کارگرها چیدن پسته را به خرما ترجیح می دهند

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ خرما از درختان مثمر برای کاشت در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری به شمار می‌رود.میوه ای شیرین که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است که بسته به شرایط اقلیمی و محیطی رشد دارای گونه های مختلفی هست . یکی از کشاورزان بافقی در جنگ با بی آبی و گرمای سوزان کویر موفق به کاشت ۸۰ نفر نخل خرما گردیده است و از این مزرعه محصولات مرغوبی برداشت می کند همین امر سبب گردید تا در سال ۱۴۰۲ به عنوان نمونه استانی برگزیده شود. خبرنگار هفته نامه افق کویر با حضور در روستا فاضلیه گفتگویی با وی انجام داده است.
” مژگان بیانی مقدم” بازنشسته آموزش و پرورش گفت: بعد از ۳۲ سال خدمت در آموزش پرورش به تبع پدرم به کشاورزی روی آورده و با کمک همسرم کشاورزی را شروع نموده.
وی در خصوص علاوه بر خرما چه محصولاتی به زیر کشت می برید افزود: پسته و همچنین همسرم در کنار کار کشاورزی به پرورش حلزون و زنبور عسل نیز روی آورده است.
پرورش ۸۰ نخل
بیانی مقدم در پاسخ به این سوال که چگونه شد که به کاشت نخل روی آوردید گفت: حدود سال ۱۳۶۰ یک طرح طوبی توسط جهاد سازندگی به کشاورزها پیشنهاد شده و برنامه این جهاد کاشت نخل بود؛ سپس پدر بنده که یکی از کشاورزان قدیمی بود در این طرح طوبی شرکت نموده و این زمین به پدر بنده واگذار گردید. تا به امروز ۸۰ نخل پرورش دادم.
بیانی مقدم افزود: حال حاضر اواخر فصل خرما چینی است.
وی درخصوص اینکه چگونه شد که به عنوان نمونه استانی انتخاب شدید بیان کرد: با آبیاری و سم پاشی و کود مناسب بنده موفق شدم ۱ هکتار از این خطه کویری را زیر بار پسته و خرما ببرم.

برداشت ۲ تن خرما از ۸۰ نخل
وی گفت: در مزرعه بنده دو نوع خرما است. خرما پیاروم و انواع مختلف خرما کبکاب که امسال تناژ محصول ۲ تن از ۸۰ نخل نیز برداشت شده است.
مژگان بیانی مقدم در خصوص اینکه آیا برای برداشت خرما از کارگر کمک می گیرید یا خیر گفت: بله، دومرد برای چیدن خرما و دو کارگر خانم در کارگاه برای ظرف و بسته بندی خرما مشغول به کار هستند.

کارگرها چیدن پسته را به خرماترجیح می دهند
وی ادامه داد: محصولات مشتری مخصوص خود را دارد که در بسته ها و ابعاد مختلف ظرف نموده و به صورت روزانه به فروش می رسد.
بانوی کشاورز از مشکلات خود گفت: برداشت محصولات خرما و پسته در یک فصل انجام می شود که در این فصل با کمبود کارگر کشاورزان مواجه هستند و اغلب بیشتر کارگرها برای پسته چینی می روند؛ اما خرما سختی های بسیار زیادی دارد بنده قبل از اینکه برای چیندن خرما کارگر بیاورم تمام خار های درخت را هرس نموده؛ زمانی که برای کیسه گرفتن و چیدن خرما نیاز کارگراست کارگرها چیدن پسته را به خرما ترجیح می دهند.
وی افزود: به نظربنده پسته مقرون به صرفه تر است هم برای کشاورز و کارگر. نخل را باید هفته ای یکبار آبیاری نموده و نیازمند کود، سم و… است. همچنین مشکل خاموشی چاه و کمبود آب روبرو هستیم.
مژگان بیانی مقدم در پایان عنوان کرد: مسئولین پشتیبان کشاورزها باشند؛ گاها یک تسهیلاتی به کشاورزان تعلق گیرد.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رانندگان دچار روزمرگی جاده نشوند

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ سرهنگ ”