اگر مساجد صرفا به اقامه نماز بپردازند از هدف اصلی خود دور شده اند

به گزارش هفته نامه افق کویر، بیست و یکم اوت هر سال که مصادف با ۳۱ مرداد است، روز جهانی مساجد نامگذاری شده است، در سال ۱۳۴۸ در چنین روزی مسجدالاقصی که قبله اول مسلمین جهان است توسط صهیونیست ها به آتش کشیده شد، در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی که در تهران برگزار شد، سازمان فرهنگ و ارتباطات کشور، پیشنهاد داد سالگرد آتش زدن مسجد الاقصی توسط فرد اسرائیلی به عنوان روز مسجد در سراسر عالم نامگذاری شود و بر این اساس ۳۱مرداد ماه را روز جهانی مساجد نامگذاری نموده اند، به منظور گرامیداشت روز جهانی مسجد، سه شنبه سی ام مرداد ماه، مراسمی با حضور امامان جماعت، اعضای هیئت امنا، فرماندهان پایگاه و مهمانان ویژه از مرکز استان، «حجت الاسلام دادآفرین»، رئیس اداره تبلیغات اسلامی یزد و «کارگر» از سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد، در حسینیه امامزاده عبدا…(علیه السلام ) شهرستان بافق برگزار شد.

ناآگاهی نسل جوان از مسائل دینی

در آغاز جلسه، سرهنگ«محسن نصیری»، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بافق، با بیان این مطلب که در شرایط کنونی، بخش بزرگی از جمعیت جامعه نسل جوان هستند و این امر ضرورت برنامه هایی برای تربیت این نسل را افزایش می دهد،عنوان نمود: چرا جوان ما، باید از ابتدایی ترین مسائل دینی خود آگاهی نداشته باشد؟
برخورد تند با جوانان سبب مسجد گریزی می شود

وی با ابراز تاسف از اینکه مساجد، تنها به مکانی برای اقامه نماز تبدیل شده، اظهار نمود: برخی رفتارهای نامناسب و خشن با جوانان، زمینه را برای عدم حضور جوان در مسجد فراهم می نماید. وی ادامه داد: در شرایط جنگ نرم و تهاجم فرهنگی، نقش مساجد در دفاع از باورهای دینی بسیار مهم است، مساجد سنگر است و همانگونه که در زمان جنگ سخت مساجد، به خوبی ایفای نقش نمودند، در شرایط جنگ نرم نیز باید بدین گونه باشد.

عملکرد نادرست مساجد ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی است

«حجت الاسلام دادافرین»، مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد، بر نقش برجسته مساجد در خودسازی و تمدن سازی تاکید نمود و ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی را ناشی از عملکرد نادرست مساجد عنوان نمود.

نخستین گام خودسازی است

وی خودسازی را نخستین گام عنوان نمود و تصریح کرد: تا زمانی که اشخاص خودشان را نسازند نمی توانند کار جمعی و تشکیلاتی انجام دهند، انجام فعالیت های فرهنگی در قالب گروهی از کارایی بیشتری برخوردار می باشد، انجام فعالیت ها بصورت انفرادی، آسیبی است که در جمع افراد متدین و مذهبی بیشتر به چشم می خورد، بعضا ملاحظه می کنیم افراد غیرمذهبی فعالیت گسترده تر و ارتباطات قوی تری دارند و این مسئله آسیبی جدی و قابل تامل است.

اگر مساجد صرفا به اقامه نماز بپردازند از هدف اصلی خود
دور شده اند

وی مسجد را محل رشد و بالندگی عنوان نمود و گفت:مسجد يكي از پایگاه هایی است که موجب رعب و وحشت دشمنان شده و اگر مساجد صرفا به اقامه نماز بپردازند از هدف اصلی خود دور شده اند، وی در ادامه خلوت بودن مساجد و حضور کم رنگ جوانان در مساجد را یکی از مشکلات اساسی دانست و گفت: زمانی که مساجد شلوع باشد، کارگرد آن منعکس می شود

سه نکته در حوزه شناخت مخاطب

وی در حوزه شناخت مخاطب به ۳ نکته اشاره کرد:
۱-در حوزه روانشناختی از آنجایی که هر مخاطب ویژگی های مرتبط با خود را دارا می باشد، باید مخاطب را بر اساس جنسیتی و سن تفکیک نمود.
۲-در حوزه مردم شناختی،ائمه جماعات باید به این نکته توجه داشته باشند که مردم هر استان و هر بخش از کشور، روحیات خاص خود را دارا بوده و لذا نوع برخوردها نیز متفاوت می باشد.
۳- در حوزه جامعه شناختی

بسیاری از شهدای ما از دامان مساجد پرورش یافته اند

“حجت‌الاسلام حسینی” امام جمعه بافق در ادامه همایش عنوان نمود :در شرایط کنونی مسجد به محلی برای برگزاری مراسم نماز جماعت و مراسم ختم تبدیل شده، در حالی که مساجد می تواند عاملی برای امنیت و سلامت شهر بوده و موجب پویایی اقتصاد شده، همچنین می تواند به پایگاهی نظامی مبدل شود، بسیاری از شهدای ما از دامان مساجد پرورش یافته اند و این مطلب نشان می دهد مسجد می تواند نیروسازی کند و نیروهای ایثارگر، مومن و مقاوم تربیت کند.

ثبات امام جماعت یکی از عوامل فرسایشی در مساجد

حجت الاسلام حسینی، یکی از عوامل فرسایشی را ثبات امام جماعت در مساجد عنوان نمود و گفت: امام جماعت باید حکم داشته و حکم آن زمان مشخصی داشته باشد، حضور مداوم امام جماعت در یک مسجد موجب روزمرگی شده و پویایی خود را از دست می دهد؛ برای پویایی مساجد مردم و امامان جماعت باید پویا باشند که آبادانی شهر ما در گروه پویایی مساجد می باشد.
“حجت الاسلام گندمی”، مسئول رسیدگی به امور مساجد، در پایان عنوان نمود: مسجد تنها یک ساختمان فیزیکی نیست؛ بلکه هیئت امنای مساجد باید در محلات حضور فعال داشته باشند و امام جماعت باید در محور فعالیت ها حضور داشته، همچنین پایگاه بسیج، کانون فرهنگی هنری و متولیان مساجد، باید در هیئت امنا حضور داشته باشند.
حکیمه سادات میرمحمدی

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رییس پلیس راهور شهرستان بافق بزرگترین معضل شهرستان بافق موتور سوارانی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ نیاز به