صحبت درباره اعتیاد به مواد مخدر در نوجوانان
بهتر است درباره مصرف مواد مخدر یا الکل با نوجوان صحبت کنید. زمان مناسبی را برای این کار انتخاب کنید و موبایل و هر چیزی را که باعث حواسپرتی میشود از خود دور کنید.
اگر عصبانی هستید یا صحبتها را از قبل آماده نکردهاید و یا فرزندتان در حالت مساعدی نیست زمان مناسبی برای صحبت کردن نیست!
نظر او را بپرسید: از نصیحت کردن پرهیز کنید. برعکس تلاش کنید به صحبت ها یا سوالات نوجوان درباره مواد مخدر پاسخ دهید. اطمینان حاصل کنید که او میتواند به راحتی با شما صحبت کرده و صادق باشد.
دلایل منع مصرف را شرح دهید: از تنبیه و روشهای ترساندن پرهیز کنید. به او یادآوری کنید که اعتیاد به مواد مخدر چگونه میتواند روی نقاط مهم زندگی او مثل ورزش، رانندگی، ظاهر و سلامتی اثر منفی بگذارد.
پیامهای رسانهها را جدی بگیرید: رسانهها، شبکههای اجتماعی، برنامه های تلویزیونی، فیلمها و آهنگها می توانند مصرف مواد مخدر را زیبا جلوه دهند. درباره این موارد با نوجوان صحبت کنید.
نه گفتن را به او یاد دهید: درباره راههای نه گفتن به پیشنهاد دوستان با فرزندتان صحبت کنید.
اگر خودتان مواد مخدر مصرف میکنید، آماده باشید تا به پرسشهای فرزندتان درباره مصرف مواد مخدر پاسخ دهید.
سایر روش های پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان عبارتند از:
۱- توجه به فعالیت های نوجوان
۲- ایجاد قوانین تشویق و تنبیه
۳- شناخت دوستان نوجوان
۴- زیر نظر گرفتن مصرف داروهای خانگی
حمایت روانی
مسلما از طریق روان درمانی میتوان زندگی شادتر و سالمتری برای او رقم زد. روان درمانی یک درمان مشترک مبتنی بر رابطه بین یک فرد و یک روانشناس است. روانشناس به نوجوان شما کمک خواهد کرد تا الگوهای فکری و رفتاری خود را شناسایی و تغییر دهد و این امر موجب میشود که نوجوان شما احساس بهتری داشته باشد.
با شرکت در جلسات روان درمانی، نوجوان شما نه تنها مشکلاتی را که در گذشته درگیر آن بوده است را حل خواهد کرد، بلکه مهارتهای جدیدی را در رابطه با مسائل فکری و رفتاری یاد میگیرد تا بتواند با هر چالشی که در آینده امکان رخ دادن آن وجود دارد، روبرو شود. در اصل شما به عنوان والدین یک نوجوان باید شرایط خانوادگی خود را با مشاور در میان بگذارید تا تصمیم درستی برای برنامه پیشگیری، اصلاح یا بازپروری فرزندتان اتخاذ شود.
یلدا سادات میرعلمی|