هر خانواده یک کارگاه تولیدی کوچک

به گزارش هفته نامه افق کویر، گاهی می‏‎توان فرهنگ. علم. اقتصاد. تجارت. جسارت. مقاومت و صبوری را در یک قاب مشاهده کرد، اینبار در قابی زیبا به نام “خانواده خاتمی” خانواده ای که با عبور از پنجره سختی ها به تولید و آفریدن می پردازد و دست آخر با تلاش و توکل بر آفریننده هستی به سوی موفقیت های بیشتر پیش می رود.خبر نگار هفته نامه افق کویر با خانواده کارآفرین شهرستان گفتگو نمود که در ادامه می خوانید:

همه خانم ها می توانند
یک کار آفرین باشند
طیبه حاجی حسنی یکی از کار آفرینان سخت کوش بافق گفت: سه سال است که لیوان کاغذی در ابعاد متفاوت تولید می نماییم، در اوایل کار خود را با ۴۰ میلیون شروع کردم و وارد این کار شدم.
وی در ادامه افزود: به کارآفرینی علاقمند بودم ،قبل از راه اندازی این تولیدی، در خانه برای فروش نان خانگی تهیه می نمودم و همچنین به بسته بندی سبزیجات ، پف و فیل می پرداختم همه خانم ها می توانند یک کار آفرین باشند، خودشان را دست کم نگیرند.
وی تصریح کرد: من خیلی خوشحالم که فرزندانم نیز اینجا مشغول به کار می باشند و باعث اشتغال چند نفر دیگر شده است.
طیبه حاجی حسنی خطاب به مسئولین گفت: از مسئولین می خواهم که کارآفرینان را حمایت کنند، و پشتوانه زنان باشند.
“محمد رضا خاتمی” همسر خانم طیبه حاجی حسنی گفت: ۴۶ سال سن دارم و دارای سه فرزند و اهل مبارکه هستم،
چهار سال قبل یک مغازه ظروف یک بار مصرف در مبارکه راه اندازی نمودیم و بعد از مدتی مغازه را به بافق منتقل نمودیم، سپس به عمده فروشی روی آوردیم و درحال حاضر سه سال است که این کار را انجام می دهیم و خیلی از مغازه ها، هتل ها، رستوران ها ظروف مورد نیاز خود را از ما تهیه می نمایند، اما دوست داشتم که حمایت می شدیم و همین ظروف را خود تولید می نمودیم ، در حال حاضر فقط لیوان کاغذی در این کارگاه تولید می شود.

هیچ سازمانی ما را همراهی ننمود
وی افزود: ۸۰۰ میلیون تومان هزینه اولیه برای ایجاد پخش عمده ظروف یکبار مصرف نمودیم و برای ایجاد کار آفرینی نیز تمام هزینه ها را خودمان متحمل شدیم هیچ سازمانی ما را همراهی ننمود،استانداری ، نماینده مجلس، فرمانداری ، دهیاری مبارکه هیچ کدام ما را حمایت نکردند، همه برای بازدید به کارگاه آمدند اما تا این لحظه هیچ حمایتی از سوی آنان نشده است.
وی تصریح کرد: با یک دستگاه کار را شروع کردیم و بعد از مدتی یک دستگاه دیگر نیز به آن اضافه نمودیم و چهار نفر در اینجا مشغول به کار هستند. لیوان قهوه ، لیوان به ابعاد ۹۰، ۱۲۰،۱۸۰،۲۲۰ و۳۶۰ تولید می شود و کاغذ آن از تهران خریداری می شود، هر دستگاه ساعتی ۲۴۰۰ لیوان تولید می کند، ساعت ۶ صبح تا ۱۴ و ۱۴ تا ۲۲، دو شیفت کار می کنند.

شهرستان بافق دست نیاز
به شهرهای دیگر
دراز کرده است
خاتمی گفت: اگر متکی به معدن نبودیم و به کار آفرینی و کارگاه تولیدی کوچک روی می آوردیم شهرستان نیز بیشتر پیشرفت می کرد؛ شهرستان بافق دست نیاز به شهرهای دیگر دراز کرده است ۵۰ درصد اجناس مورد نیاز شهر را شهرستان می تواند تامین کند این ظرفیت را شهرستان دارد، سرمایه دار و نیرو کار وجود دارد اما برای اینکه حمایتی نمی شود و پشتیبان ندارند وارد کار آفرینی نمی شوند؛ یک جوان اگر بخواهد کاری را شروع کند نیاز به سرمایه اولیه دارد و به دلایل کم لطفی به کارآفرینان ، به معادن روی می آورند.
وی افزود: اگر جوانی برای کار تولیدی درخواست وام دهد باید ۴ تا ضامن، سند خانه و غیره نیز داشته باشد یک جوان این شرایط را نمی تواند مهیا کند.

هر خانواده یک کارگاه
تولیدی کوچک
وی تصریح کرد: شعار خانواده ما این است که هر خانواده یک کارگاه تولیدی کوچک، از سرمایه اندک شروع کردم و هر دو پسر خود را وارد این کار نمودم و نمی خواهم که وارد معدن شوند.

در کنار تولید، حصیر بافی بافق را به استان ها و کشورها
نشان می دهیم
خاتمی در ادامه گفت: بابت تبلیغ و نشان دادن حصیر بافی شهرستان بافق، داخل هر کارتن یک باد بزن حصیری بافقی را قرار می دهیم، که حصیر بافی شهرستان را به استان ها و کشور ها نشان دهیم. لیوان کاغذی تولید شده به استان های کرمان، اصفهان، شیراز و با واسطه به کشور عراق نیز صادر شده است.
وی تاکید کرد: می توان در شهرستان بافق کار انجام داد و بازار را دست گرفت جوانان وابسته به معادن نباشند.
وی در ادامه با طعنه گفت: برخی شهروندان تا فرزند پسری به دینا می آید شناسنامه را می گیردو سنگ آهن اسم می نویسد که اسمش باشد؛ متاسفانه در بافق این اتفاق افتاده است.

بزرگترین معضل
در شهرستان بافق
وی در مورد نیروی کار گفت: متاسفانه یک کار فرما هزینه می کند نیرو آموزش می دهد و بیمه پرداخت می کند، اما باز افراد تمایل دارند که به کار معدن بروند و نیرویی که مدتی کارفرما هزینه کرده است را از دست می دهد و این بزرگترین معضل در شهرستان بافق است.

شهرک صنعتی
مبارکه ترسناک است
خاتمی پیرامون کم کاری شهرک صنعتی گفت: ورودی شهرک صنعتی یزد که می روید لذت می برید اما اینجا ترسناک است و هیچ رسیدگی نمی شود دوربین و سگ نگهبان گذاشته ام اما امنیت ندارد، پسرم شب ها در کارگاه می خوابد. اگر شهرک صنعتی فعال بود و کارگاه های تولیدی متفاوت مشغول به کار بودند هنگام ورود به شهرک صنعتی چقدر قشنگ بود و لذت می بردید.
کار تولیدی را دوست دارم، لذت می برم که افراد اینجا مشغول به کار می شوند اگر یک نفر کنار کارگاه من بیاید همین کار خودم را شروع کند حمایت می کنم و آموزش می دهم.
وی از مشکلات گفت: برای تهیه پروانه کسب باید خیلی پیگیر بود، و کارهای اداری خیلی زمان بر است از لحاظ قانونی درست است اما فرصت نیز به کارآفرین بدهند با مرور زمان اجازه دهند تا کار انجام شود این ساختمان را ترمیم کرده ام اما وقتی قرارداد اجاره تمام شود باید باز مکان دیگری را استاندار سازی نمایم، خیلی ناراحت کننده است که نمی توانند مکان یا زمینی در اختیار ما قرار دهند.
وی در ادامه خطاب به مردم گفت: مردم وابسته به شرکت معدنی نشوند، کار تولیدی انجام دهند و حداقل برای فرزند خود کاری ایجاد کنند، و این شهر را به سوی آبادانی پیش ببرند.

حدیث عباسی- حدیثه امیریان|

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

صدای افق

افق کویر، باعرض سلام و خسته نباشید خدمت