سجاد طهماسبی عضو هئیت مدیره شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق در حاشیه افتتاح طرح خردایش و فرآوری سنگ های کم عیار در پاسخ به این پرسش که” چه طرح هایی برای شرکت سنگ اهن مرکزی در حال حاضر دارید؟ گفت: موضوع توسعه شرکت سنگ آهن مرکزی از مهم ترین برنامه های هیئت مدیره می باشد؛ شاید همین علت بوده که به ما اعتماد کرده که در مجموعه سنگ آهن مرکزی خدمت کنیم،
وی ادامه داد: موضوعی که بحث توسعه را مطرح کردیم این بود که در وضعیت فعلی چیزی که در مجموعه سنگ آهن مرکزی وجود دارد یک خط ۴ میلیونی کنسانتره است که شامل دو خط کنسانتره سازی و یک خط ۵ میلیون گندله سازی و یک خط آگلومره است که اصلا فعالیتی انجام نمی شود.
عضو هئیت مدیره شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق افزود: ما آمده ایم یک استراتژی بلند برای برنامه استراتژی بلند مدت شرکت تعریف کردیم که طی ۵ الی ۷ سال این زنجیره تکمیل شود و هدف هم تکمیل زنجیره فولاد و اصطلاحی که داریم که از معدن تا ورق می باشد.
وی ادامه داد: افق بلند مدت ما تولید ۷ و نیم میلیون تن کنسانتره، ۷ و نیم میلیون گندله، ۵ میلیون تن آهن اسفنجی، ۴ و نیم میلیون تن شمش اسفنجی و ۴ و نیم میلیون تن ورق است که در کنار اینها برای توسعه و ایجاداین طرح ها بایستی به زیر ساختها به نحو متقتضی توجه کرد.
طهماسبی افزود: بنابراین در برنامه ما احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۵۰ مگاواتی، احداث تصفیه خانه فاضلاب آب یزد، تکمیل فاضلاب خانه شهرستان بافق، احداث خط لوله گاز برای تأمین سالیانه چیزی حدود ۳ الی ۴ میلیاردمتر مکعب گاز در سال که زیر ساخت هایی است که در طرح مان کامل دیدیم و می باشد.
وی تصریح کرد در طرحی که برای شرکت سنگ آهن مرکزی تدوین کردیم؛ چیزی حدود ۲ و ۸ دهم میلیارد یورو ( ۸۰ هزار میلیارد تومان ) باید سرمایه و نقدینگی که بخشی از منابع داخلی و بخشی از منابع خارجی تأمین می شود.
عضو هیئت مدیره شرکت سنگ آهن مرکزی گفت: در حال حاضر که در خدمت شما هستم هیچ طرحی که طرح توجیحی برای آن نوشته،مصوب و مجوز گرفته شده باشد، در مجموعه شرکت سنگ آهن مرکزی نیست.
وی ادامه داد: اگر کسی این ادعا را دارد، بگوید تا ما پاسخ دهیم.
وی افزود: بلافاصله ما در قدم اول اقدام کردیم که مجوز کارخانه آهن اسفنجی را بگیریم و برای اینکه بخواهیم کارخانه احداث کنیم، باید از دولت مجوز گرفته شود که تا کنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
وی تأکید کرد: الان و در حال حاضر مراحل اخذ مجوز انجام می شود و مجوز کنسانتره، فولاد سازی و نیروها را شروع کرده و یک کار گروه تشکیل دادیم .
طهماسبی ادامه داد: قدم اولی که ما داریم چیزی حدود ۸۰ الی ۱۰۰ میلیون تن باطله سنگ آهن در طول ۴۰ سال گذشته در مجموع سنگ آهن دپو شده که بین ۵ الی ۲۰ درصد عیار آهن دارد که چیزی حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیون تن در محدوده سه چاهون، چیزی حدود ۶۰ الی ۷۰ میلیون تن در مجموعه چغارت وجود دارد که ما شبیه سازی کرده و جواب گرفتیم.
وی افزود: در طی دو ماه این خط فرآوری راه اندازی شده است که این خط یک میلیون تن خوراک ورودی ازسنگ ۸ درصد دارد که در همه جای دنیا به عنوان باطله محسوب می شود
از این ۸ درصد ۲۰۰ هزار تن سنگ در سال با عیار ۴۵ درصد تولید می شود که چیزی حدود ۱۰۰ هزار تن قابل استفاده در خط فروآری ما است که به عنوان فید کمکی استفاده می شود.
طهماسبی ادامه داد: چون ما در مجموعه سنگ آهن با کاهش ذخیره معادن با کمبود خوراک ورودی مواجه شدیم این طرح های کوچک می تواند کمک خوبی برای طرح فرآوری ما باشد.
عضو هیئت مدیره شرکت سنگ آهن مرکزی افزود: ۱۰۰ هزار تنی نیز که قابل استفاده نیست، در بازار مشتری خوبی دارد که می توانیم بفروشیم.
وی ادامه داد: برآورد ما این است که از این باطله ها سالیانه ۱۰ میلیون تن فرآوری کنیم که دو میلیون تن سنگ با عیار ۴۵ الی ۵۵ درصد تولید شود.
وی تصریح کرد: از این دو میلیون تن، یک میلیون تن به عنوان فید کمکی برای کارخانه و یک میلیون تن بفروشیم تا سالی حدود ۲ الی ۲۵۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده ایجاد شود که به عنوان کمک خوبی در طرح های توسعه از آن استفاده شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بحث فاضلاب یزد متوقف شده است، گفت: خیر، متوقف نشده و بنده از روزی که به شرکت سنگ آهن مرکزی آمدم در طی دو ماه گذشته ۴ جلسه کار گروه در استان و آبفای استان تشکیل دادیم ما جلساتمان مکرر برگزار می شود.
وی ادامه داد: در مدتی که در شرکت سنگ آهن مرکزی ورود کردیم چیزی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان به فاضلاب آبفای یزد بابت این موضوع پرداختی داشتیم و اسناد آن نیز موجود می باشد.
طهماسبی در پایان گفت: امیدواریم ما بتوانیم در اولین فصل از سال آینده کلنگ عملیات فاضلاب یزد بر زمین زده شود.
محمد حسین تشکری|