قسمت دوم
شیوه ی ” رفت و برگشتی ”
اگر طاقت گریه ی كودك را ندارید اما تصمیم دارید كه كودك را در زمان خواب از خود جدا كنید، این شیوه به شما توصیه می شود. كودك را به رختخواب ببرید و به او توضیح دهید كه می خواهید از اتاق خارج شوید اما نزدیك اتاق او حضور خواهید داشت و از او بخواهید كه در تختش باقی بماند. به او شب به خیر بگویید و از اتاق خارج شوید. اگر كودك از جایش بلند شد و شروع به گریه و بی تابی كرد، به اتاق برگردید و او را دوباره در تخت بگذارید و مجددا به او شب به خیر بگویید و از اتاق خارج شوید.
این كار را تا زمانی كه كودك به خواب رود ادامه دهید. سعی كنید از ارتباط چشمی خودداری كنید و با صدای آرامش بخش برای گفتن شب به خیر استفاده كنید. ثبات رفتار و تن صدای شما تاثیربسیار مثبتی خواهد داشت. بنابراین صبر خود را از دست ندهید و به یاد داشته باشید كه اگر عصبی باشید نمی توانید به كودك آرامش و حس اطمینان بدهید.
شیوه ی فربر ” Ferber ”
در صورتی كه همه ی راه ها را امتحان كرده اید اما نتیجه نگرفته اید، این شیوه به شما كمك می كند تا به كودك كمك كنید كه در اتاقش بخوابد. بعد از گفتن شب به خیر، كودك را ببوسید و از اتاق خارج شوید. اگر كودك شروع به گریه كرد، بعد از ۳۰ ثانیه برگردید و او را آرام كنید، بهتر است كودك را از تختش بلند نكنید. دوباره از اتاق خارج شوید و در صورتی كه كودك باز هم گریه كرد، پنج دقیقه صبر كنید و بعد از آن به اتاق بروید و او را آرام كنید. بیشتر از ۳۰ ثانیه در اتاق نمانید و دوباره خارج شوید.
هر بار كه از اتاق خارج می شوید ۵ دقیقه بیشتر بیرون بمانید. در شب اول حداكثر زمانی كه بیرون از اتاق خواهید ماند را ۱۵ دقیقه در نظر بگیرید. در شب دوم از ۱۰ دقیقه شروع كنید و حداكثر زمان را ۲۰ دقیقه در نظر بگیرید. زمان بیرون ماندن از اتاق را تا جایی افزایش دهید كه به ۳۰ دقیقه برسید. زمان ۳۰ دقیقه ای را تا وقتی كه كودك در برابر این شیوه مقاومت می كند ادامه دهید تا به نتیجه برسید. استفاده از این شیوه ممكن است برای والدین استرس زا باشد، بنابراین توصیه می شود كه پدر و مادر به صورت یك شب در میان مسولیت اجرای این روش را بر عهده بگیرند.