به گزارش هفته نامه افق کویر؛ مهندس “حمید عسکری” رئیس جهاد کشاورزی شهرستان بافق در نشست خبری که در خردادماه به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد؛ هفته جهاد کشاورزی را به تلاشگران عرصه تولید و امنیت غذایی که با تلاش و کوشش تولیدات خود را جهت امنیت غذایی کشور عرضه می کنند؛ تبریک گفت.
وی افزود: جهاد کشاورزی از ۲۱ الی ۲۷ خردادماه برنامه های مختلفی شامل( نشست خبری، دیدار با امام جمعه، غبارروبی مزار شهدا، دیدار با خانواده شهدا، میز خدمت و …) برگزار کرد.
لوله گذاری کم فشار با اعتبار دو میلیاردو هشتصدوبیست و هفت میلیون ریال
وی در ادامه به بیان عملکرد اداره در سال گذشته پرداخت و گفت: در چاه “گل افشان صبا” ۸/۱۴ هکتار لوله گذاری کم فشار با اعتبار دو میلیاردو هشتصدوبیست و هفت میلیون ریال صورت گرفت با حضور مسئولین استان افتتاح خواهد شد.
وی عنوان نمود: یکی از سیاست هایی که وزارت جهاد کشاورزی دارد؛ بحث تولید مواد غذایی و پروتینی از قبیل شیر، گوشت، ماست میوه و محصولات استراتژیک مثل گندم، جو، ذرت و … می باشد.
هر کشوری که امنیت غذایی آن مطلوب باشد قطعا در بحث اقتصادی هم موفق است
وی افزود: هر کشوری که امنیت غذایی آن مطلوب باشد، قطعا در بحث اقتصادی هم موفق است و کمتر در بحث تحریم هایی که از طریق بیگانگان اعمال می شود دچار مشکل می شود.
وی با بیان این مطلب که چندین پهنه برای بحث دام در نظر گرفته شده است؛ گفت: پهنه ۱۰۰ هکتاری شیلات که انشاا… به محض اینکه از کار گروه امور زیر بنایی تاییدیه دریافت شود؛ سرمایه گذاری آن آغاز می شود.
در سند یزد نوین به بحث تیلاپیا و شتر توجه شده است
وی با بیان این مطلب که در سند یزد نوین به بحث تیلاپیا و شتر توجه شده است؛ گفت: با توجه به اینکه سند توسعه شهرستان در زمینه شتر است؛ شرکت تعاونی شترداران در شهرستان با ۱۰۰ نفر عضو تشکیل شد.
وی افزود: اولین شرکت تعاونی است؛ که در استان در زمینه شترداران تشکیل شده است و اساسنامه این شرکت تعاونی به گونه ای طراحی شده که در بحث واردات وصادرات شتر بتواند فعالیت کند.
قوانین دامپزشکی مانع واردات شتر شده است
وی بیان کرد: خبری درج شد؛ که “شیخ ابوجابر” از قطر آمد و بازدیدی انجام شد و مقرر شد ۱۰ نفر شتر از منطقه قطر وارد ایران شود؛ ولی با توجه به قوانین دامپزشکی مجوز واردات یک نفر شتر لوک به استان و همچنین سهم شهرستان اخذ نشده است؛ اما همکاران در امور دام این مسئله را پیگیری می کنند تا این کار انجام شود.
وی اظهار کرد: بحث سرمایه گذار خارجی دنبال می شود تا منطقه به صورت چراگاه و نیمه بسته در اختیارش قرار گیرد و بحث اقتصادی را دنبال کند.
وی افزود: با توجه به اینکه در شهر ۱۸ مرتع وجود دارد؛ در کنار این شرکت می توانند فعالیت داشته و آموزش هایی را بیاموزند و در گله های خود به کار ببرند.
وی پیرامون امنیت تولید گوشت قرمز گفت: سیاست بر این است؛ که مگافارمها( مجتمع ها) ایجاد شود؛ مگافارم یک واحد بزرگ است؛ که زنجیره تولید را در داخل خودش ایجاد می کند.
۲۸۲ مورد موافقت اصولی پروار بندی دام سبک صادر شده است
وی پیرامون پهنه صدرآباد بیان کرد: مشکلی که وجود داشت؛ تعداد افرادی که ثبت نام کرده بودند؛ بیش از ظرفیت پهنه بود؛ بنابراین با جلساتی که برگزار شد، مشکلات رفع گردید و در حال حاضر ۲۸۲ مورد موافقت اصولی پروار بندی دام سبک صادر شده است و ۱۲۰ نقطه نیز در مرحله آماده سازی می باشد.
۳۰ هکتار فضا برای صنایع تبدیلی در نظر گرفته شد
وی عنوان کرد: برای صنایع تبدیلی نیز طرح هایی برنامه ریزی شده است و با توجه به اینکه واگذاری زمین به صورت پراکنده مشکلات خاص خود را دارد به صورت متمرکز ۳۰ هکتار فضا برای صنایع تبدیلی در نظر گرفته شد.
وی افزود: ایجاد مجتمع از هدر رفت زمین جلوگیری می کند و از هزینههای زیر ساخت ها کاسته می شود بنابراین فراهم کردن زیرساختها نیز آسانتر خواهد شد.
صنایع تبدیلی و تکمیلی ارزش افزوده خوبی ایجاد می کند
وی اظهار کرد: در بخش کشاورزی صنایع تبدیلی و تکمیلی ارزش افزوده خوبی ایجاد می کند.
وی در ادامه بیان کرد: در ۱۲ محل پسته فقط پوست گیری ، خشک و در برخی درجه بندی می شود و بصورت عمده خارج می گردد و هیچ کار دیگری روی آن صورت نمی گیرد.
وی اضافه نمود: با فعالان این عرصه گفتگو شد و به این نتیجه رسیدند؛ که در بخش فراوری پسته که شامل ” پسته شور، پسته برشته، کره پسته، روغن پسته ، خلال پسته و … می شود؛ می توان کار کرد و ارزش افزوده ایجاد نمود.
میانگین پسته مرغوب شهرستان ۱۵۰۰ کیلوگرم است
وی در پاسخ به این پرسش که” میزان برداشت پسته در سال چه مقدار است؟” گفت: ۲۷۰۰ هکتار پسته بارور وجود دارد؛ که میانگین عملکرد یک و نیم تن در هکتار است که برخی ۳ تن در هکتار نیز پسته برداشت نموده اند؛ وی میانگین پسته مرغوب شهرستان را ۱۵۰۰ کیلوگرم عنوان کرد.
وی در ادامه هدف صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی را حمایت از توسعه بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: این صندوق ۲۵۰ نفر سهامدار دارد و سرمایه صندوق حدود ۵ میلیاردو صدمیلیون تومان است.
وی عنوان کرد: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی وظیفه دارد از نهاده های دامی و کشاورزی منطقه حمایت کند و همچنین تسهیلاتی برای تولید نهاده، خرید کود و سهم کشاورزی پرداخت می شود.
وی افزود: شرکت هایی که در زمینه بخش کشاورزی کار می کنند؛ می توانند تسهیلات بدون کارمزد دریافت نمایند و کسب و کار راه بیاندازند.
وی اظهار کرد: ۲۰۰ میلیون تومان سهم دولت به صندوق پرداخت شده است و تا ۲۵۰ میلیون تومان می توان سهم کشاورز را اضافه نمود.
۷۰۰ هکتار از نخیلات اصلاح شده
وی با بیان این مطلب که نخیلات شهرستان ۱۵۰۰ هکتار است؛ گفت: ۷۰۰ هکتار از نخیلات اصلاح شده و از خرمای کبکاب؛ پیارم و زاهدی استفاده شده است.
خرمای مجول خرمای اقتصادی و تجاری است
وی افزود: پاجوش خرمای “مجول” را پیگیر هستم، این نوع خرما یک رقم تجاری است و رویشگاه آن کشور تونس است و به علت اقتصادی بودن این خرما کشورهای عربستان و امارات پیگیر آن هستند.
وی در ادامه بیان کرد: این خرما اقتصادی است و هر کیلوگرم ۸۰۰ الی۸۵۰ هزار تومان به فروش می رسد و در منطقه جنوبی به بار نشسته و باردهی خیلی خوبی دارد.
وی اظهار کرد: خرمای مجول مراحل پیارم را دارد و از لحاظ ماندگاری نیاز به سردخانه ندارد و از نظر تجاری قیمت خیلی خوبی دارد و مقرون به صرفه است؛
وی تاکید کرد: در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی جای کار بسیار است.
سیاست بر دام های پر تولید است
وی پیرامون بخش دام عنوان کرد: سیاست بر دام های پر تولید است؛ دام مرتعی یا دام بومی روزی ۲۰ الی ۲۵ هزار تومان هزینه آن است و روزانه نیم تا یک کیلوگرم شیر تولید میکند و دام های پر تولید به نام های : “سانن”، “آلپاین” و “مورسیا” وارد منطقه می شوند و همچنین “بره افشاری” که از دام های گوشتی است؛ مورد توجه قرار دارند.
وی افزود: دام های پر تولید هزینه آن بالاتر است؛ یک دام پر تولید روزی ۵۰ هزار تومان هزینه آن است؛ اگر به این دام به خوبی رسیدگی شود در یک سال ۲ الی ۳ مرتبه تولید مثل می کند و همچنین در هر زایمان امکان ۳ الی ۴ قلوزایی نیز هست؛ درصورتی که دام بومی در سال یک مرتبه زایمان میکند.
وی عنوان کرد: تولید شیر توسط دام های پر تولید حداقل ۵/۲کیلوگرم در روز است. شیر بز مورسیا روزانه ۹ کیلوگرم شیر باکیفیت تولید می کند.
به طور متوسط روزانه سه تن شیر تولید می شود
وی با بیان این مطلب که مجتمع گاوداری شهرستان ظرفیت ۱۱۰ واحد را دارد و در حال حاضر ۵ واحد فعال هست و شیر مورد نیاز شهرستان را تولید می کنند و به طور متوسط روزانه سه تن شیر تولید می شود و کارکنان شرکت سنگ آهن می توانند از شیر تازه بهره ببرند.
در سال ۳۰۰ تن تخم مرغ تولید می شود
وی پیرامون بخش طیور گفت: در سال ۳۰۰ تن تخم مرغ تولید می شود؛ که برای شهرستان نیز زیاد است و همچنین ۲۷ واحد مرغداری کوشتی وجود دارد که هر کدام با ظرفیت های متفاوتی فعالیت می کنند.
قریب به یک میلیون و سیصد هزار قطعه در سال جوجه ریزی می شود
وی افزود: قریب به یک میلیون و سیصد هزار قطعه در سال جوجه ریزی می شود؛ که ۳۲۵۰هزار تن گوشت مرغ در سال برآورد میگردد.
خاموشی چاه ها به علت ناترازی برق صورت می گیرد
وی در ادامه عنوان کرد: بخش کشاورزی با خاموشی چاه ها روبه رو شده است؛ در شهرستان ۱۲۸ حلقه چاه وجود دارد؛ که ۹۷ درصد آن وصل به شبکه برق می باشد و مابقی به صورت دیزلی کار می کنند و خاموشی چاهها به علت ناترازی برق صورت می گیرد.
برای جلوگیری از خاموشی چاهها بحث پنل های خورشیدی دنبال می شود
وی گفت: از طرف وزارت نیرو عنوان شده است؛ که اگر چاه کشاورزی ۸۰ درصد برق مصرفی خود را تولید کند از خاموشی چاه معاف خواهد شد و برای جلوگیری از خاموشی چاه ها بحث پنل های خورشیدی دنبال میشود.
وی افزود: سال گذشته بر اثر قطع برق و گرمای شدید ۴۰ تا ۵۰ درصد خسارت به کشاورز در منطقه روستای حسن آباد اتفاق افتاد.
عسکری به تسهیلات ارائه شده به کشاورزان اشاره نمود و گفت: ۵۵ مورد متقاضی تسهیلات مکانیزاسیون به بانک کشاورزی به مبلغ۱۲۶۶۷۴۴ میلیون ریال- ۱۳ مورد متقاضی تسهیلات مشاغل خانگی به بانک ملی به مبلغ۶۳۰۰ میلیون ریال – ۹۰ نفر متقاضی خسارت سیل به بانک ملت به مبلغ۱۱۰۰ میلیون ریال وبانک مسکن به مبلغ۱۸۵۰ میلیون ریال و بانک تجارت به مبلغ ۱۱۰۰ میلیون ریال معرفی شدند و همچنین پیگیری و معرفی ۹ نفر متقاضی تسهیلات تبصره ۱۸ سرمایه ثابت به مبلغ ۱۹۳۰۰ میلیون ریال و ۱ نفر سرمایه در گردش ۲۰۰۰۰ میلیون ریال و امهال تسهیلات ۵۱ نفر به میزان اعتبار۳۲۰۰۰ میلیون ریال را عنوان نمود.
وی افزود: معرفی و پرداخت تسهیلات فنی و اعتباری باغبانی به تعداد ۴۱ مورد به مبلغ۲۰۰۰۰ میلیون ریال- معرفی وپرداخت تسهیلات ارزان قیمت به منظورجبران بخشی از خسارت ناشی از خشکسالی به تعداد ۱۴ مورد و مبلغ ۲۸۰۰ میلیون ریال – توزیع مقدار ۸۲۰ تن انواع کودهای شیمیایی ازته,فسفاته و پتاسه یارانه دار- توزیع مقدار ۱۰ تن بذر گواهی شده گندم و جو یارانه دار- توزیع ۵۵۰ کیلوگرم بذر اصلاح شده سورگوم علوفه ای رقم اسپیدفید – تشکیل پرونده و پلاک گذاری تراکتور های مستعمال به تعداد ۲۰ عدد- بررسی و تایید سهمیه سوخت مصرف کنندگان بخش کشاورزی به تعداد۱۲۰۰ مورد بوده است.
وی در مورد اقدامات انجام شده پیرامون ایجاد زیرساخت های کشاورزی بیان کرد: مرمت و باز سازی قنات ۱۷ روستا به طول۷۹۰۰متر به مبلغ۲۸۳۰۰میلیون ریال – احداث کانال برای ۱۰ روستا به طول۴۶۴۰ متر به مبلغ۷۲۸۵ میلیون ریال – لوله گذاری برای ۹ روستا و چاه کشاورزی ۱۲۷/۸ هکتار به مبلغ ۲۴۶۵۳ میلیون ریال – مرمت و باز سازی استخر ۶ روستا به طول۲۴۱۲مترمربع به مبلغ ۶۱۰۰ میلیون ریال – نوسازی اراضی چاه نخلستان جهاد ۶ هکتار به مبلغ ۲۰۰۰ میلیون ریال – عملیات جاده سازی برای ۱۰ روستا به طول ۱۷۸۰۰متر به مبلغ۱۵۳۵۰ میلیون ریال انجام شده است.
واگذاری زمین به متقاضیان در مجتمع پرورش گاو شیری شهرستان جهت ساخت و ساز
وی اظهار کرد: انجام امور زیرساختی مربوط به پهنه دام سبک صدرآباد شبکه آبرسانی بصورت کامل انجام شده و قسمتی از تجهیزات شبکه برق خریداری و آماده اجرا می باشد؛ موافقت اصولی متقاضیان صادر گردیده و کارهای واگذاری در حال انجام می باشد .
وی افزود: امور مربوط به پروانه بهره برداری دامداری روستایی که صدور آن توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان انجام می شود نیز در دستور کار بود و اقدامات لازم صورت گرفت.
وی عنوان کرد: پهنه شتر داری شهرستان در مساحت ۵۰ هکتار به تصویب کارگروه امور زیر بنایی رسیده و امور مربوط به واگذاری در حال انجام است و وی در ادامه گفت:
-۱ رصد و پایش نهاده های دام و طیور و بازدید میدانی از محموله های ذرت و کنجاله سویا ی مرغداران.
-۲ عملیات اصلاح نژاد دام سبک با خرید نر بز سانن و جفت گیری با نژادهای بومی شهرستان
-۳ پیگیری امور مربوط به شهرک تیلاپیا در سطح یکصد هکتار-
-۴ توزیع جویارانه ای مدت دار بین دامداران مرتعی و سایر دامداران شهرستان-
-۵ جذب وتوزیع سبوس یارانه ای بین دامداران شهرستان به صورت ماهیانه-
-۶ برگزاری کلاسهای آموزشی توسط اساتید مجرب جهت بالا یردن سطح آگاهی و معلومات بهره برداران بخش دام ، طیور و شیلات و آبزیان
-۷ انجام امور مربوط به ایجاد مگافارم ( پهنه دام سبک پرتولید در مساحت ۲۵هکتار و طرح آقای جلیل خلیلی در مساحت دوهکتار)
-۸ تخصیص اعتبار به مبلغ ۲ میلیارد ریال در خصوص خرید لوک جهت اصلاح نژاد شتر شهرستان
-۹ تأسیس شرکت تعاونی کشاو رزی صحرا نورد شتر داران بافق
وی از دیگر اقدامات انجام شده بیان کرد و گفت: تشکیل پرونده وارسال مدارک به صنایع استان جهت صدور جواز تاسیس واحدهای مختلف صنایع به تعداد۱۰ مورد-تشکیل پرونده وارسال مدارک به صنایع استان جهت صدور جواز پروانه بهره برداری واحدهای مختلف صنایع به تعداد۵ مورد-تشکیل پرونده وارسال مدارک به صنایع استان جهت تمدیدجواز تاسیس واحدهای مختلف صنایع به تعداد۳ مورد بوده است.
وی افزود: تشکیل صندوق خرد زنان روستای هریسک-برگزاری ۳۵ دوره آموزشی و آموزش ۳۸۰نفر روز بهره بردار -برگزاری ۴ نمایشگاه محصولات خانگی-حضور مدیرعاملان خرد زنان روستایی در نمایشگاههای بین المللی و استانی-نمایشگاه محصولات خانگی عیدانه-اجرای طرح تحقیقی ترویجی گندم-ایجاد سایت الگویی زعفران(سبزدشت)-برگزاری روز زرعه زعفران سبزدشت و گل محمدی هریسک-برگزاری همایش شتر-پیگیری تشکیل اتحادیه صنف دامداری و کشاورزی -صدور نخستین پروانه بهره برداری توسعه گردشگری کشاورزی و پیگیری ۷ پرونده جهت صدور در حال اقدام می باشد و همچنین کیل گیری خرما در روستای فاضلیه و ثبت فعالیت های ترویجی در دستور کار بود.
وی بیان کرد: شناسایی ۶۱ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در ۹ روستا -معرفی بهره برداران اراضی کشاورزی۱۰۶ مورد ۷روستا به ادارات ثبت اسناد در اجرای قانون تعیین تکلیف صدور اسناد اراضی و … – ۱۳۵ موردنظارت بر مجوزهای تغییر کاربری (تبصره ۱ ماده یک – تبصره ۴ ماده یک) -۲۹۰ مورد نظارت بر اراضی واگذاری ملی و دولتی -تهیه نقشه تجمیعی ۹ پلاک دارای تداخل (کارگروه شهرستان)،پیگیری تعیین تکلیف اراضی بایر شناسایی شده در ۴ روستا و مزرعه، پیگیری و جذب اقلام تنظیم بازار شهرستان( مرغ منجمد،برنج تایلندی، برنج هندی،برنج پاکستانی، قند، نبات ،گوشت منجمد گوساله و گوسفندی، گوشت گرم گوسفندی) و نظارت بر مباشرین و عاملین توزیع اقلام تنظیم بازار توسط بازرسین مدیریت جهاد کشاورزی، انجام امور مربوط به آرد و نان ، نظارت، بازدید و انجام امور مربوط به ۴۸ واحد نانوایی شهرستان (نظارت بر حمل ، سهمیه های تخصیصی ، آرد فوق العاده و …)و همچنین نظارت بر چگونگی توزیع آرد روستاهای شهرستان از اقدامات انجام شده در یک سال گذشته بوده است.
وی در ادامه گفت: جلسه برنامه ریزی زکات -برگزاری جلسات مذهبی -شرکت در بهره برداران منطقه سبزدشت با حضور مسئولین – برگزاری میز خدمت در نماز جمعه شهرستان -دیدار با خانواده شهدا در منطقه سبز دشت همراه با مسئولین – دیدار با امام جمعه شهرستان – برگزاری کلاس احکام در مدارس – شرکت درغبار روبی گلزار شهدا- شرکت در مانور دامپزشکی – برگزاری شورا اقامه نماز-برگزاری مراسم های ملی و مذهبی تکریم و بزرگداشت ها -اجرا تبلیغات محیطی در مناسبت ها – اقامه نماز جماعت از دیگر اقدامات انجام شده این اداره بوده است.
حدیث عباسی