درخشش گازهای طلایی و بنفش در یک کهکشان مارپیچی

در تصویر جدیدی که توسط رصدخانه جنوب اروپا(ESO) منتشر شده است می‌توان گازهای طلایی و بنفش کهکشان “مسیه ۶۶”(Messier ۶۶) را مشاهده کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، ابزار کاوشگر طیف سنجی چند واحدی تلسکوپ بسیار بزرگ(MUSE) از طیفی از طول موج‌های نور برای ایجاد تمایز بین عناصر شیمیایی در این کهکشان استفاده کرد. مشاهدات متعدد مجموعه‌ای از گازهای اکسیژن، هیدروژن و گوگرد را نشان داد که توسط ستاره‌های جوان یونیزه شده‌اند. این تصویر توسط رصدخانه جنوب اروپا در روز ۲ مه منتشر شده است.

در این تصویر، رنگ آبی نشان دهنده‌ی اکسیژن یونیزه شده، قرمز نشان‌دهنده‌ی هیدروژن و نارنجی نشان‌دهنده‌ی گوگرد است. از آن‌جا که ستارگان در ابرهای گازی متولد می‌شوند، یک راه برای تجزیه و تحلیل نحوه شکل‌گیری ستاره‌ها، مشاهده رفتار گازها در کهکشان است.

در طی تولد ستارگان پرجرم، گرمای شدید، مولکول‌های گاز اطراف را یونیزه می‌کند و گازها الکترون می‌گیرند یا از دست می‌دهند. رنگ‌های زنده‌ای که این تصویر را روشن می‌کند مکان احتمالی این نوزادان کیهانی را نمایش می‌دهد.

کهکشان “مسیه ۶۶” که با نام(NGC ۳۶۲۷) نیز شناخته می‌شود، در فاصله ۳۱ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و بخشی از صورت فلکی شیر است. طبق گزارش آژانس فضایی اروپا، قطر این کهکشان ۱۰۰ هزار سال نوری است.

بازوهای مارپیچی نامتقارن کهکشان مسیه ۶۶ به رغم تمرکز تصویر بر روی نقشه برداری ازهای گاز یونیزه شده، همچنان برجسته هستند.

رصدهایی که این تصویر را ایجاد کرده است به عنوان بخشی از پروژه فیزیک با وضوح بالا در کهکشان‌های نزدیک(PHANGS) انجام شد. در این پروژه کهکشان‌ “مسیه ۶۶” با تلسکوپ‌هایی رصد شد که در تمام طول موج‌ها کار می‌کردند و هدف از آن بررسی این که بود کدام عوامل تاثیر بیشتری بر شکل‌گیری ستاره می‌گذارند.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به