اولین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی شتر در تاریخ های ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در شهرستان بافق برای اولین بار در شهرستان بافق

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ مهم‌ترین رویدادها در زمینه تحقیقات شتر در چند ساله اخیر کنگره منطقه‌ای اولویت‌های تحقیقاتی این حیوان در سال ۱۳۸۸ است و همچنین اولین کنگره ملی آن در سال ۹۱، تأسیس انجمن علمی شتر ایران و تشکیل کمیته فنی سیاست‌گذاری کشور و دومین کنگره ملی آن در سال ۹۵ و سومین کنگره شتر در سال ۹۸ است. اولین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی این حیوان نیز آبان ماه ۱۴۰۳در شهرستان بافق برگزار خواهد. این موضوع گام بلندی برای توسعه و رشد صنعت شتر در کشور خواهد بود؛ خبرنگار ما پیرامون همین موضوع با «حمید عسکری» رییس جهاد کشاورزی شهرستان بافق گفتگو نمود:

عدم وجود تشکل قوی مردم نهاد جهت مطالبه گری

وی در گفتگو با خبرنگار گفت: عدم وجود تشکل قوی مردم نهاد جهت مطالبه گری یکی از مشکلات شترداری می باشد؛ البته در شهرستان مقدمه این کار شروع شده و شرکت تعاونی ثبت رسیده است؛ ولی در کل در شترداری یک از معضلات اصلی عقب ماندگی آن تشکل قوی در سطح کشور است و البته در استان یزد تشکلی زیر مجموعه اتاق بازرگانی استان یزد در حال شکل گیری است

 چالش اساسی بازار شتر

وی افزود: در دنیا بازار شتر مشتمل بر شیر، گوشت، منسوجات، گردشگری و … بسیار متنوع است و گردش مالی زیادی دارد ولی در ایران بالای ۹۰ درصد درآمد صرفا از محل فروش گوشت یا دام زنده است و چالش بسیار اساسی است و از طرفی شترداری همواره در تلفیق با مرتع بوده و خواهد بود.
مشکل و درد دل شترداران

وی عنوان کرد: معضلات و مشکلات ممیزی مراتع و بهره برداری از مراتع همیشه مشکل و درد دل شترداران می باشد و اینکه شتر را به دید یک دام مخرب می شناسند صحیح نیست؛ بلکه یک دامی است که اگر بر اساس ظرفیت سنجی چرای واقعی مرتع باشد، می تواند باعث حفظ مرتع باشد.

رونق و توسعه اکولوژیک شتر

وی تصریح کرد: پیشنهادی که همواره مطرح می باشد استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی معادن است؛ که باتوجه به وجود ظرفیت معادن استان، بویژه در بافق، مسئولیت اجتماعی آنها در قبال ایجاد مراتع دست کاشت می تواند باعث رونق و توسعه اکولوژیک شتر شود. این الگو در استان یزد در ساغند وجود دارد.
عسکری گفت: تعداد شتر شهرستان بافق طبق اطلاعات امور دام ۲۵۰۰ نفر می باشد .

ضرورت برگزاری کنگره بین‌المللی شتر و دلیل میزبانی شهرستان بافق

وی در پاسخ به این پرسش که « ضرورت برگزاری کنگره بین المللی شتر و دلیل میزبانی شهرستان بافق چیست؟» عنوان کرد: شتر نقش اقتصادی مهمی در عرضه گوشت و شـیر و همچنین گردشـگری کشاورزی در بین کشورهای متعـدد بویژه کشورهای عربی همسایه را دارد. این درحالی است که سهم ایران از صادرات این حوزه بسیار ناچیز است. کاهش وابستگی به نهاده های دامی و صرفه جویی ارزی در شرایط تحریمی و همچنین تغییر اقلیم کشور، توجه به تولیـد منابع پروتئینی از ظرفیت خالی مناطق بیابانی کشور را دوچنـدان می کنـد.

رونق گرفتن حرفه شترداری با تاکید بر توسعه پایدار، نماد واقعی اقتصاد مقاومتی است

وی تصریح کرد: رونق گرفتن حرفه شترداری با تاکید بر توسعه پایدار، نماد واقعی اقتصاد مقاومتی است. در شرایطی که سال ۲۰۲۴ میلادی، به عنوان سال جهانی شتر تعیین شده است، برنامه ریزی بهتر در راسـتای توسـعه شترداری کشور ضرورت دارد. استان یزد و شهرستان بافق به عنوان پیشران تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه در کشور، از سال ۱۳۹۷ برنامه منسجمی در راستای برگزاری رویداد های فناورانه- ترویجی و پژوهشی در سطح کشور آغاز کرده است. رویـداد روز ملی مزرعه شتر در سال ۱۳۹۸ و همچنین رویداد ملی کارآفرینی در سال ۱۴۰۰، از جمله موارد قابل ذکر است که در شهرستان بافق برگزار شده است.

وی افزود: طراحی نرم افزار ساربانیار و توسعه آن در استان یزد ، خراسان جنوبی، کرمان ، تهران و اردبیل از جمله دستاوردهای مهمی است که از ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور مستقر در بافق منتج شده است؛ از طرفی توسعه بوم شناسی شتر و تکمیل زنجیره ارزش شتر در برنامه های تحولی کشاورزی در سند یزد نوین در سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد به تصویب رسیده است.

اولین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی شتر در تاریخ های ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در شهرستان بافق

وی بیان کرد: در سال جاری با مصوبه شواری معاونین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج، نسـبت به برگزاری اولین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی شتر در تاریخ های ۲۳ و ۲۴ آبان ماه برنامه ریزی شده است. این کنگره در پایگاه علمی جهان اسلام نمایه شده و به میزبانی شهرستان بافق برگزار خواهد شد.

یکی از مهمترین دستاوردهای این کنگره، جریان سازی در جهت مرکزیت بخشی شتر تک کوهانه کشور به بافق است
وی یکی از مهمترین دستاوردهای این کنگره را ، جریان سازی در جهت مرکزیت بخشی شتر تک کوهانه کشور به بافق بیان کرد؛ و گفت: یکی از شاخصه های اصلی شهرستان بافق که می تواند نماد توسعه پایدار باشد و از طرفی مولفه مهم گردشگری کویر است، شتر می باشد. وی عنوان کرد: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور پیشنهاد پایتختی شتر تک کوهانه کشور را به بافق داده است و همچنین در حاشیه مراسم یکی از تفاهم نامه های مهم در جهت بهره گیری از ظرفیت مسئولیت اجتماعی معادن برای توسعه شترداری بوم شناسی و ایجاد مرتع دست کاشت و پهنه شتر بافق منعقد خواهد شد.
رییس جهاد کشاورزی عنوان نمود: گفتمان سازی مسئولیت اجتماعی معادن و شترداری از استان یزد شروع شده است و در سفر دوم هیئت دولت و شهید رئیسی به یزد، مصوبه ایی به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان برای مسئولیت اجتماعی معادن ساغند و شرکت تاشک ایجاد شده است. در این کنگره قرار است کار مشابهی که در ساغند توسط این ظرفیت ایجاد شده است، پیگیری شود. شواری اسلامی شهر بافق پیگیری این موضوع هست.
وی تصریح کرد: هوشمند سازی مدیریت چرای شتر در سطح ملی که از استان یزد و بافق شروع شده است در این کنگره قرار است تفاهم نامه ملی منعقد شودو همچنین جشنواره مجسمه سازی با تمرکز بر شتر در “کویر کاراکل” توسط شهرداری بافق برگزار خواهد شد.

سخنرانان کلیدی کنگره بین المللی شتر

وی با بیان این مطلب که سخنرانان کلیدی این مراسم افراد برجسته و ممتاز علمی هستند؛ گفت: پروفسور «تاجبخش»، دکتر «نیاسری» از کشورعزیز ایران و دکتر «کاکار» مشاور مزارع پرورش شتر امارات سخنرانی خواهند کرد.
وی افزود: خانم «رولسون آلمانی » که در کشور هند زندگی می کند و چهره شناخته شده ایی برای جامعه علمی است به صورت برخط به ارائه سخنرانی خود در مورد سیستم های عشایری خواهد پرداخت؛ از طرفی نزدیک به ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که در حال داوری است و سخنرانی های تخصصی در کنگره ارائه خواهد شد .

حدیث عباسی

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

مسئولین توجهی به ورزش رزمی ندارند

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ از گذشته