به گزارش افق کویر، در پی اعتراض تعدادی از افراد دارای بیماری خاص مبنی براینکه در شهرستان بافق دارو موجود نیست، و باید مسافتی را برای تهیه دارو تا یزد را طی کنند در این رابطه گفتگویی با دکتر “بهروز حیدری” معاون غذا و دارودانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شده است.
وی در خصوص کمبود داروهای هموفیلی که مشکلی کشوری است، گفت: اقداماتی در زمینه تأمین دارو ها صورت گرفته و یک ذخیره ای در حال تأمین است تا اگر بیماری دچار مشکل شد، اتفاق برای او رخ ندهد و انشاا… مشکل تأمین دارو حل خواهد شد.
دکتر حیدری پیرامون داروهای بیماران پیوند اعضا تصریح کرد: مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد و ممکن است بیمار یک برند خاص را درخواست داشته باشد و شاید آن برنددر دسترس نباشد اما نوع دارو با نام شرکت دیگری وجود دارد.
معاون غذا و دارو تفاوت در داروها را بر اساس حساسیت دانست و گفت: داروها از شرکت های مختلف باید تست های استانداردی را پاس کنند تا بتوانند وارد بازار شوند. از نظر ما همه قابل استفاده هستند.بعضی مواقع ممکن است بیمار با استفاده از دارو با یک برند دچار مشکلات گوارشی شود و عارضه ای پدید آید؛ که کاملا منطقی است و شاید دارو یک شرکت به بیمار نسازد و سعی دارد یک برندی را که سازگاری دارد را تهیه نماید اما به طور کلی داروها با برخی برندها موجود است.
وی در خصوص افزایش قیمت دارو اعلام کرد: در واقع منتظر هستیم برای ارز دارو چه اتفاقی می افتد. اگر تغییری رخ ندهد ما تغییر قیمت نسبت به امسال در سال آینده نخواهیم داشت. اما اگر این اتفاق بیفتد و افزایش داشته باشیم حتماً تمهیداتی اندیشیده می شود به خصوص که بخش بیشتر هزینه دارو توسط بیمه پرداخت می شود که انشاا… دچار مشکل نشویم.
دکتر حیدری مراکز تهیه دارو را با توجه به اینکه تحویل دارو بیماران خاص یک پروتکل دارد عنوان کرد و افزود: نوع بیماری در معاونت درمان ثبت میشود و نام داروها و میزان استفاده بیماران خاص از داروها متناسب با میزان و تعداد بیماران تامین می شود.
وی ادامه داد: جهت برنامه ریزی سریع برای تأمین دارو تقریباً از اواسط آذرماه سال گذشته برای اینکه مشخص شود دارو از کدام داروخانه توزیع میشود نام بیماران برای داروخانه مشخص میگردد.
وی در پاسخ به خواسته بیمارانی که انتظار دارند در شهرستان خود دارو تهیه کنند اعلام داشت: این اقدام امکان پذیر است و باید در این زمینه یک هماهنگی توسط ما و معاونت درمان انجام شود تا با نظارت و انتخاب یک الی دو داروخانه جهت تهیه دارو در بافق زمینه را فراهم نماییم.
وی ادامه داد: داروخانه بیمارانی که دارو را از شهرستان دریافت می کنند توسط ما تعیین میشود و بیماران از سهمیه های بعدی میتوانند دارو را از داروخانه منتخب تأمین کنند.
دکترحیدری گفت: اگر بیماران از تخفیفهای دانشگاه در داروخانه دولتی یزد مثل داروخانه چمران استفاده میکردند پس از انتقال دارو به داروخانه خصوصی شهرستان، دیگر تخفیف شامل دارو نمی شود و این تخفیف ها فقط در مراکز دولتی صورت می گیرد.
حیدری تصریح کرد:اگر هزینه رفت و آمد بیمار بیشتر از این تخفیفات است ما مشکل برای اختصاص دارو به شهرستان نداریم.
وی در خصوص احداث داروخانه هلال احمر گفت:منطقی نیست هزینه سنگینی انجام شود تا یک داروخانه با کلی امکانات بخواهد مستقر شود تا داروهای خاص را به بیمار ارائه دهد.
معاون دارو و غذا در زمینه پایش بطور کلی خاطرنشان کرد: برنامه های بازدید و بررسی ها بصورت روتین با برنامه انجام می شود و مواردی که مشکل داشته باشد در واقع با تذکر حل می شود و برخی موارد را از طریق قضایی اقدام میشود.
الهام نصیرزاده|