با آغاز مدارس و رفت و آمد دانش آموزان به مدرسه؛ تشکیل انجمن اولیاء در مدارس شکل گرفته است. مطابق با آیین نامه های موجود؛ انجمن اولیاء دانش آموزان وظایف خاصی دارد؛ از جمله:«تأمین مشاركت فكری، فرهنگی، عاطفی و آموزشی اولیاء و تقویت هماهنگی و همسویی تربیتی و آموزشی خانه و مدرسه؛» همچنین «همكاری و مشاركت با شورای معلمان در برگزاری كلاس های فوق برنامه»( http://www.jte.ir)
اینها بخشی از وظایف انجمن اولیاء است که امروزه در مدارس شکل گرفته است؛ اگرچه متولیان مدرسه ها همیشه گله و شکایت دارند که والدین در جلسات انجمن کمتر تمایل به شرکت کردن دارند؛ اما در مقابل والدین نیز معتقد هستند تشکیل این انجمن ها بیشتر حالت نمایشی دارد تا به عنوان یک بازویی در جهت توسعه و کمک به مسایل مدرسه! بر همین اساس برای حضور خود در این جلسات و نشست ها الزامی نمی بینند؛ اما آنچه که در اینجا به ذهن نگارنده می رسد و تمایل دارم تا بیان کنم؛ این است که چرا متولیان مدرسه به دغدغه های خانواده ها بی توجه و یا کم توجه هستند و صرفا به شنیدن آن اکتفا کرده و با تکان دادن سر؛ باز همان روش خود را در امورآموزشی مدرسه به پیش می گیرند؟ مگر دغدغه خانواده ها غیر از تعلیم و تربیت چیز دیگری می تواند باشد!
برای پاسخ به پرسش های مذکور باید گفت:کمک اولیاء مدارس به کادر آموزشی مدرسه هر دو در یک سمت سو هست؛ ولی گاهی مشاهده می شود که مسئولین مدارس به درخواست های والدین دانش آموز توجهی نداشته و خود همان چیزی را که به صلاح می دانند اجراء می کنند؛ یعنی بیشتر طرف خودی را می گیرند یا به اصطلاح تعصب خرج می دهند تا سمت و سوی حق و حقیقت را! از همین رو در این موقع از سال اعتراض والدین به شیوه های تدریس و انتخاب معلمین کلاس ها کم و بیش شنیده می شود و مدیران مدارس گاه با توجیه و گاه با این که همین معلم را به هزار مکافات، گریه، التماس و درخواست برای تدریس دعوت کردم؛ دلایلی است که امیدی نیست برای اداره مدارس از نظر مشورتی اولیاء دانش آموزان کمک گرفت؛ در حالی که مدیران و کادر آموزشی مدرسه این مشکلات را حداقل در شهریورماه با اولیاء در میان می گذاشتند تا با فرصت بیشتر و همفکری بهتر امور آموزشی مدرسه به خوبی پیش می رفت نه این که الان با کمبود نیروی انسانی روبرو بوده و نظرات اولیاء آنچنان موثر نیست!
محمدحسین تشکری بافقی
صاحبامتیاز و مدیرمسئول