تجربه نگاری غفلت جامعه امروز است

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛نویسندگی زیستن با کلمات هست؛ دریافت حس عاشقی و ترکیب کلمات و بر سر سفره مخاطبان گذاشتن تا با ولع هر چه تمام تر نوش جان کنند. نوش کردنی که به فعل و انفعلات درونی تبدیل شده و سپس فرد را عین یک موتور به حرکت در بیاورد؛ این هنر نوشتن است که بسیاری از بزرگان این مرز و بوم داشته اند و اگر می بینید که نام آنها هنوز در میان افواه نقل می شود بخاطر این نقش حرکت افرین انها می باشد. ۱۴ تیرماه گرچه روز قلم بود اما فرصتی دست داد تا با یک نویسنده تازه کار اشنا بشویم و از او درباره نوشتن سوال کنیم.«سید رسول بهشتی زاده بافقی» بیست و هفت ساله و پنج سال است که آموزگار پایه ششم ابتدایی است.
جرقه نوشتن به دوران دانشگاهم باز می گردد

افق کویر چگونه به نویسندگی روی آوردید؟
البته من خودم را هیچگاه نویسنده نمی دانم و نویسندگی شرایطی دارد که من آن ها را ندارم. در دوران دانشجویی یک بار استاد هنر از دانشجویان خواست تا هر فرد یک داستان کوتاه بنویسد و من نیز داستانی نوشتم؛ زمانی که داستان خودم را در کلاس برای بقیه خواندم همه جذب داستان شدند و در پایان عده¬ای می¬گفتند: این داستان را از کجا نوشته¬ای و وقتی اظهار می کردم که خودم نوشته ام تعجب می¬کردند و استاد نیز خیلی از داستانم تعریف کرد و جرقه کار نوشتن از آنجا شروع شد و در ادامه داستان¬های مختلفی نوشتم و در روزنامه¬های مختلف به چاپ رساندم و یکی دو سال بعد مجموعه¬ای از آن ها را با نام کتاب «دستان مسیح»به چاپ رساندم.
افق کویر: شیوه کارتان به چه شکل است؟
برای نوشتن داستان کوتاه ابتدا یک فضا یا شخصیتی که دوست دارم را شروع به واکاوی می¬کنم و یواش یواش بهترین داستانی را که می توان از دل این شخصیت یا فضا بیرون آورد را می¬نویسم.
افق کویر: روزانه چقدر مطالعه دارید؟
فعلا که به دلیل مشغله زیاد روزانه حدود یک ساعت
افق کویر: نوشته هایتان را چقدر بازنویسی می کنید؟
شاید اگر نوشتن داستانی یک ساعت طول بکشد ویرایش و بازنویسی آن برای من ده ساعت به طول می¬انجامد.
افق کویر: آیا اثر خود را نقد می کنید؟
خیلی زیاد
دستان مسیح برای مخاطب جذاب است
افق کویر: نام کتاب را کی و چگونه انتخاب می کنید؟
معمولا در کتاب¬های که شامل چند داستان کوتاه هستند نام یکی از داستان¬ها را به عنوان نام کتاب انتخاب می¬کنند و من نیز نام «دستان مسیح» را که نام داستانی از کتاب بود را انتخاب کردم و یکی از دلایل این نام گذاری این بود که کلمه«دستان مسیح» تنها اسم خاص کتاب بود و دیگر اینکه نامی جذاب و سوال انگیز برای مخاطب بود.
برای خودم خاطراتم را می نویسم
افق کویر: آیا نویسنده برای خودش نیز می نویسد؟
تنها چیزهایی را که من برای خودم می¬نویسم یکی خاطرات روزانه است که الان حدود پنج سال است که به صورت مداوم خاطرات روزانه خود را می¬نویسم و یکی هم یادداشت¬برداری نکات مهم و کاربردی از روی کتاب هایی است که مطالعه می¬کنم.
افق کویر: به نظر شما چه تفاوتی بین یک نویسنده و یک فرد عادی وجود دارد؟
نگاه و زوایه دید متفاوت یک نویسنده به وقایع اطرافش او را از بقیه متمایز می کند.
افق کویر: در نوشتن از روانشناسی کمک می گیرید؟
چون خودم رشته تحصیلی ام علوم تربیتی بود و این رشته رابطه تنگاتنگی با روانشناسی دارد در بسیاری از داستان های که شخصیت های آن ها به خصوص کودکان هستند از روانشناسی کمک می گیرم.
افق کویر: آیا فرمول و قاعده ای است که بتوان به وسیله آن نویسنده خوبی شد؟
پله اول اینکه باید مطالعه عادت روزانه فرد باشد و در پله بعد متن نوشته شده خود را در اختیار مخاطبان آن مطلب قرار دهد تا نظرشان را در مورد آن بیان کنند و باز مطلب خود را ویرایش کند.
افق کویر:حرفی برای افرادی که می خواهند بنویسند دارید؟
در زمینه¬های مختلف کتاب های گوناگون را مطالعه کنند و خودشان را در یک حوزه کتاب محصور نکنند تا بتوانند با دیدی جامع تر مطالب خودشان را بنویسند.
تجربه نگاری غفلت جامعه امروز است
افق کویر: درخواست شما از مردم چیست؟
به نظر من یکی از چیزهایی که در جامعه ما مغفول مانده تجربه نگاری است و افراد مختلف می¬توانند در کاری که مهارت دارند و یا شغلشان محسوب می¬شود یک جزوه یا کتاب کوچک بنویسند و به افراد دیگری که می¬خواهند وارد آن حوزه بشوند بدهند تا از تجربیات آن¬ها استفاده شود و وقتی فردی وارد حوزه¬ای خاص می شود دیگر از نقطه صفر شروع به کار نکند و کارش را با آزمون و خطا پیش نبرد.
نویسندگان ما در چاپ کتاب مشکل دارند
افق کویر: درخواست شما از مسئولین چیست؟
مشکل اصلی نویسندگان هزینه چاپ کتاب است و اگر بتوان یک سیستم و ساختاری مشخص را به وجود آورد که مثلا سالانه هزینه چند کتاب را بپردازند بسیار برای نویسندگان راهگشا خواهد بود و اینکه کتابخوانی را باید در جامعه به یک ارزش تبدیل کرد و بخشی از این مسئولیت بر دوش مسئولین ما است.
افق کویر: لطفا چند کتاب معرفی کنید؟
در زمینه داستانی کتاب «بینوایان» به نظرم رمان بی نظیری است و در ادامه رمان «خرمگس» نوشته اتل لیلیان وینیچ که یک رمان عالی و انقلابی است و در حوزه تربیتی نیز جلد دوم کتاب«به بچه ها گفتن، از بچه ها شنیدن» کتابی کاربردی برای والدین و آموزگاران می باشد در حوزه کودک و نوجوان نیز کتاب «قصه¬ی ما مثل شد» پیشنهاد من به دانش آموزان است و اگر به دنبال کتابی همه کس پسند هستید «سفرنامه برادران امیدوار» فوق العاده جذاب است.
افق کویر: حرف آخر
هر موقع مطلبی را از کتاب یا فیلم یا به صورت تجربی یاد می¬گیریم؛ حتما آن را یادداشت کنیم که بسیار راهگشای ما خواهد بود و باعث رشدمان می¬شود. پیامبر(ص)می فرمایند: دانش را با نوشتن در بند کشید.
این بود گفتگو با نویسنده جوان و تازه کار بافقی؛ گرچه نوشتن عشق و علاقه می خواهد و سوزی درون تا تبدیل به یک جریان رودخانه بشود؛ اما مشکلات موجود در این حوزه که شامل هزینه های گران چاپ و نشر و نیز تبدیل شدن کتابخوانی به یک ارزش می باشد فاصله ها داریم و امیدواریم تا با ترویج فرهنگ کتابخوانی و حمایت های مسئولین بار چاپ کتاب کم شده و کتابخوانی به یک شیوه خوب تبدیل شود.

حدیث عباسی|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به