به گزارش هفته نامه افق کویر؛ در پی گلایه بسیاری از خانواده های بافقی مبنی بر این که چرا مدارس سمپاد در بافق تاسیس نمی شود و چرا بافق از وجود این مدارس محروم است؛ گفتگویی با مدیر اسبق آموزش و پرورش بافق انجام دادیم؛ “محمدرضا قاسم زاده بافقی” که به عنوان مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق و اداره آموزش و پرورش دوران بازنشستگی خود را می گذارند؛ پیرامون عدم وجود مدارس سمپاد در شهرستان بافق، توضیحاتی را ارائه نمود.
در حال حاضر مدارس سمپاد کاملا دولتی هستند
مدیر اسبق آموزش و پرورش بافق گفت: مدارس تیزهوشان تا سال ۱۳۸۱ زیر نظر سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان (سمپاد) به عنوان یک مؤسسه دولتی غیر وابسته فعالیت می کردند؛ اما پس از آن تاکنون، کاملا دولتی و زیر نظر وزارت آموزش و پرورش فعالیت خود را ادامه داده اند.
مدارس تیزهوشان، استعداد های برتر را پرورش می دهند
وی هدف از تأسیس چنین مدارسی را این گونه عنوان نمود: پرورش استعدادهای برتر در حوزه تعلیم و تربیت، مقصود آموزشگاه های سمپاد است.
ثبت نام در مدارس سمپاد، ملزم به دریافت صلاحیت های ویژه است
قاسم زاده در پاسخ به این پرسش که” تفاوت مدارس تیزهوشان و عادی در چیست؟” گفت: آموزشگاه های سمپاد مدارسی خاص و دربردارنده دبیرانی ویژه هستند.
شیوه ورود سمپاد از طریق آزمون است
مدیر اسبق آموزش و پرورش شهر گفت:” تاسیس این گونه مدارس مستلزم موفقیت تعداد قابل توجهی از دانش آموزان یک شهرستان در آزمون ورودی است” وی افزود: هم اکنون با توجه به استعداد های برتر شهرستان های فاقد مدارس تیزهوشان پیشنهاد می گردد: بافق، به عنوان مرکزیت یک آزموشگاه در مقطع متوسطه اول پیگیر دریافت مجوز باشد و استعدادهای برتر شهرهای بافق، بهاباد، مهریز، مروست و خاتم جذب نموده تا دانش آموزان بتوانند در آنجا به صورت شبانه روزی به تحصیل بپردازند.
حکیمه السادات میرمحمدی