یزد- رئیس اداره نظارت بر واردات و صادرات معاونت غذا و دارو استان یزد گفت: مردم از مصرف قارچهایی که متفاوت با قارچهای خوراکی معمول هستند، خودداری کنند زیرا ممکن است سبب مسمومیت شود.
به گزارش هفته نامه افق کویر به نقل از خبرنگار مهر؛ مسعود حبیبی در گفتگو با خبرنگار با اشاره به اینکه یکی از انواع مسمومیتهای کشنده مسمومیت با قارچهای سمی است، اظهار داشت: برخی از قارچ های سمی در صورت مصرف خوراکی می توانند باعث نارسایی حاد کبدی و مرگ شوند.
وی عنوان کرد: تشخیص قارچ های سمی از انواع غیر سمی از روی شکل ظاهری آنها کاری دشوار بوده و نیاز به تجربه و تبحر دارد.
حبیبی بیان کرد: مردم از مصرف قارچ های خودرو و یا جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری کنند و تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندیهای دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی هستند، مصرف کنند.
وی اظهار کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکانپذیر است بنابراین به توصیه های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنید.
رئیس اداره نظارت بر واردات و صادارت معاونت غذا و دارو استان یزد افزود: برخی از روش ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
وی همچنین با تاکید بر اینکه هرگز نباید قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف کرد، عنوان کرد: هر چند در برخی موارد حرارت برخی از مواد سمی موجود در قارچ ها را از بین می برد، با این وجود برخی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و در اثر فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.
حبیبی بیان کرد: در صورت بروز علایم و نشانههای گوارشی به صورت تاخیری هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیتها منتقل کنید.