حاج محمد حسن باقری؛ موسس و مدیرهیئت امنای مسجد جواد الائمه (ع) بافق

حاج محمد حسن باقری؛ موسس و مدیرهیئت امنای مسجد جواد الائمه (ع) بافق

اگر مسجدی متکی به خودش نباشد، نمی تواند فعالیت کند

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ کلمه «مسجد» در فرهنگ لغت به معنی «سجده گاه» و «پیشانی» می باشد، در تقویم جهانی بیست و یکم اوت هر سال که مصادف با ۳۱ مرداد است، روز جهانی مساجد نامگذاری شده است و علت نام گذاری آن در چنین روزی این بود که در سال ۱۳۴۸ ،”مسجدالاقصی” قبله اول مسلمین جهان توسط صهیونیست ها به آتش کشیده شد.
اهمیت و جایگاه مسجد در اسلام
درباره اهمیت و جایگاه مسجد همین بس که پیش از آنکه اسلام با بعثت پیامبرگرامی (ص) تولد یابد، دو مسجد مهم و با عظمت بر روی زمین وجود داشت؛ یکی مسجدالاقصی که توسط حضرت سلیمان(ع) بنا شده بود و دیگری مسجد الحرام که یادگار دو پیامبر بزرگ حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل (ع) است.
جایگاه مسجد در صدر اسلام
مسجد در صدر اسلام، خانه خدا، محل عبادت، جایگاه قضاوت و محل رسیدگی مسلمین برای ادای فریضه، آموزش و حتی طلب کمک و دادخواهی محسوب می‌شده است.
جایگاه مسجد در زمان انقلاب اسلامی
در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی نیز مساجد از پایگاه‌های مهم مبارزه با طاغوت و فعالیت‌های سیاسی بود. پس از پیروزی انقلاب نیز در شرایط بحرانی شوراهای مسجد در خدمت مردم بودند؛ لذا بر هر مسلمانی، به‌خصوص متمکنین فرض است در مورد تعمیر، نگهداری، بازسازی و ساختن مسجد جدید و یا مدرسه از هیچ نوع کمکی دریغ نکنند و در این امر مهم و حیاتی سهمی داشته باشند.
پیامبر اکرم (ص) در حدیثی ضمن برشمردن پاره‌ای از موهبت‌ها و پاداش‌هایی که خداوندمتعال برای سازندگان مسجد در نظر گرفته است، آنان را ”ولی‌ا…“ یعنی دوستان و یاوران خداوند خوانده است و حضرت امام‌خمینی (ره) بارها نسبت به مساجد، به‌عنوان سنگرهای اسلام تأکید فرموده‌اند، باید مسجدها را خالی نگذاریم. به صف مؤمنان بپیوندیم و نماز را اول وقت به‌جا آوریم.
مسجد؛ صرفاً محلی برای اعمال عبادی و مذهبی نیست، اگر ما نگاهمان به مسجد در حد مکانی برای گزاردن نماز و خواندن دعا و همین امور باشد، مسلماً مسجد، مهجور، غریب و کم‌اثر برای تربیت نسل جوان و بانشاط و با روحیه اسلامی خواهد بود. آنچه مسلم است خادمان مساجد نقش بسیار پراهمیت و با ارزشی در حفظ، تمیزی و پاکیزگی مساجد داشته و آنها خالصانه بدون هیچ‌گونه چشمداشتی به مادیات و فقط به خاطر عشق به ا… زحمات زیادی رامتقبل می شوند تا افراد و نمازگزارانی که به مسجد مراجعه می کنند بتواند مسائل دینی و فرهنگی را فرا گرفته و در کارهای فرهنگی مساجد شرکت کنند
به دلیل اهمیت و جایگاه مساجد در اسلام و به مناسبت گرامی داشت روز جهانی مساجد، خبرنگار هفته نامه افق کویر به سراغ موسس و مدیر هیئت امنای مسجد جواد الائمه بافق رفت و و با وی گفتگویی انجام داد که در ادامه می خوانید:
افق کویرلطفاًخودتان را معرفی کرده و از سابقه فعالیتان بگویید؟
“حاج محمد حسن باقری فهرجی” ، متولد ۱۳۳۱ از روستای فهرج. از سال ۱۳۵۴ به مدت ۴۷ سال ساکن شهرستان بافق هستم. همان سال وارد ورزش کشتی و جودو شده و به استخدام سنگ آهن در آمدم. سپس سال ۱۳۵۵ برای گذراندن دوره آموزش های رزمی به کرج رفته و در سال ۱۳۵۹ با تعدادی دیگر از کارکنان شرکت سنگ آهن مامور خدمت به سپاه گردیم و به آموزش نیروهای سپاه و افرادی که قصد عزیمت به جبهه را داشتند، پرداخته که به مدت چهار سال در سپاه مشغول به کار بودم. پس از پایان دوران جنگ در سال ۱۳۶۸ به شرکت سنگ آهن برگشته و به عنوان مسئول انتظامات و معاون حراست تا پایان دوران بازنشستگی فعالیت داشتم.سپس در سال ۱۳۷۳ مسجدفاطمیه آهنشهر اعلام کرد که مراسم تشییع جنازه مرحوم آیت ا… گلپایگانی در قم برگزار می شود و علاقمندان می توانند جهت شرکت در این مراسم اسم نویسی نمایند. در این سفر که حجت الاسلام” حاج سید علی طباطبایی “حضور داشت، با وی آشنا شده و خداوند زمینه کارهای فرهنگی را برای ما فراهم کرد. زمینی در محل فعلی بیت الرضا(ع) خریداری و نقشه بیت الرضا(ع) را آستان مقدس رضوی مشهد تایید و آن را در بافق اجرا کردیم. با تجربه ای که از بیت الرضا(ع) به دست آوردیم ، کلنگ مسجد جواد الائمه در سال ۱۳۸۵ بر زمین زده شد.
افق کویر از زمان تاسیس مسجد جواد الائمه بگویید و علت نام گذاری آن به اسم کنونی چه بود؟
اوایل سال های استخدام در شرکت سنگ آهن مرکزی در شهرک آهنشهر ساکن بودم که منزل ما روبروی مسجد فاطمیه آهنشهر بود؛ بعد از باز نشستگی درسال ۱۳۸۱ قصد عزیمت به روستای فهرج را داشتم که به علت فعالیت در بیت الرضا(ع)، حجت الاسلام “حاج سیدعلی طباطبایی” از مادرم درخواست می کند که اجازه دهند، بنده در بافق ساکن باشم. سپس در همان سال، منزلی در شهرک مناجات قدیم(جواد الائمه فعلی) خریداری نموده و به این مکان آمدیم.
همسرم(حاجیه صفا حسینی) پس از عزیمت به شهرک به دلیل نبود مسجد، اظهار ناراحتی می کرد؛ حتی آن زمان شهرک تازه تاسیس فاقد مغازه و دیگر امکانات بود.بنابراین با همکاری حجت الاسلام “حاج سید جواد سلیمانی” ، “حاج سید علی طباطبایی”، مسئولین دیگر و پیگیری های دوساله ، توانستیم ۱۵۰۰ متر زمین برای ساخت مسجد در محل کنونی از مسکن و شهرسازی یزد خریداری و کلنگ مسجد در سال ۱۳۸۵ به زمین زده شد .
برای نام گذاری مسجد نیز، چندین اسم ائمه در بین صفحات قرآن قرار دادیم که خواست خدا بود که نام مبارک جواد الائمه انتخاب گردد که امام رضا(ع) در حدیثی فرمودند: مولودی با برکت از جوادم خدا نیافریده است.لازم به ذکر است که فقط یک مسجد به نام جواد الائمه(ع) در شهرستان بافق است.

افق کویرچگونگی ساخت مسجد را شرح دهید؟
با توجه به این مکان کنونی فقط مختص مسجد نیست و به صورت مجتمع خیریه فرهنگی- مذهبی می باشد.
در اوایل ساخت مسجد چندین سال اهالی شهرک در زیر زمین نماز را برپا می کردند؛ حتی نماز جماعت توسط حجت الاسلام” حاج سیدعلی طباطبایی” اقامه می شد تا این که خدا زمینه را فراهم کرد و حجت الاسلام محمدرضا حقیقت در شهرک خانه ای ساخت و از آن زمان نماز جماعت مسجد در دو نوبت صبح و ظهر بر عهده حجت الاسلام محمدرضا حقیقت و در نوبت شب بر عهده حجت الاسلام “سیدعلی حیدرشریف” می باشد.
هم اکنون این مسجد در دو طبقه ساخته شده است که طبقه زیر زمین شامل بخش هایی از جمله واحد آشپزخانه، واحد پایگاه مقاومتی خواهران، واحد پایگاه مقاومتی برادران، واحد قرآنی، واحد صندوق قرض الحسنه است. همچنین این مسجد دارای حسینیه جهت مراسمات جشن ها و عزاداری ها می باشد.
اگر مسجدی متکی به خودش نباشد نمی تواند فعالیت کند
افق کویرهزینه های مسجد چگونه فراهم می شود؟
هزینه مسجد از محل موقوفات مسجد که شامل چهار باب مغازه لبنیاتی در مجاورت مسجد، دو باب سوییت طبقه فوقانی و یک واحد مغازه در مرکز شهر فراهم می شود؛ اگر مسجدی متکی به خودش نباشد نمی تواند فعالیت کند، اداره کردن مسجد نیازمند هیئت امنای قوی و موقوفات مسجد می باشد.
افق کویراز دیگر کارها و اقداماتی که در مسجد انجام می دهید بفرمایید.
کارهای فرهنگی زیادی در مسجد انجام می شود، از جمله قرائت قرآن، برگزاری کلاس های نهج البلاغه، برگزاری مراسمات جشن ها و عزاداری ها ، فعالیت پایگاه خواهران و برادران بسیجی و.. .
البته سعی کردیم در بیشتر اعیاد و مناسبت ها به افراد حاضر در مسجد جوایزی تقدیم کنیم تا افراد به ویژه کودکان و نوجوانان تشویق به نماز خواندن شوند. همچنین هنگامی که خانواده ها همراه با فرزندان خود به مسجد می آیند مورد تشویق قرار می گیرند تا وقتی بزرگ می شود خاطره خوبی از مسجد در ذهن او ترسیم و نماز خوان شود.
از دیگرکارهایی انجام دادیم با توجه به اینکه مدرسه “یاران مهدی” در مجاورت مسجد واقع شده، از مربیان مدرسه خواسته ایم که دانش آموزان هر پایه را حداقل هفته ای یکبار به مسجد بیاورند تا دانش آموزان علاقمند به نماز خواندن شوند.
البته خودم هنوز این فعالیت ها را ناچیز دانسته و اعتقاد دارم باید فعالیت های مسجد بیشتر از این ها باشد؛ چون در صدر اسلام تجمعات، مشکلات مردم و کارهای بزرگ از مسجد شروع شد. بنابراین باید کاری انجام دهیم تا جوان های بیشتری به سمت مسجد بیایند.
افق کویر می توانید برخی از فعالیت های پایگاه خواهران و برداران را نام ببرید؟
پایگاه خواهران و براداران متشکل از ۳۰۰ عضو هستند که در پایگاه خواهران اقداماتی نظیر برنامه مهدویت، کلاس قرآن، اردوهای خارج از بافق، زیارت به مشهد مقدس و…
در پایگاه براداران اقداماتی نظیر کلاس های اسلحه شناسی، برنامه نظامی و…. انجام می گیرد.
افق کویر شنیده شده است که مسجد الائمه تسهیلات در اختیار شهروندان قرار می دهد، می توانید دراین باره توضیح دهید.
بله، صندوق قرض الحسنه جواد الائمه نزدیک به ۵۰۰ عضو دارد که افراد می توانند در اینجا ثبت نام و وام با کارمزد درصد دریافت کنند.
افق کویراعضای هیئت امنای مسجد را نام ببرید؟
حجت الاسلام محمدرضا حقیقت، حجت الاسلام سید علی حیدر شریف،حاجی ابراهیم حیدری، ابراهیم شمس الدینی، مجید باقری و حاج محمد حسن باقری

مسئولین پای صحبت مردم بنشینند
افق کویرچه صحبتی با مسئولین دارید؟
از مسئولین شهر(فرماندار، شهردار، شورای شهر و…) تقاضا مندم که برای برپایی نماز به مساجد بیایند و پای صحبت ها و درد و دل های مردم بنشینند، برخی مواقع جوان ها در مسائل دینی دچار شبهه می گردند، باید افرادی باشند که به شبهه ها پاسخ دهند.

مسئولین فریضه امر به معروف و نهی از منکر را در راس امور ببینند
در ادامه خبرنگار هفته نامه افق کویر گفتگویی با حاجیه صفا حسینی(همسر حاجی محمد حسن باقری) انجام داد که وی در پاسخ به این پرسش که چه انتظاری از مردم و مسئولین دارید ، گفت: از زنان و دختران خواهش دارم که حجاب خود را حفظ کنند. جوانها نماز اول وقت و احترام به پدر و مادر را به جا بیاورند.
زنان و دختران حجاب خودشان را رعایت کنند
وی در حالی که اشک می ریخت، افزود: بنده خواهر شهید حاج ناصر حسینی هستم، کشور ما تعداد زیادی اسیر، مفقود و شهید تقدیم اسلام کرده است، بنابراین مسئولین فریضه امر به معروف و نهی از منکر را در راس کار خود قرار دهند.
زهرا زارعی به عنوان نماینده زن شورا به مشکلات زنان رسیدگی کند
خانم حسینی تصریح کرد: شورای اسلامی شهر به مساجد برای رسیدگی مشکلات مردم مراجعه و زهرا زارعی به عنوان نماینده زن شورا به مشکلات زنان رسیدگی کند.
درادامه خبرنگار هفته نامه افق کویر گفتگویی با مجید باقری(فرزند حاجی محمد حسن باقری)، عضو هئیت امنای مسجد جواد الائمه پیرامون فعالیت های فرهنگی انجام داد که وی گفت:

اهم فعالیت های مسجد جواد الائمه؛ به ویژه در کارهای فرهنگی که توسط اهالی شهرک جوادالائمه و به ویژه جوانان عزیز انجام می شود می توان موارد زیر را نام برد
– برگزاری پویش همراه با شهدا و همگام با علماء
در این پویش که با تهیه گزارش و کلیپ های از خانواده شهدا به معرفی ان شهید پرداخته تا جوانان با منش ها و روش های زندگی شهدا آشنا شده و همچنین به معرفی عالم و شخصیتی عالم نیز پرداخته می شود
– برگزاری مراسمات اهل بیت(ع) و مدیحه سرایی در تولدها
– برگزاری مراسمات عزادارای در ۱۴ شب اول محرم
-برگزاری مراسمات عزادارای در دهه پایانی ماه صفر
-برگزاری ایام فاطمیه(س)، اعیاد عید غدیر، اعیاد شعبانیه و دیگر تولدها
– اجرای سرود رهپویان امام توسط تعدادی از دانش آموزان
لازم به ذکر است سرود رهپویان امام که تحت نظر مسجد جوادالائمه(ع) می باشد در سطح شهر نیز برنامه اجرا نموده است.
-فعالیت خواهران پایگاه مقاومتی حضرت مریم(ع) و فعالیت پایگاه مقاومتی برداران امام هادی(ع)
– گرامی داشت ۲۲ بهمن ، گرامی داشت۹ دی، گرامی داشت سردار دلها قاسم سلیمانی و…
– قرائت زیارت عاشورا در ماه محرم و صفر همه روزه بعد از نماز صبح
– استقبال و پذیرایی از خواهران رضوی چندین نوبت در طول سال
-برگزاری نمایشگاه در حسینیه جواد الائمه(ع)
-برگزاری کلاس های تابستانه
-ایجاد کانون خادمیاری شهید حاج ناصر حسینی فهرجی
– فعالیت خادمیاران و یاوران رضوی در زمینه های مختلف
– برگزاری مراسمات ترحیم
-عیادت از بیماران محله و سرکشی از سالمندان و کمک به نیازمندان محله و شهر
همچنین برنامه های هفتگی این مسجد به شرح زیر می باشد
-برگزاری روزانه دعای عهد و دعای صحیفه
-تفسیر نهج البلاغه در روزهای شنبه و چهارشنبه و همچنین قرائت حدیث کساء
– برگزاری مراسم روضه خوا نی و مرثیه سرایی اهل بیت در شب های یکشنبه
– برگزاری زیارت عاشورادر روزهای دوشنبه
-برگزاری دعای توسل در روزهای سه شنبه
-برگزاری دعای ندبه در روزهای جمعه
مجید باقری در پایان گفت: امیدواریم این اقدامات و فعالیت ها مورد عنایت آقا امام زمان(عج) قرار بگیرد و مهر تایید بر فعالیت های ما باشد و انشاا… همه جوان ها مورد توجه حضرت جواد(ع) باشند.

معصومه غلامرضاپور|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

صدای افق

افق کویر، باعرض سلام و خسته نباشید خدمت