کلاهبرداران از ضریب هوشی بالایی برخوردارند و در عین داشتن هوش بالا نکته سنج و سریع الانتقال هستند، زودتر از اشخاص عادی نقاط آسیب پذیر دیگران را شناسایی میکنند و همانند یک صیاد کمین کرده و با بهرهگیری از حیله و تزویر به همان نقاط آسیبپذیر حمله می کنند، آنچنان حوزه فکری طرف مقابل را تسخیر میکنند که فرصت هرگونه حرکت و تصمیمگیری را از وی سلب می نمایند کلاهبرداران پا به پای تکنولوژی و با توجه به شرایط رنگ عوض می کنند گاهی خانه یا ماشین واهی شان را به مردم می فروشند و گاهی هم به یاری اینترنت کلاه کاربران بخت برگشته را بر می دارند واقعیت امر این است که هر شخصی ممکن است در طول زندگی خود و در هر سن و سالی و موقعیتی که باشد هدف کلاهبرداری قرار گیرد کلاهبردارها به این دلیل موفق می شوند که کارهایشان یا به عبارتی عملیات متقلبانه شان شبیه امور واقعی هستند و وقتی انتظارشان را ندارید غافلگیر تان می کنند
نمونه هایی از رفتار شخص کلاهبردار
۱- اغراق در ابراز علاقه و صمیمیت ۲-اغراق در سخاوت و دست و دلبازی
۳-استفاده نکردن از کارت های عابر بانک یا هرگونه مراوده مالی مستند
۴- استفاده از سیمکارتهای اعتباری ناشناس
۵- معاصره عاطفی طعمه هایشان به گونهای که وی فرصت فکر کردن به مسائل دیگر را پیدا نکند
۶- اشاره غیر مستقیم در گفتگوها در مورد داراییهای خود به منظور جلب اعتماد
۷- منتسب کردن خود به نهادهای امنیتی و نظامی
۸-توجه و حساسیت زیاد به محیط اطراف
۹- در تمامی طول آشنایی هیچگونه اوراق شناسایی یا مدرک تحصیلی شغلی از وی نمی بینید
۱۰-خانم ها و بهخصوص دختران کارمند مجرد طعمه مناسبی برای کلاهبرداران هستند
۱۱ با کمی هوشیاری و دقت میتوانید از مال خود محافظت کنید
چند نمونه شگرد از صدها شگردی که ممکن است کلاهبرداران به کار ببرند
…………..
” شگردی که این کلاهبردار به کار می بست جعل کردن رسید مغازه ها بود . مرد کلاهبردار ابتدا وارد یک فروشگاه می شد و مقدار کمی خرید می کرد و بعد پول آن را از طریق دستگاه کارتخوان می پرداخت. مرد خلافکار وقتی که رسید پرداخت را به چنگ می آورد از مغازه خارج می شد و رسید را جعل می کرد، به این صورت که خیلی ماهرانه چند صفر به انتهای عدد قبلی می افزود و دوباره وارد همان فروشگاه می شد.
مرد کلاهبردار به اندازه رسیدی که جعل کرده بود خرید می کرد و بعد هنگام پرداخت خودش می رفت سراغ دستگاه کارت خوان، به بهانه اینکه رمز محرمانه است و می خواهد خودش عملیات پرداخت را انجام دهد. در این مواقع فروشنده ها تنها منتظر رسید می ماندند و مرد شیاد این نکته را می دانست. به همین خاطر مبلغ کمی را در دستگاه وارد می کرد و وقتی رسید بیرون می آمد، آن را با رسید جعلی که تهیه کرده بود عوض می کرد. فروشنده با دیدن رسید جعلی تصور می کرد که معامله انجام شده است، غافل از اینکه کلاه گشادی سرش رفته و پولی که وارد حسابش شده بسیار کمتر از مبلغ معامله است.”
……………
ارسال پیامک با محتوای “وجه را به این حساب واریز کن” نیز یکی دیگر از شگردهای کلاهبرداران میباشد که بر اساس قانون احتمال یک پیامک را برای تعداد زیادی از افراد ارسال میکنند و بدون شک بر اساس قانون احتمال در بین این افراد کسانی هستند که قصد انتقال وجه دارند و با دیدن پیامک بدون توجه به ناشناس بودن شماره تلفن وجه مورد نظر را به حساب اعلام شده واریز میکنند.”
…………..
هول کردن خریدار خودرو یک شگرد قدیمی و کاربردی
هول کردن خریدار برای خرید خودرو یکی از شگردهای قدیمی و پرکاربرد کلاهبرداران است که همچنان قربانی میگیرد. شما به عنوان خریدار، یک خودرو با قیمت مناسب پیدا و برای بازدید مراجعه میکنید. در زمان بازدید شما، فرد دیگری هم به همراه کارشناس خودرو برای بازدید مراجعه میکند.
پس از پایان کارشناسی، خریدار دوم اصرار دارد خودرو را بخرد و به این طریق شما را هول میکند تا از ترس از دست دادن یک موقعیت خوب، خودرو را بخرید. متاسفانه فروشنده، کارشناس و خریدار دوم همگی همدست هستند و یک خودروی تصادفی با کلی ایراد فنی و بدنه را به شما فروختهاند.
…………….
.کپی برداری از کارت بانکی شگرد دیگر کلاهبرداران است .. با توجه به اینکه دستفروشان میتوانند محل کسب و کار خود را به راحتی تغییر دهند کلاهبرداران در قالب دستفروش دورهگرد با استفاده از اسکیمر اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی شهروندان کرده و حساب بانکی آنها را خالی میکنند، برای پیشگیری از کلاهبرداری اسکیمری حین خرید با کارت بانکی و انجام عملیات بانکی با دستگاههای کارتخوان سیار از در اختیار گذاشتن رمز بانکی خود به دیگران و فروشندهها خودداری کرده و خود اقدام به کشیدن کارت و وارد کردن رمز در دستگاه کارتخوان بانکی کنید.
…………..
کلاهبرداری با شگرد تبلیغ فروش چادر خودرو در اینستاگرام ۱۶ میلیارد کلاهبرداری کرد.
شاکی پرونده در شبکه اجتماعی اینستاگرام با تبلیغ فروش چادر خودرو مواجه شده و با فروشنده تماس میگیرد. فروشنده نیز از او میخواهد تا مبلغ موردنظر را به حسابش واریز کند تا کالا برایش ارسال شود. فرد شاکی خواسته فروشنده را اجابت و مبلغ را به حساب او واریز میکند؛ اما پس از چند روز که کالایی برای وی ارسال نمیشود با فروشنده تماس میگیرد اما فروشنده دیگر به تماسهای او پاسخ نمیدهد.و بدین نحو از وی کلاهبرداری میکند.
۴۶۰ مال باخته در این پرونده شناسایی شدند.
دریافت وجوه کم از مشتریان را میتوان از شگردهای کلاهبرداران سایبری برشمرد لذا از آنجا که مبلغ کلاهبرداری شده کم و ناچیز است به همین خاطر افراد حاضر نمیشوند برای مبلغی مانند ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان به دادگستری مراجعه و مراحل شکایت را طی کنند؛ اما همین امر باعث میشود مجرم بتواند به راحتی حجم بسیاری زیادی از افراد در استانهای مختلف را با این شگرد فریب دهد و پول کلانی به جیب بزند.”