فراهم کردن زیرساختهای تولید قبل از تشویق برای کارآفرینی

به گزارش هفته نامه افق کویر، برخی از پرورش دهندگان گاو شیری در شهرستان بافق به تازگی اقدام به کاهش تعداد گاوهای مولد خود نموده اند.
خبرنگار هفته نامه افق کویر پیرامون این موضوع گفتگویی با “مجید خدابخشی” یکی از دامداران شهرستان بافق انجام داده است که در ادامه می خوانید:
خدابخشی با بیان اینکه سال ۱۳۹۹ دامداری خود را با ۳۰ رأس گوساله در مجتمع گاو داری صدر آباد راه اندازی و در آذر ماه سال ۱۴۰۰ موفق به پرورش و نگهداری گاو شیری گردیدم؛ تا اینکه در فروردین ماه سال جاری تولید شیر از مجموعه گاو داری به بیش از سیصدکیلو در روز رسید.

دامداران مجبور هستند
مجتمع خود را تعطیل کنند
خدابخشی با بیان این که هم اکنون ده واحد مجتمع گاو داری در شهرستان فعالیت دارد که در زمستان تأمین کننده شیر مورد نیاز شهرستان و در تابستان با مازاد شیر روبه رو هستند، تصریح کرد: حجم بالای شیرمازاد در تابستان برای افرادی که در زمینه فرآوری شیر فعالیت ندارند؛ دامداران را با مشکلات فراوانی روبرو کرده است و مجبورهستند مجتمع خود را تعطیل یا تعداد دام های خود را کاهش دهند.
خدابخشی با بیان این که در حال حاضر بزرگترین مشکل دامداران نبود زیر ساخت مناسب در زمینه فرآوری شیر می باشد، تأکید کرد: برای رفع این معضل، شهرستان بافق نیازمند به مرکز جمع آوری شیر می باشد تا بتواند حداقل شیر مازاد را به کارخانه فرآوری یزد منتقل نماید.
وی در پاسخ به این پرسش که “چرا در بافق شرکت تعاونی در زمینه فرآوری شیر ایجاد نمی شود”، گفت: دامدار اگر بخواهد در زمینه فرآوری شیر نیز فعالیت داشته باشد، در رسیدگی به دام غافل مانده؛ چرا که فرآوری شیر مقوله ای جداست که مشکلات خاص خود را دارد.
مجبور شدم تعداد گاوهای مولد را از ۳۰ رأس به ۱۳رأس کاهش بدهم
خدا بخشی افزود: حتی افرادی که دارای کارگاه فرآوری کوچک در شهرستان هستند به دلیل افزایش سه الی چهار برابری قیمت علوفه و خوراک دام، نه می توانند تعطیل کنند، نه ادامه راه برایشان آسان است.
وی ادامه داد: بنابراین دامدارانی که با وجود افزایش هزینه خوراک نتوانند محصول خود را به فروش برسانند، محکوم به شکست یا مجبور به تعطیلی واحد دامداری خود می باشند.
خدابخشی تصریح کرد: بنده نیز که با مشکل مازاد شیر روبه رو بودم، مجبور شدم تعداد گاوهای مولد را از ۳۰ رأس به ۱۳رأس کاهش داده تا اگر فرجی شود، ادامه مسیر بدهم.
مسئولین قبل از تشویق افراد به انجام کار تولیدی زیرساخت های آن را فراهم کنند
خدابخشی با بیان این که برای رفع مشکل فرآوری شیر که مشکل چندین ساله شهرستان می باشد به دفعات زیاد به مسئولین مربوطه مراجعه نمایم، اظهار داشت: مسئولین فقط با بنده احساس همدردی کرده و اقدام مهمی تاکنون در این زمینه صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به این پرسش که” از مسئولین چه انتظاری دارید؟” افزود: خواهشمندم مسئولین قبل از این که افراد را تشویق به کار تولیدی نمایند، زیر ساخت های صنعت نظیر انشعاب لوله گاز به مجتمع گاو داری را فراهم نمایند.
می خواستم در کنار شغل کارمندی خود، کار تولیدی داشته باشم؛ متأسفانه موفق نشدم
وی ادامه داد: حتی مسئولین برای انشعاب و امتیاز گاز به منطقه دامداران چندین نوبت مراجعه کرده اند، ولی تا به امروز اقدامی صورت نگرفته است.
خدابخشی با اظهارتأسف از این که حرفه دامداری را با اشتغال زایی یک نفر و با سرمایه شخصی خود ایجاد کردم، گفت: می خواستم در کنار شغل کارمندی خود، کار تولیدی داشته باشم؛ متأسفانه موفق نشدم.
این دامدار بافقی با بیان اینکه؛ اگر سرمایه ام را در مسیر دیگر هزینه کرده بودم در حال حاضر ده برابر شده بود، افزود: افرادی که می خواهند در زمینه پرورش گاو شیری سرمایه گذاری کنند تا زمانی که در شهرستان بافق زیر ساخت مناسب در زمینه فرآوری شیر فراهم نشده باشد، به هیچ عنوان وارد این حرفه نشوند؛ چرا که در آینده با شکست روبرو خواهند شد.
در ادامه سید اصغر نبوی زاده مدیر جهاد کشاورزی بافق پیرامون مشکل فرآوری شیر مازاد دامداران بافقی گفت: برای رفع این معضل به یک سرمایه گذار در زمینه ایجاد کارخانه فرآوری لبنی در شهرستان بافق نیازمند هستیم.
وی افزود: برخی از واحدهای دامداری برای شیر مازادمورد نیازشان، فرآوری کوچک لبنی را راه اندازی کرده؛ ولی سرمایه گذار کلی در این زمینه صورت نگرفته است.
همچنان بحث جمع آوری شیر در شهرستان با مشکل روبرو است
نبوی زاده تصریح کرد: برای تأسیس کارخانه فرآوری نیازمند به سرمایه گذاری ۴۰ الی ۵۰ میلیاردی می باشد که شهرستان بافق آنچنان تولیدات در حوزه دامی ندارد که بخواهد یک نفر در این زمینه سرمایه گذاری کند.
وی ادامه داد: اگر فردی بخواهد در این زمینه سرمایه گذاری کند، باید علاوه بر جمع آوری شیرمازاد شهرستان، باید خارج از شهرستان نیز شیر فراهم کند.
اولویت با افرادی بومی شهرستان و دامداران فعال در این حرفه می باشد
نبوی زاده در پاسخ به این پرسش که “چرا دامداران به صورت تعاونی یک واحد جمع آوری شیر راه اندازی نمی کنند؟”، اظهار کرد: در این زمینه دامداران جلسه ای تشکیل داده؛ ولی شرکت تعاونی آن ها به جایی نرسید، همچنان بحث جمع آوری شیر در شهرستان با مشکل روبرو است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بافق با بیان اینکه؛ اگر فردی بخواهد کارخانه فرآوری لبنی تأسیس کند، اداره جهاد کشاورزی بافق به عنوان متولی از وی حمایت، مجوزهای لازم صادر و تسهیلات در اختیار وی گذاشته می شود، اظهار داشت: در زمینه سرمایه گذاری نیز، اولویت با افرادی بومی شهرستان و دامداران فعال در این حرفه می باشد.

معصومه غلامرضاپور|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به