ای کاش شورای تأمین شنوای مشکلات کارگرها هم بود

به گزارش هفته نامه افق کویر، جمعی از کارگران شرکت کاوشگران نصر بافق در پی اظهارت “محمد علی صمیمی” فرماندار شهرستان بافق پیرامون بازداشت سه نفر از کارگران شرکت کاوشگران نصر بافق و خواسته غیر متعارف آنها برای افزایش حقوق ۵۰ میلیون تومانی در ماه، با حضور در دفتر هفته نامه افق کویر خواستار درج پاسخ آنها به این گفته رییس شورای تأمین شهرستان بافق و شفاف سازی درباره اعتراض خودشان شدند.

شرکت کاوشگران نصر بافق
قابل مقایسه با شهداب نیست
یکی از کارگران کاوشگران نصر بافق با اظهار تأسف نسبت به انتشار خبر اعتراض کارگران شرکت کاوشگران نصر بافق و بیان افزایش حقوق غیر متعارف به عنوان دلیل اصلی این اعتراض گفت: قبل از واریز حقوق نیروها با مسئولین شرکت در مورد افزایش حقوق تقریباً به توافق رسیده بودند، ولی یکی از نیروها، حقوقی غیرمتعارف پیشنهاد می دهد که مدیران شرکت بلافاصله بر روی عدد پیشنهادی مانور داده، مقامات سنگ آهن مرکزی و شهر را مطلع کرده و در نهایت شرکت کاوشگران نصر بافق با شرکت شهداب به توافق می رسند تا حقوق بیش از ۳۰ میلیون تومان به نیروها پرداخت نکنند.
وی افزود: در صورتی که شرکت کاوشگران نصر بافق از لحاظ ماشین آلات معدنی و امکانات رفاهی از قبیل؛ پایین بودن پایه حقوق، عدم پرداخت به موقع حق بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی دانا، عدم پرداخت وام کارگری و… در حد شرکت شهداب نمی باشد.
یکی دیگر از کارگرها که تمایلی به معرفی خود نداشت گفت: کارگرهای شرکت کاوشگران نصر بافق از سرپرست کارگاه با این ماشین آلات فرسوده، مدل پایین و شرایط کارگاهی سخت نسبت به کارکنان شهداب توقع دارند از حقوق و مزایای بیشتری برخوردار باشند.
وی افزود: اگرچه مدیران شرکت کاوشگران نصربافق از قبل با این موارد موافقت نموده بودند، ولی زمان پرداخت حقوق، حقوق کارگرها را طبق توافق با شرکت شهداب پرداخت کرد.

کارگران تصمیم گرفتند
کار را با سرعت مجاز و قانونی ادامه دهند
وی تصریح کرد: همین امر موجب نارضایتی نیروها گردید و رانندگانی که تا قبل از این با سرعت غیر مجاز برای افزایش بهره وری کارگاه با دستگاه های فرسوده کار می کردند تصمیم گرفتند کار را با سرعت مجاز و قانونی با دستگاه های فرسوده و مدل پایین ادامه دهند.
وی تأکید کرد: برخلاف گفته مسئولین هیچ گونه توقف و اهمالگری از سوی رانندگان صورت نگرفته است؛ فقط با سرعت مجاز و قانونی کار را ادامه دادند.

یکی دیگر از کارگرها با بیش از ۱۵سال سابقه اظهار داشت: از دوم خردادماه بعد از واریز حقوق (با تأخیر نسبت به سایر شرکت ها) تا دوازدهم خردادماه هیچ مسئولی از سنگ آهن یا شهرستان به کارگاه ما مراجعه نکرد تا علت نارضایتی نیروها را جویا شود.
وی افزود: روز دوازدهم اعتراض از سوی اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی و حراست به کارگرها اخطار داده شد که اعتراض کارگران، جنبه غیر قانونی داشته و کارگران باید به سرکار خود برگردند.
کارگرها بلافاصله دستگیر
و روانه زندان یزد شدند
وی تصریح کرد: همان شب روز دوازدهم با ۶ نفر از کارگران که چهار نفرعضو شورای کارگری سه چاهون و دو نفر راننده دامپ تراک بودند تماس گرفته شده ، و در این بین سه نفر از کارگرها بلافاصله دستگیر و روانه زندان یزد می شوند.
وی عنوان کرد: متأسفانه زندانی کردن کارگران و تشکیل پرونده برای افرادی که درخواست آنها رسیدگی به وضعیت نابسامان شرکت بوده، کار صحیح و شایسته ای نیست.
نماینده پاسخگوی کارگران نبود
وی ادامه داد: چند نفر از نیروهای شرکت چندین دفعه برای بیان علت اعتراض خود با “صباغیان”، نماینده مجلس شورای اسلامی تماس گرفتند، ولی وی پاسخگو نبود.
یکی دیگر از کارگرها در حالی که پریشان بود گفت: با همه این تفاسیر من نمی دانم نیروها برای دادخواهی باید به کجا مراجعه کنند؟!
وی افزود: این گفته که “کارگران در مدت اعتراض با کاهش سرعت منجر به خسارت به شرکت شده اند” به هیچ وجه صحت ندارد.
وی تصریح کرد: سرعت قانونی که راننده ها باید طبق ایمنی معدن رعایت کنند در برخی از مکان ها حداکثر ۲۰ کیلومتر در ساعت و در برخی مکان ها حداکثر ۳۰ کیلومتر در ساعت است.
وی ادامه داد: نیروهای شرکت سال ها با سرعت غیر قانونی ۵۰ الی ۶۰ کیلومتر در ساعت بار را جابه جا می کردند، زمانیکه شرکت به تعهدات خود عمل نکرد، سرعت خود را به همان سرعت حد مجاز رسانده که گفته شد راننده ها با کاهش سرعت ضرر و زیان به شرکت وارد کردند.
سپس در ادامه کارگر دیگری افزود: متأسفانه بعد از جریان اعتراض و آزاد کردن کارگران طبق تعهد گرفته شده از سوی شرکت کاوشگران و … ، راننده های شرکت طبق روال قبل با سرعت غیرمجاز و با سرعت بالا، بار را جابه جا می کنند تا حجم عقب افتاده را جبران کنند.
وی اظهار داشت: بعد از اتمام اعتراض در، صورت جلسه که بین سرپرستان شرکت کاوشگران نصر بافق منعقد گردید، به کارگران هشدار داده شد، باید علاوه بر بار روزانه خود، کسری بار این مدت را نیز جبران نمایند؛در صورتی که این عمل غیر ممکن است؛ چرا که با دستگاه های فرسوده و اقساطی، بار همان روز را نیز نیروها نمی توانند جبران کنند و باید با سرعت غیرمجاز رانندگی کنند.
شرکت ۷۰ درصد از میزان
بار قرار دادی عقب می باشد.
یکی دیگر از کارگران شرکت کاوشگران نصر بافق بیان داشت: این شرکت باید طبق قرارداد جدید ماهیانه حدود” ۸۰۰ هزار مترمکعب” در ماه سنگ استخراج کند، ولی به خاطر فرسودگی دستگاه ها ۲۵۰ الی ۳۰۰ هزار مترمکعب آهن و باطله از معدن سه چاهون استخراج می کند که همین امر باعث شده این شرکت بعد از گذشت شش ماه از شروع قرار داد جدید، ۷۰ درصد از میزان بار قرار دادی عقب باشد.
وی افزود: همچنین معدن سه چاهون آلودگی گرد و خاک آن زیادی می باشد، حتی در این مسیر برای کاهش گرد و خاک به ۶ تانکر ریز پاش آب ۲۴ ساعته نیازمند است؛ در حالی که برخی از مواقع یک دستگاه آب پاش نیز در مسیرنیست.
کارگر شرکت جهاد نصر تصریح کرد: در مسیر حرکت راننده ها روزانه باید ۲ الی ۳ دستگاه گریدر در حال کار باشد؛ متأسفانه در حال حاضر یک دستگاه گریدر فعال می باشد و یک دستگاه دیگر استیجاری بوده و دائم متوقف می باشد.
کارگر شرکت کاوشگران نصر افزود: دامپ تراک های موجود در این شرکت دارای عمر بالا و مربوط به ۱۶ سال پیش است که در زمان تأسیس شرکت جهاد نصر در بافق، خریداری شده بود که می توان گفت؛ کلیه دامپ تراک ها و بیل های مکانیکی مربوط به سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ می باشد؛ فقط چند لودر مربوط به سال” ۲۰۱۳″ و” ۲۰۱۵ “در شرکت موجود است.
چرا فقط کارگران را مؤاخذه می کنند؟!
وی ادامه داد: بارها راننده ها وسایل جانبی دامپ تراک مانند” ضبط” و “کف پوش ها” را از جیب خود خرید کردند و معلوم نیست شرکت دوباره هزینه آن را به راننده بپردازد یا خیر؟!
وی تصریح کرد: چرا فرمانداری شهر نباید از کارگران معدن دلیل اعتراض آنها را جویا شود؟ چرا هیچ مسئولی به سیستم و روند کار شرکت رسیدگی نمی کند و فقط کارگران را مؤاخذه می کنند.
وی افزود: مسئولان معدن سه چاهون که در جریان مشکلات و خرابی دستگاهها و .. می باشد، گزارشی به مدیران سنگ آهن ارایه دهندو به صحبت های کارگران نیز توجه کنند.

وسیله ایاب و ذهاب کارگران فرسوده و بی کیفیت است
وی عنوان کرد: وسیله ایاب و ذهاب کارگران فرسوده و بی کیفیت بوده، حتی امکانات رفاهی در این کارگاه ضعیف است.
وی با بیان اینکه؛ متأسفانه فرسوده بودن دستگاه ها، فشار بر روی راننده وارد کرده، گفت: برخی از نیروهای شرکت بعد از مدتی به دیسک گردن و کمر دچار می شوند، پرونده ها پزشکی کارگران کاوشگران نصر بافق در بهداری آهنشهر موجود است.
وی افزود: به دستور واحد ایمنی معدن در دیگر قسمتهای معدن کارگران هر شیفت به صورت دو نفره کار می کنند؛ اما راننده های این شرکت، باید ۸ ساعت کامل با حداقل نیم ساعت استراحت در طول شبانه روز به فعالیت خود ادامه دهند.

چرا کار فرما بر روی کار شرکتهای پیمانکار نظارت ندارد
کارگر دیگری اظهار داشت: مدیران عامل هر ساله وعده و وعید می دهند که دستگاه ها تعویض می گردد؛ حتی شنیده ام، چندین نوبت از شرکت سنگ آهن مرکزی هزینه خریداری دستگاه را دریافت کردند، ولی دستگاهی برای شرکت خریداری نگردیده است و تاکنون ارقام بالایی در سیستم سنگ آهن بدهکار می باشند.
وی ادامه داد: توقع داریم کار فرما بر روی کار شرکتهای پیمانکار نظارت نماید؛ وقتی شرکت کاوشگران نصر بافق دستگاه برای بهره وری بیشترخریداری نمی کند، مدام به این شرکت از سوی کار فرما پول جهت خرید دستگاه مناسب تزریق می شود، علت آن چیست؟
وی افزود: متأسفانه بزرگترین مشکل ما عدم نظارت مسئولان مربوطه بر کار پیمانکاراست.
خبرنگار هفته نامه افق کویر، هماهنگی با مدیر روابط عمومی این شرکت انجام داد و گفتگو به هفته آینده موکول شد، هفته نامه افق کویر در راستای اطلاع رسانی صحیح و سالم خود قطعاً مواضع و دیدگاه های مدیران محترم به شرکت را نسبت به خواسته های کارگران زحمتکش اطلاع رسانی خواهد کرد.

معصومه غلامرضاپور

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به