به گزارش هفته نامه افق کویر؛ حرفه قنادی دارای مشاغل و رشته های متعددی است که با وجود سختی ها و مشکلاتی که دارد با هنرمندی کسانی که در کنار شعله ها و فرهای پرحرارت مشغول به کار هستند به شغل شیرین تبدیل شده است؛ اما باشرایط اقتصادی پیش آمده هرچند حاصل کاراین کارآفرینان کام بسیاری را شیرین میکند، ولی برای تأمین مواد اولیه خود مثل روغن و شکر با مشکلات زیادی روبرو هستند و همین امر باعث شده تا بسیاری از کارگاه های شیرینی پزی در سطح شهرستان بافق کار خود را تعطیل کنند.
خبرنگار هفته نامه افق کویر به بهانه ماه مبارک رمضان و بازار داغ زولبیا و بامیه به سراغ یکی از کارگاه های شیرینی پزی شهرستان بافق رفته و گفتگویی با وی انجام داده است که در ادامه می خوانید:
امید خالقدادی جوان ۳۵ ساله بافقی از سال ۱۳۹۸ کارگاه تولیدی شیرینی پزی خود با نام “شیرین ذوق” و با نشان سیب سلامت را در شهرستان بافق افتتاح کرده است.
این کار آفرین جوان با بیان اینکه کار خود را با سرمایه اندک و با وام ۹۰ میلیون شروع کردم اظهار داشت: زمان شروع کارم، با توجه به اینکه مغازه ای اطراف میدان امامزاده اجاره نموده بودم و همزمان ویروس کرونا نیز شیوع پیدا کرده و کسب و کار بسیاری را مختل کرد حدود ۸۰۰ کیلو گرم از شیرینی های پخت شده به دلیل بسته شدن مغازه ها فاسد گردید و مجبور شدم آنها را معدوم نمایم.
وی افزود: متأسفانه در آن زمان از سوی فرمانداری ویا هر ارگان دیگری به ما تسهیلات کم بهره ای تعلق نگرفت تا بتوانیم ضرر وارده را جبران نماییم. به همین منظور مغازه را تعطیل کرده و در روستای صدرآباد کارگاهی را اجاره نمودم.
خالقدادی تصریح کرد: کارگاه تولیدی “شیرین ذوق” تنها کارگاه شیرینی پزی است فروشگاه در سطح شهر ندارد و مستقیماً محصولات خود را روانه بازارمی کند.
وی ادامه داد: متأسفانه سهمیه آرد، شکر و روغن با توجه به اینکه تولیدی هستیم به ما تعلق نمی گیرد و تنها سهمیه شکر امسال ما ۴۰۰ کیلو گرم بوده که مصرف یک روز ما هم نمی شود!
خالقدادی با بیان اینکه برای افزایش کیفیت کار امسال یک نفر متخصص در پخت زولبیا برای ایام ماه مبارک رمضان با هزینه ۲۰ میلیون تومان در ماه استخدام نمودم گفت: در حال حاضر در این کارگاه ۶ نفر به صورت شبانه روز از یک هفته مانده به ایام ماه مبارک رمضان مشغول به کار می باشند.
وی افزود: خوشبختانه محصولات شیرین ذوق با استقبال خوب شهروندان بافقی از نظر طعم و مزه روبرو شده است که تاکنون نزدیک به ۶۰ مغازه بافقی را توانسته ایم پوشش دهیم همچنین نمایندگی استان کرمان را نیز دریافت نموده و زولبیا وبامیه به آنجا صادر می کنیم.
وی با بیان اینکه کارگاه هایی که محصولات خود را در کارگاه تولید و به صورت مستقیم در فروشگاه عرضه می کنند نیازمند تاییدیه بهداشتی نیستند افزود: با توجه به اینکه کارگاه ما محصولات را مستقیم به بازار روانه می کند؛ فقط سالیانه بابت تأییدیه سلامت محصولات باید به آزمایشگاه ۲۰ میلیون تومان هزینه پرداخت نماییم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که با آن روبرو هستیم تأمین شکر مورد نیاز است،۲ روز قبل از ماه مبارک رمضان شکر تنی ۸میلیون و پانصد هزار تومانخریداری می کردیم با ورود به ماه مبارک رمضان شکر به تنی ۲۳ میلیون تومان رسیدو این در حالی است که ما باید شکر و مواد اولیه را به دلار خریداری کرده و به ریال بفروشیم؛ با توجه به این که مسئولین دولتی قیمت گذاری نرخ زولبیا و بامیه را انجام می دهند، باید تمام جوانب را برای قیمت گذاری در نظر بگیرند.
وی افزود: با توجه به اینکه نزدیک به سه سال کارگاه را راه اندازی کردم هنوز سودهی از آن ندیدم، حتی قطعه زمین را که داشتم برای اینکه بتوانم سرپا باشم در این راه گذاشتم؛ هرچند با فروش این قطعه زمین نیز متضرر شدم.
خالقدادی با بیان اینکه متأسفانه به دلیل نبود سرمایه در گردش و کمبود امکاناتی نظیر دستگاه زولبیا زن، قیف ریز و فر نتوانستیم تمام مغازه داران سطح شهررا پوشش دهیم تصریح کرد: قبل از ماه مبارک رمضان از یکی از مناطق تهران خواستار ایجاد قرارداد با کارگاه شیرین ذوق شدند از آنجایی که باید روزانه ۳۰ میلیون تومان هزینه مواد اولیه را تأمین می کردیم، اما به خاطر نبود سرمایه در گردش نتوانستم قرارداد را منعقدکنم.
جوان کارآفرین بافقی افزود:در صورتی که مسئولین از ما حمایت کنند، نام بافق از طریق جعبه های شیرینی در سراسر کشور شناخته می شود که تبلیغ خوبی نیز برای بافق محسوب می گردد.
خالقدادی گفت: مشکل اصلی بنده در حال حاضر نداشتن مکان و کارگاه مناسب برای ادامه راه است؛ با توجه به اینکه کارگاه استیجاری هست از مسئولین خواهشمندم زمین و یا کارگاهی برای ادامه کار در اختیار ما بگذارند، حتی بابت زمین به صنعت و معدن یزد نیز مراجعه کردم، ولی هیچ ارگان یا مسئولی از ما حمایت نکرده است. در زمان فرماندار سابق درخواست ما برای دریافت تسهیلات پذیرفته شد؛ اما موفق به دریافت وام نگردیدم.
وی ادامه داد: همچنین درخواست وقت ملاقات با استانداری را نمودم که هنوز به درخواستم پاسخی داده نشده است.
خالقدادی افزود: از شهرستانهای اردکان، میبد و.. محصولات با نشان این شهرها وارد بافق می شود؛ در صورتی گه در بافق هیچ ارگانی از خط تولید در این شهرستان حمایت نمی کند.
این جوان کارآفرین در پایان اظهار کرد: با توجه به اینکه تسهیلاتی برای تولید در اختیار ما قرار داده نمی شود و سرمایه درگردش نیز ندارم؛درصورت عدم حمایت از این کارگاه تولیدی مانند دیگر کارگاه های تولید شیرینی در سطح شهرستان مجبور می شوم کارگاه خود را تعطیل نمایم.
نشانی:
یزد- بافق- روستای صدر آباد-اولین چهار راه- خیابان شهدا- تولیدی شیرین ذوق
شماره تماس:
۰۹۱۳۶۳۵۴۱۹۱-۰۹۱۳۳۵۰۸۸۹۸
با مدیریت آقای خالقدادی
معصومه غلامرضاپور-اکرم عباسی|