهارت نوشتن مقاله (How to Write Scientific Article ) از آکسفورد Oxfordcert انگلستان، کسب مدرک ماشین لرنینگ (هوش مصنوعیlearning (Machine از دانشگاه استنفورد کالیفرنیا (Stanford)به صورت آنلاین با معدل ۸۲/۹۸ (نود و هشت و هشتاد و دو) شده است. نفر سوم در سمینار دانشگاه علم و صنعت با عنوان سنتز نانورس، موفق به سنتز جاذب به منظور تصفیه آب با مشاوره اساتید گرامی خانم دکتر قنبری و آقای دکتر سرپولکی صورت پذیرفت؛ البته گفتنی است که به دلیل بحران کرونا با موافقت مهندس رضا فلاح مدیریت شرکت سنگ آهن توانستم قسمتی از پروژه را در HSE سنگ آهن انجام دهم و همچنین آقای دکتر شیخ شاب، آقای دکتر یاراحمدی، آقای دکتر دانشور و آقای مهندس فتاحی در روند پروژه و تهیه امکانات به بنده لطف داشتند. امیدوارم در ادامه نیز از کمک این بزرگواران بهره مند شوم.
افق کویر: نظرتان در زمینه پیشرفت دانش آموزان بافقی به مسئولان چیست؟
به نظرم دانشآموزان بافقی استعدادهای زیادی دارند؛ ولی در مدارس کشف نمی شود در دوره ما صرفا از تست هوش شناختی (IQ) استفاده شد و حتی در شرایط نامناسب در صورتی که هوش هیجانی (EQ) اهمیت بیشتری دارد و همچنین می توان با برگزاری آزمون های شخصیت شناسیNEO، MBTIو .. در انتخاب رشته به آنها راهنمایی کرد و جلسات مشاوره بیشتری فراهم کنند تا انتخاب درست نمایند. البته در زمان ما مشاوران حرفهای کمی وجود داشت. علاوه بر استعداد علمی، استعداد ورزشی و هنری دانشآموزان به شدت نادیده گرفته میشود علی الخصوص در مدارس دخترانه. طبق تجربه شخصی در زمینه ی هنر و ورزش بنده با کسب عنوان قهرمانی استانی در رشته دوومیدانی و راهیابی به مسابقات انتخابی تیم ملی که به علت نبود امکانات و پشتیبانی پیشرفتی حاصل نشد و حتی تجلیلی صورت نگرفت. همچنین با کسب رتبه اول شهرستان در خط نسخ، پیگیری به مرحله ی بعد انجام نشد و بنده نمونهای از نادیده گرفته شدن استعداد دختران در دوران تحصیل بوده ام.
افق کویر: بنظر شما برای نخبگان چه اقدامی باید صورت گیرد که به آن توجه نشده است؟
به دلیل پایین بودن امکانات پژوهشی، عدم تطبیق دانش و مهارت و بی عدالتی بسیاری از نخبگان قصد مهاجرت دارند و همچنین شتابزدگی برای بهبود اقتصاد باعث شد که طرح های زود بازده را به طرح های پژوهشی و بنیادی (هزینه بر و طولانیتر) ترجیح دهند و به متخصصان کارهای مقطعی داده می شود. ارتباط دانشجویان مستعد با مدیران صنعتی، ایجاد مرکز تحقیقات با مدیریت افراد علمی و حرفه ای می تواند باعث بهبود اوضاع شود.
افق کویر: همکلاسی های زمان تحصیل شما در مدارس نمونه در حال حاضر در چه وضعیت شغلی قرار دارند؟
همکلاسی های دوره متوسطه بنده همگی سرشار از هوش و استعداد هستند اکثرا به دلیل تبعیض جنسیتی که در رشته ریاضی قائل می شوند به خاطر آینده شغلی به دانشگاه فرهنگیان رفتند، موضوع بد جلوه دادن آن نیست و بسیاری از روی علاقه رفتند، بلکه تبعیضی است که باید برداشته شود تا هر دانشآموزی بدون دغدغه آینده شغلی و صرفا روی علاقه تحصیل کند و دختران با انتخاب رشته های مهندسی نگرانی نداشته باشند.
افق کویر:تا چه مقطعی ادامه خواهیدداد و پیشنهاد جهت مهاجرت داشته اید؟
بنده علاقه مند به ادامه تحصیل در مقطع دکترا هستم و حتی فرصت برای ادامه تحصیل در دانشگاه انسام(ENSAM) فرانسه داشتم و از ده سالگی شروع به اموختن زبان کردم ولی منصرف شدم. علاقه مند به ادامه پژوهش در زمینه تصفیه آب به خاطر آب نامساعد بافق هستم. امیدوارم که تحقیقات خود را با کمک مسئولان بتوانم ادامه دهم و این مشکل حل شود.
افق کویر: ماشین لرنینگ چه کاربردی دارد؟
زیر مجموعه ای از هوش مصنوعی است که با استفاده از برنامه نویسی و تجربیات به یادگیری می پردازد و در آینده جای پیشرفت زیادی دارد- کاربردهای متنوعی دارد که در زمینه ی مهندسی در مدل سازی و شبکه عصبی استفاده می شود.
افق کویر:در زمینه تصفیه آب با استفاده از جاذب توضیح دهید؟
تصفیه آب با استفاده از جاذب صورت می گیرد و حدود دو سال با مشاوره اساتید گرامی و با هزینه ی شخصی خودم تحقیقات و کار آزمایشگاهی صورت گرفت این جاذب کاملاً زیستی است و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و امیدواریم که در آینده ای نزدیک بتوان آن را به عنوان ثبت اختراع در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ثبت و این محصول را صنعتی سازی کنیم. این محصول تا ماه آینده در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش ۱۴۰۰ در تهران به نمایش گذاشته خواهد شد.
رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند
به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به