به گزارش هفته نامه افق کویر، هفته گذشته سومین نمایشگاه “نمانام” (برند) گردشگری روستایی کشور به مدت سه روز (از تاریخ ۱۲ الی ۱۴ تیرماه) در مصلی تهران برگزارگردید . در این نمایشگاه ۱۲ غرفه از استان یزد به نمایش گذاشته شد که شهرستان بافق در این نمایشگاه حضور نداشت. خبرنگار هفته نامه افق کویر پیرامون این موضوع گفتگویی با دو تن از فعالان گردشگری بافق انجام داد:
برای حضور در نمایشگاه از هیچ نهادی به ما اطلاع رسانی نشد
دکتر “تقی اکبر پور”سرمایه گذار و مسئول قلعه باقرآباد بافق گفت: برای حضور در نمایشگاه نمانام، شخصی از مسوولین شهرستان بافق اطلاعی نداد که در نمایشگاه شرکت کنم.
وی افزود: فقط یکی از کارمندان امور روستایی استان یزد با من تماس گرفت که نمایشگاه نمانام در تهران برگزار می شود و در آن شرکت کنید.
اکبرپور تصریح کرد: زمانی که درمورد هزینه غرفه و خدمات آن با وی صحبت کردم، در جواب گفت: در نمایشگاه شرکت کنید، بعد از اتمام نمایشگاه درخواست به بخشداری دهید تا اگر بتوانند هزینه برپایی نمایشگاه را به شما برگردانند.
وی افزود: زمانی که فهمیدم باید هزینه را خود عهده دار شوم، قبول نکردم که در نمایشگاه شرکت کنم.
اکبر پور ادامه داد: دو سال پیش نیز که در نمایشگاه توانمندی استان و عشایر کشور شرکت کرده و غرفه بوم گردی قلعه آریز بافق از میان ۱۷۰۰ غرفه، اول شده بود، با وجود کمکی که فرمانداری بعد از اتمام نمایشگاه انجام داد، نزدیک به ۷۰ میلیون هزینه نمایشگاه را شخصاً پرداخت کردم.
مسوول قلعه باقر آباد بافق تاکید کرد: مشکل اصلی در بحث گردشگری در بافق این است که گردشگری در بافق جا نیفتاده است که مسوولین بخواهند در این زمینه هزینه کنند.
در ادامه “محمود قانعی” فعال گردشگری شهرستان بافق عنوان کرد: برای حضور در نمایشگاه از هیچ نهادی به ما اطلاع رسانی نشد.
ضرورت انجمن گردشگری و صنایع دستی قوی در شهرستان بافق
وی افزود : برای معرفی، شناسایی برندها و شرکت در نمایشگاه ها باید در شهرستان ،انجمن گردشگری و صنایع دستی قوی تشکیل شود و همه با هم اتحاد داشته باشند تا مشکل گردشگری و صنایع دستی بافق حل گردد.
سپس “لیلی رنجبر” رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق، در خصوص عدم حضور صاحبان و فعالان گردشگری در مصلی تهران گفت: صاحبان و فعالان گردشگری بافق در بسیاری از نمایشگاه ها شرکت نکرده و در نمایشگاه هایی حضور دارند که بازار خوبی داشته باشد.
اداره میراث فرهنگی و گردشگری در نمایشگاه متعلق به بخش خصوصی نباید شرکت کند
وی افزود: با توجه به این که شرکت در نمایشگاه متعلق به بخش خصوصی است، اداره میراث فرهنگی و گردشگری نباید در آن شرکت کند.
لیلی رنجبر تصریح کرد: برای شرکت در نمایشگاه، اطلاع رسانی در گروه متشکل از ۹۰ نفر عضوفعال صنایع دستی بافق انجام می شود تا افراد علاقمند در نمایشگاه حضور یابند.
وی ادامه داد: همزمان بجز مصلی تهران، نمایشگاه های دیگری در خراسان، زنجان، سمنان در حال برگزاری است که به دلیل این که این نمایشگاه ها بازار فروش آن ها پایین می باشد، افراد در این نمایشگاه ها هزینه نمی کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق در پایان اظهار کرد: اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان بافق، فقط سالیانه دو بار در نمایشگاه بین المللی صنایع گردشگری کشور که با حضور وزیر، سفیر، مدیر کل استان ها، استانداردها و… برگزار می شود، شرکت کرده و در آن صاحبان و فعالان گردشگری بافق و همچنین شهرستان برای حضور در این نمایشگاه هزینه می کنند.
حال به نظر می رسد که اگر اطلاع رسانی از سوی مسئولین به موقع صورت می گرفت و مطالبات گذشته غرفه داران پرداخت می شد صاحبان گردشگری در بافق علاقمند بودند در این نمایشگاه ها حضور یابند؛ این را هم باید گفت متولیان صنایع گردشگری سنگ و پا سنگ خواهند کرد تا در کدام یک از نمایشگاه ها شرکت کنند که نفعی برای آن ها داشته باشد.
معصومه غلامرضاپور|