نذر کتاب، سنتی نیکو در توسعه دانایی

حکیمه السادات میرمحمدی| به گزارش هفته نامه افق کویر، پرداختن به کتاب و کتاب خوانی امروزه یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رود، به همین جهت ایجاد و راه اندازی کتابخانه در اقصی و نقاط کشور یکی از ملزومات اساسی به شمار می رود که خوشبختانه این امر مهم چند سالی است که بیش ازپیش در کشور ما رونق گرفته است و کتاب خوانی یکی از بهترین امورات در زندگی ما گشته است، از این حیث، کتابخانه های شهرستان بافق نقش بسزایی در ترویج کتاب و کتاب خوانی در بین مردم بافق دارند. آغاز سال تحصیلی جدید بهانه ای شد تا خبرنگار افق کویر گفتگویی صمیمی با “الهام آقایی” مدیر کتابخانه های عمومی شهرستان بافق داشته باشد که در ادامه خواهید خواند:

۵ کتابخانه در شهرستان بافق فعالیت دارد

“الهام آقایی” مدیر کتابخانه های عمومی شهرستان بافق گفت: از سال ۹۲ مدیریت کتابخانه های بافق را عهده دار شدم.
وی افزود: در حال حاضر ۵ کتابخانه در شهرستان بافق فعالیت دارد که شامل ۴ کتابخانه شهری(کتابخانه محمد مفیدی، کتابخانه امیرکبیر، کتابخانه شهید بهشتی شهرک آهن شهر، کتابخانه وحشی بافقی ) و یک کتابخانه روستایی(منتظران مهدی واقع در روستای مبارکه) می شود.

گرایش بیشتر مردم به کتا ب های روانشناسی و ادبیات

وی پیرامون کتابخانه وحشی بافقی که به تازگی تاسیس شده عنوان نمود: با توجه به بالابودن جمعیت واقع در خیابان مهدیه و استقبال خوب مردم از کتابخانه، ما تلاش نمودیم که کتابخانه، در دو شیفت صبح و عصر فعالیت داشته باشد.
آقایی در ادامه عنوان نمود: تا این تاریخ، ۳۰۰نفر به عضویت کتابخانه وحشی بافقی درآمده اند و تعداد ۲۳۸۰ جلد کتاب مختص کودکان و ۲۷۰۰ جلد کتاب ویژه بزرگسال در این کتابخانه موجود است و بیشترین علاقه مردم به کتاب های روانشناسی، ادبیات و کودک و نوجوان می باشد.

برگزاری کلاس های متعدد و جذاب برای کودکان و نوجوانان

وی با بیان این مطلب که کودکان و نوجوانان استقبال خوبی از کتاب دارند عنوان نمود: کتابخانه وحشی بافقی تلاش نموده تا در تابستان کلاس های متعدد و جذابی متناسب با سلیقه کودکان و نوجوانان برگزار نموده، با آغاز سال تحصیلی جدید نیز کلاس ها در ساعات عصر و در روزهای پنج شنبه برگزار شده؛ همچنین در این مجموعه، کارگاه های متفاوت آموزشی، شامل:(تربیت فرزند، همسرداری، مدیریت خشم و مهارت های زندگی ویژه مادران) نیز برگزار می گردد.
رؤیایی که محقق شد

مدیر کتابخانه های عمومی شهرستان بافق در پاسخ به این پرسش که میزان علاقه مندی شما به کتاب و کتاب خوانی چگونه است پاسخ داد: تلاش می نمایم در هفته حداقل خواندن یک کتاب را در اوقات فراغتم بگنجانم. وی عنوان نمود: کتاب، به منزله یکی از مهم ترین رسانه های ثبت و انتقال اندیشه و دانش به شمار می رود و همواره از جایگاه والایی در تمدن دانش بشری برخوردار بوده است. وی افزود: رویایم در کودکی فعالیت در حوزه کتاب و کتاب خوانی بود که به این مهم دست یافتم.

نقش کلیدی والدین در گرایش فرزندشان به کتاب خوانی

وی عنوان نمود: به مطالعه کتاب های تاریخ معاصر علاقه مندی بیشتری داشته، زیرا معتقدم هر ایرانی باید از هویت خود آگاه باشد؛ در کنار آن به مطالعه کتاب های روانشناسی نیزعلاقه مند هستم .
آقایی با بیان این مطلب که والدین نقشی مهم و تاثیرگذار در گرایش فرزندشان به کتابخوانی دارند عنوان نمود: اگر پدر و مادر یا یکی از والدین به مطالعه کتاب گرایش داشته باشند،
قطعا فرزند آنها نیز به مطالعه کتاب علاقه مند شده و در این مسیر قرار می گیرند، در این میان نقش کاربردی آموزش و پرورش را نباید نادیده گرفت، بنده معتقدم، اگر مدارس یک زنگ درسی را به مطالعه کتاب اختصاص داده و به معرفی کتاب های جدید بپردازند و به دانش آموزان نیز توصیه نموده تا به مطالعه کتاب بپردازند، نگاهشان به زندگی زیباتر شده و کمتر دچار آسیب های اجتماعی می شوند. معلم می تواند مسیر دانش آموزان را در راه کتاب و کتابخوانی روشن کند.

والدین با مدیریت زمان ، فرزندشان را در مسیر درست هدایت نمایند

وی اظهار نمود: یکی از راه هایی که می توان کودکان را در استفاده درست از فضای مجازی هدایت نمود، معرفی کتاب خوب می باشد، البته نیازی نیست کودکان را از فضای مجازی دور کرد، بلکه باید زمان آن ها را مدیریت نموده و در برنامه زمانی شان وقتی را به منظور مطالعه کتاب اختصاص داد. وی افزود: معرفی کتاب هایی که در فضای مجازی صورت می گیرد مسئولان کتاب خانه ها را به تهیه کتاب جدید ترغیب می نماید، کتاب خوب بسیار تاثیرگذار بوده و می تواند اثرات زیادی روی دانش آموزان بگذارد، در انتخاب کتاب نیز دانش اموزان باید دقت کنند که کتابی انتخاب نمایند که در مسیر رشدآنها تاثیرگذار باشد .

نذر کتاب سنتی نیکو در توسعه دانایی

مدیر کتابخانه های عمومی شهرستان بافق گفت : افزایش سرانه کتابخوانی در گرو در دسترس بودن کتاب است، خانواده ها می توانند در کنار نذورات دیگر خود، نذر دانایی داشته باشند، نذر کتاب سنتی نیکو در توسعه دانایی می باشد؛ با ذکر مثال، خانواده ها می توانند کتاب به کتابخانه اهدا نموده یا سرمایه ای را به خرید کتاب اختصاص دهند؛ همچنین کتاب هایی بدون استفاده خود را در اختیار کتابخانه قرار داده تا کتابخانه ها بتوانند پس از بازیافت کتاب، اقدام به خرید کتب جدید برای کتابخانه ها نمایند.

احداث کتابخانه در شهرک مناجات و امام حسین(ع) از اهداف پیش رو

وی تصریح کرد: بنده و همکارانم در مجموعه کتابخانه های شهرستان بافق، تلاش نموده تا منابع کتابخانه ها به روز بوده و جوابگوی نیاز مشتریان باشد؛ بویژه در شرایط کنونی و با توجه به بالا بودن هزینه تهیه کتاب، امکان خرید کتاب برای بسیاری از خانواده ها وجود ندارد. وی احداث کتابخانه در شهرک مناجات و امام حسین(ع) را یکی دیگر از اهداف پیش رو دانست تا امکان دسترسی مردم به کتاب میسر شود . وی با ابراز گلایه مندی از اینکه تاکنون کمکی از سوی هیچ نهادی صورت نگرفته عنوان نمود: امکان بهره برداری از یکی از سالن های کتابخانه بدلیل نداشتن تهویه عملا وجود نداشته و حمایت مالی مسئولین مربوطه را می طلبد.

کتاب هدیه ای ارزشمند برای فرزندان
وی در پایان عنوان نمود: خانواده ها از کودکی فرزندانشان را به مطالعه کتاب عادت بدهند تا این عادت در آن ها نهادینه شود، کتاب هدیه ای ارزشمند برای فرزندمان می باشد، با مطالعه کتاب دیدگاه فرزندمان نسبت به زندگی عوض می شود و می تواند تصمیمات عاقلانه تری داشته باشد، از معلمان عزیز نیز درخواست دارم که در کنار تدریس کتاب‌های درسی، دانش آموزان را به مطالعه کتاب‌های غیر درسی ترغیب نمایند.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

هزار و صد و پنجاه و هفتمین (۱۱۵۷) شماره از هفته نامه افق کویر منتشر شد:

استاندار یزد؛ در آیین تکریم و معرفی فرماندار