به گزارش هفته نامه افق کویر؛ “سیدمحمدرضی”، محقق اقتصاد مقاومتی در گفتگویی ویژه به پرسش های مطرح شده از سوی این نشریه پاسخ داد.
حل مشکلات اجتماعی هر شهرستان
وی در پاسخ به این پرسش که ” به نظر شما مشکلات اجتماعی هر شهرستان چگونه حل و فصل خواهد شد؟” گفت: حل مشکلات اجتماعی یک سوال ساده؛ اما دارای پاسخهای سخت و پیچیده است؛ دانشمندان زیادی تصمیم و تلاش دارند که بتوانند به این پرسشها پاسخ دهند؛ شاید یک مصاحبه کوتاه نتواند دربرگیرنده پاسخ باشد یا بنده صلاحیت کافی برای پاسخ به این پرسش را نداشته باشم؛ اما به قدرفهم ناچیز و کم خود عرض میکنم که مشکلات اجتماعی، مشکلات فکری و فرهنگی هستند که در رفتارهای اجتماعی و ساختارهای اجتماعی رسوب می کنند و خودشان را نشان میدهد؛ توضیح اینکه ما سه لایه داریم. لایه اول تفکر لایه دوم فرهنگ و لایه سوم تمدن. رفتارهای اجتماعی و مشکلات اجتماعی قاعدتاً در لایه فرهنگ و تمدن نمودار میشود و نشان میدهد که قبل از آن تبدیل به یک اندیشه و شناخت شده و کم کم توانسته است در صحنه عمل خودش را نشان بدهد.
ریشه های فکری فرهنگی و تاریخی سیدرضی با بیان اینکه؛ اگر مشکلات را حل کنید باید به علتها پرداخت، هرچند با خود معلولها هم ناگزیرید مواجه شوید و به معلول ها نیز بپردازید؛ ادامه داد: برای درمان بیماری، ریشه باید درمان شود به فرض اگر فردی دچار دانه های قرمز رنگ روی دست خود شود برای درمان نباید هر پمادی را فقط به روی دانه بزند؛ بلکه باید پماد و کرممناسب یا ماده ضدعفونی یا ماده بهبود کننده ای را تهیه نمود، باید دید این دانه های قرمز چه ریشه و علتی دارد؛ اگر ریشه و علت درمان شود این دانه ها هم خود به خود از بین خواهد رفت؛ شاید اساساً اگر شما ریشه را حل کنید نیازی به اقدامی بر روی خود دانه ها نباشد و خود دانهها محو خواهد شد؛ اما باید ریشه های فکری فرهنگی و تاریخی مشکلات را حل کنیم.
وی توضیح داد: این اقدامات زمان نیاز دارد. یک الی شش ماه زمان بسیار کوتاهی است و برای اقدام و نتیجه گیری معمولاً تحولات فرهنگی و اجتماعی واحد ها در حقیقت واحد اقدام و عمل و بعد واحد نتیجه گیری درباره آنها، دهه است و شما باید یک دهه کار کنید و بعد ببینید کارتان در این دهه به نتیجه رسیده است یا نه؟
نباید با زمان بر بودن
از اقدام و عمل فاصله بگیریم
سیدمحمدرضی درخصوص زمان بر بودن تحولات اجتماعی گفت: نباید با زمان بر بودن از اقدام و عمل فاصله بگیریم و ترک اقدام و عمل کنیم. در مسائل اجتماعی ما باید اقدام جدی انجام بدهیم.
وی در ادامه به این پرسش که چه اقداماتی را در این زمینه پیشنهاد می دهید؛ اذعان داشت: باید یک جبهه ای از نیرو ها،اقدامات لازم و فعالیت ها را سازماندهی کنیم تا این جبهه اقدامات بتوانند به شکل قرارگاه معینی با مدل مدیریت قرارگاهی به سمت حل مشکل بروند و مهمترین سلول و ساختار برای این قرارگاه مردمی است که از طریق تشکیلات مویرگی و مردمی در قالب مساجد، بسیج مردمی، بنیادها و حلقه های خانوادگی و تشکیلاتی اجتماعی با رهبری فکر اسلامی و الهی میتوانند این تحولات را رقم زده شود.
محقق اقتصاد مقاومتی در پاسخ به این پریش که “نظر شما درباره یکی از وظایف شورای اسلامی که در قانون آمده هر نماینده در برابر ملت مسئول است، چیست؟”پاسخ داد: نظر بنده حقیر خیلی مهم نیست و این یک واقعیت و حقیقت است که نماینده در برابر ملت مسئول می باشد و کاردار ملت است.
مردن سؤال کننده هستند
وی تصریح کرد: طبق تفکر اسلامی همه ما مسئول هستیم؛ یعنی از کسی که مسئولیت رسمی اداری و دولتی به عهده دارد تا کسی که مسئولیت شخصی در برابر خانواده و خودش دارد. در تفکر اسلامی فرمودند: “کُلُکُم راع وَ کُلُکُم مسئول عن رعیته”همه شما مسئول هستید این نکته اول و نکته دوم در تفکر اسلامی مردم عبادا… و عباد الرحمن هستند، ولینعمت مسئولین هستند و در حقیقت آقا و سرور مسئولین هستند که با جانفشانی خودشان و با خون خودشان و با نثار جان عزیزان خودشان کرسی ها را که رنگارنگ هستند و جاهای مختلف مجلس رنگ های مختلفی دارند در اختیار مسئولین می گذارند تا بتوانند خدمت کنند.
سیدرضی گفت: نمایندگان مجلس حتما مثل بقیه مسئولین در قبال ملت مسئول هستند؛ یعنی باید پاسخگو باشند مردم می توانند آنها را به چالش بکشند و آنها را درموضع جواب قرار بدهند؛ یعنی کسی که می پرسد و می خواهد مردم هستند و آن کسی که جواب می دهد و باید پاسخگو باشد، مسئولین هستند.
محقق اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه اگر نماینده مسئول هست مردم هم سوال کننده هستند؛ بیان کرد: اگر در وظیفه سوال کنندگی خودشان کوتاهی کنند و اهل مطالبه و طلب نباشند، حتما این رابطه سائل و مسئول و کارفرما و کار گذار به هم خواهد خورد؛ اگر معتقدید که نماینده مسئول هست حتماً مردم هم سوال کننده هستند و حق دارند و باید از این حق خودشان استفاده و مطالبه گری کنند تا مسئولین مجبور به پاسخ باشند؛ هرچند بعضی از مسئولین خوش نداشته باشند که پاسخگو باشند.
الهام نصیرزاده|