به گزارش هفته نامه افق کویر: “مقام معظم رهبری” در تاریخ ۳۰/۰۲/۱۳۹۳ با توجه به اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی به عنوان یک فرصت و امتیاز و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری درد مستمر اجرای سیاستهای ابلاغ شده از سوی معظم له و انعکاس و ارزیابی برنامه سال های گذشته، سیاستهای کلی جمعیت را ابلاغ فرمودند .لذا با عنایت به ضرورت رصهای اجرایی مربوط به حوزه جمعیت،۳۰ اردیبهشت روز ملی جمعیت در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران از سوی سازمان ثبت احوال کشور پیشنهاد شد.
خبرنگار هفته نامه افق کویر به مناسبت هفته ملی جمعیت گفتگویی با تعدادی از خانواده ها، درباره فرزند آوری و عدم فرزند آوری انجام داد.
“زهرا رنجبر”، ۳۱ ساله، از شهرستان بافق عنوان کرد: دارای دو فرزند هستم و دوست دارم فرزند دیگری نیز داشته باشم.
“بتول” از بافق گفت: دارای دو فرزند می باشم، با توجه به اینکه مدام نگران آینده فرزندانم هستم و از نظر اقتصادی در مضیقه هستم،دیگر تمایلی به فرزند آوری ندارم.
از لحاظ روحی شرایط و توانایی آن را ندارم
“زهرا” ۲۸ ساله ،از شهرستان بافق تصریح کرد: دارای دو فرزندم می باشم و تمایلی به فرزند سوم ندارم؛ چون از لحاظ روحی شرایط و توانایی آن را ندارم.
فکر کنم کافی باشد!
“فاطمه” ۳۱ ساله از شهرستان بافق گفت: دارای پنج فرزند می باشم. وی در حالی که می خندید ادامه داد: فکر کنم کافی باشد!
دوست دارم که نسل شیعه،یاران امام زمان(عج) و رهبر عزیزتر از جانم سیدعلی خامنهای زیاد باشد
“نازنین” ۳۶ ساله از شهرستان بافق اظهار کرد: دارای دو فرزند می باشم و تمایل دارم که فرزندان بیشتری داشته باشم.
وی ادامه داد: دوست دارم فرزندان زیادی داشته باشم که نسل شیعه، یاران امام زمان(عج) و رهبر عزیزتر از جانم سیدعلی خامنهای زیاد باشد.
“نرگس” ۵۰ ساله از شهرستان بافق گفت: دارای دو فرزند می باشم و اگر موقعیت و شرایط آن را داشتم، دوست داشتم دو فرزند دیگر نیز داشته باشم.
لیلا ۴۰ ساله از شهرستان بافق بیان کرد: دارای سه فرزند می باشم. وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی و گرانی ها تمایل به فرزند آوری ندارم چون فرزندان آینده می خواهند.
فهیمه ۳۱ ساله گفت: دارای یک فرزند می باشم و از خداوند می خواهم فرزند دیگری نیز به من عنایت کند.وی ادامه داد: من اعتقادم دارم؛ هر آن کس دندان دهد، نان دهد.
با توجه به مشکلات و خرج ها دیگر تمایل به فرزندآوری ندارم
سمیه ۳۸ ساله از بافق تصریح کرد: دارای چهار فرزند می باشم که دو فرزندم، دو قلو است.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات و خرج های زیاد الان دیگر تمایلی به فرزند آوری ندارم.
وضعیت بد مالی وشرایط زندگی
نیره ۲۴ ساله از شهرستان اصفهان گفت: به خاطر هزینه های زندگی، سکونت درمنزل کوچک پدرشوهر،مشکلات جسمی مختصر در حال حاضر شرایط فرزند آوری را ندارم. وی ادامه داد: مهمترین دلیل تمایل نداشتن به فرزند وضعیت بد مالی وشرایط زندگی هست.
فاطمه از شهرستان یاسوج بیان کرد: دارای یک فرزند پسر می باشم.
وی ادامه داد: با این شرایط اقتصادی دیگر تمایلی به آوردن فرزند ندارم.
هفته ملی جمعیت باشعار“ ایران جوان بمان”
سپس “دکترمسعوددانشي”،رئيس شبكه بهداشت ودرمان بافق با اشاره به اینکه هفته ملی جمعیت با شعار “ ایران جوان بمان” نامگذاری شده است،اظهارکرد: از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه هر روز با عناوین مختلفی “در آرزوی فرزند”، “فرزند تنهای من”، “خانواده دوستدار فرزند”، “ زندگی سالمندی من” و… در تقویم اعلام شده است.
مشکل امروزجامعه،کاهش میزان باروری
وی مشکل امروزجامعه را کاهش میزان باروری کلی دانست و گفت: برای کنترل کاهش جمعیت و این که بتوانیم درکشورجمعیت جایگزین داشته باشیم باید عدد آن۲.۱ درصد باشد که درحال حاضر عدد آن به ترتیب در”استان یزد ۲.۱”،در”کشور ۱.۶” ودر”شهرستان بافق ۲.۶ “است.
وی ادامه داد: تا زمانی که میزان باروری کلی۲.۱باشد،هیچگونه افزایش جمعیت نداشته و جمعیت “جایگزین” محسوب می شود.
وی تصریح کرد: جمعیت جایگزین به این صورت است که به ازای هردو نفر تولد،دو نفرمرگ و میر وجود دارد.
دانشی گفت: بنابراین درشهرستان بافق که به ازای هر زن و شوهر۲.۶ فرزنداست که درمقایسه با استان و کشور افزایش جمعیت وجود دارد.
باکاهش رشدجمعیت
درشهرستان روبرو شده ایم
رییس شبکه بهداشت بافق ادامه داد: اما با توجه به اینکه نرخ باروری درسالهای گذشته ۳ و درحال حاضر به۲.۶ رسیده است باکاهش رشد جمعیت درشهرستان روبرو شده ایم.
وی تصریح کرد: درحال حاضراقداماتی که می توان برای توقف رشدجمعیت و افزایش آن انجام داد، شناسایی و پیگیری مشکلات زنهای نابارور،شناسایی خانواده های تک فرزند و آموزش درجهت اینکه تک فرزندی چه عواقبی دارد، برگزاری کلاسهای مشاوره ازدواج،تحت پوشش قرار گرفتن بیمه خدمات ناباروری و سیاستهای حمایتی دولت می باشد.
اقدام به تهیه کتاب الکترونیکی
“در ادامه “معصومه رنجبر” معاون فرهنگی حوزه علمیه الزهرا(س) و رابط بین حوزه و شبکه بهداشت درباره اقدامات افزایش رشدجمعیت به خبرنگارهفته نامه افق کویرگفت:باتوجه به اینکه حوزه علمیه خواهران بیش از صد طلبه دارد،این حوزه اقدام به تهیه کتاب الکترونیکی با موضوعات نظیر” ازدواج آسان” به هنگام و پایدار نموده و دراختیار طلاب قرارداده است..
وی افزود: درهمین راستاحوزه های علمیه استان یزد و شهرستانهان یزبرای افزایش رشدجمعیت اقداماتی نظیر “تهیه بروشور”، “پوستر” و … باعناوین یمانند” فرزندآوری”،” افزایش جمعیت”،”جمعیت سالم” و… انجام ودراختیار طلاب خواهر قرارداده اند..
وی تصریح کرد:شایان ذکر است،این اقدامات به صورت گروهی دربین حوزههای علمیه استان یزدانجام می شودکه شهرستان بافق کتابهای تهیه شده رادراختیارطلاب شهرستان دیگروطلاب شهرستان دیگر،دستاوردهای خودرادراختیارشهرستان بافق قراردادند..
وی ادامه داد: همچنین برای تشویق مردم به فرزندآوری وازدواج سالم این کتاب وبروشورها را به صورت مجازی درگروههای مختلف قرارداده تا مورداستفاده همگان قرارگیرد.
معاون فرهنگی حوزه علمیه الزهرا(س)اظهارکرد: همچنین برای تشویق خواهران به امرخواندن” کتاب آسان”، مسابقه برگزارشده و به برندگان جوایزی اهداخواهیم کرد.
وی درپایان گفت: امیدوارم با استفاده ازاین اقدامات،شاهدافزایش رشدجمعیت درشهرستان باشیم.
آنچه حائز اهمیت است و باتوجه به گزارش بالا، مردم شهرستان بافق که از لحاظ اقتصادی در وضعیت بهتری قرار دارند، امید به فرزند آوری در آنها بیشتر است و مسئولین در درجه اول برای افزایش رشد جمعیت باید در تأمین امکانات رفاهی و معیشتی مردم بکوشند.
معصومه غلامرضاپور