به گزارش هفته نامه افق کویر؛ ورزش کشتی از قدیم الایام در کشور ایران رایج و پرطرفدار و دارای قهرمانان، پهلوانان و پیشکسوتانی در جامعه ورزشی بوده و در واقع کشتی نماد پهلوانی و بومی ایران است و کشتی گیران به علت انجام تمرین های مخصوص، بدنی عضلانی و ورزیده دارند و کسانی که وارد این ورزش می شوند بدنشان قدرتمند و کمتر در برابر صدمات و بیماری ها آسیب پذیر هستند و جدال تن به تن در کشتی سبب رشد اعتماد به نفس و خود اتکایی می شود. کشتی از جمله ورزش های رزمی به شمار می آید که برای انجام آن نیازمند رقیب هست، بنابراین باید بسیار ورزیده باشید تا بتوانید پیروزیهای متعدد را تجربه کنید و این ورزش از حداقل امکانات برخوردار است، بنابراین به جز لباس ورزشی (دو بند) و کفش ورزشی مناسب ورزشکاران به وسیله های دیگر نیازی ندارند و البته که برای ایجاد استقامت و آمادگی جسمانی قطعا باید دوره هایی از بدنسازی و دیگر ورزش های کششی توسط ورزشکاران سپری شود که این امکان درحال حاضر برای کشتی شهرستان بافق مهیا شده و بها دادن به نوجوانان و نونهالان، آینده کشتی شهرستان بافق را تضمین خواهد کرد. در این شماره خبرنگار ورزشی ما به سراغ رییس هیئت کشتی شهرستان بافق رفته و با وی به گفتگو پرداخته که در ادامه می خوانید:
“عباسعلی دهقان” متولد ۱۳۵۴، سال ۱۳۶۹ زمانی که ۱۵ ساله بود، وارد رشته کشتی شد، مدت بیش از ۳۰ سال در این رشته فعالیت دارد؛ دارای ۱۵ سال سابقه مربی گری درجه دو و سه کشتی و تقریبا حدود سه سال که به عنوان رییس هیئت کشتی شهرستان بافق منصوب گردیده است.
کشتی بافق بزودی صاحب یک سالن اختصاصی خواهد شد
عباسعلی دهقان در گفت و گو با خبرنگار افق کویر، اظهار داشت: حدود یک سال و نیم است که پیگیر قطعه زمینی برای ساخت سالن کشتی بودم که خوشبختانه با همکاری رییس اداره ورزش و جوانان زمینی در اختیار هیئت کشتی قرار گرفت و اقدامات لازم جهت ساخت مجموعه آغاز گردیده که برای تکمیل این سالن همکاری مسئولین شهرستان و خیران را می طلبد.
وی افزود: “محمد رضا نعتمی پور” سرمربی تیم کشتی را برعهده دارد و همچنین “حسن فلاح” کمک مربی و مسئول کمیته مسابقات و “کاظم علایی” مسئول کمیته استعدادیابی فعالیت دارند.
وی ادامه داد: باتوجه به وقفه چند ساله در رشته کشتی و دورماندن کشتی گیران از ورزش همه تلاش و توان خود را بروی خردسالان و نونهالان بافقی گذاشته که آینده کشتی شهرستان خواهند بود.
وی بیان کرد: کشتی گیران را به چند اردوی تمرینی استانی و یک اردوی یک هفته ای به استان مازندران اعزام شدند.
وی در پاسخ به این پرسش که ” آیا استان یزد به اندازه کافی مربی برای کشتی دارد یا خیر؟” بیان کرد:بله، تاکنون رشته کشتی در استان و شهرستان های تابعه فعال بوده است.
وی در ادامه اضافه کرد: شهرستان های یزد، اردکان و ابرکوه در دو رشته فرنگی و آزاد فعال می باشند و بافق تنها در رشته آزاد فعال است.
وی درباره شروع فعالیت در رشته کشتی که باید چه نکاتی را رعایت کنندگفت: در وهله اول باید ورزشکار علاقه داشته باشد، به خوبی به یاد دارم که معلمم به من رشته وزنه برداری را پیشنهاد داد؛ اما به دلایلی که به رشته کشتی علاقه داشتم در این عرصه قدم گذاشتم.
خانواده ها به استعداد فرزندان خود توجه کنند
وی عنوان کرد: خانواده ها باید به استعداد فرزندان خود توجه کنند و براساس آن فرزندان خود را در یکی از رشته های ورزشی ثبت نام کنند.
کشتی گیران باید از هوش و تفکر بسیار بالایی برخوردارد باشند
وی بیان کرد: کشتی گیران از هوش و تفکر بسیار بالایی برخوردار می باشند زیرا باید در صدم ثانیه ها فکر کنند و بهترین عملکرد را داشته باشند.
وی در ادامه اضافه کرد: شکل بدنی مناسب، انعطاف بدنی بالا ، سرعت و دقت در یاد گرفتن فنون، قدرت بدنی بالا و سلامت روحی و روانی ، مواردی است که به کشتی گیرکمک می کند تا در این رشته پیشرفت چشمگیری داشته باشد.
وی یاد آور شد: یک کشتی گیر باید حداقل دو الی سه سال به طور مداوم تمرین داشته باشد تا به مسابقات اعزام گردد.
وی در پاسخ به این پرسش که ” وضعیت کشتی در زمان گذشته چگونه بوده است؟” بیان کرد: ورزش کشتی یکی از رشته هایی است که بیش از پنجاه سال است که در شهرستان بافق فعال میباشد به جز چند سالی که کشتی بافق افت داشت، اما همیشه کشتی گیرانی از بافق به مسابقات کشوری اعزام می شدند که می توان از آقایان “غلامحسین زمانزاده” ،”علی اکبر امیریان” ، “احمد باقری” ، “علیرضا رنجبر” ، “علی اکبر رسولی” ، “جواد رحیمی” ، “محمد رضا نعمتی پور” و “محمد قبادیان” نام برد.
دهقان ادامه داد: حدودا دو سال که کشتی نونهالان را در شهرستان راه اندازی نمودیم و در طی این مدت تعداد زیادی از نونهالان به این ورزش روی آوردند باتوجه به استعدادیابی های که انجام شد تاکنون نزدیک به ۳۰ نفر در این رشته فعالیت می کنند.
عدم سالن استاندارد جهت تمرین ورزشکاران
وی مشکل اصلی رشته کشتی را نداشتن سالن استاندارد جهت تمرین ورزشکاران دانست و گفت: در حال حاضر عدم فضای مناسب مشکل عمده ورزشکاران این رشته می باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که “فرق کشتی آزاد و کشتی فرنگی چیست؟” بیان کرد: در ورزش کشتی آزاد تمام نقاط بدن درگیر است، درحالی که در کشتی فرنگی فقط قسمت بالا تنه در ورزش درگیر می باشد همچنین نحوه قرار گرفتن حریف ها روبرو یکدیگر در هر دو رشته نیز متفاوت است.
دیدار کشتی گیران بافقی با پیشکسوت کشتی در مازندران
وی در خصوص اعزام نونهالان و خردسالان بافقی به استان مازندران گفت: استان مازندارن مهد کشتی آزاد ایران است و هدف ما بیشتر این بود که کشتی گیران را با نحوه تمرین و کشتی آنجا آشنا کنیم و از همه مهم تر پیشکسوت کشتی “حاج جواد قبادیان” در مازنداران سکونت داشت بنابراین مقدمات حضور کشتی گیران بافقی را در آن جا مهیا نمود و به دیدار این پیشکسوت رفتیم.
وی اظهار کرد: انشاا… با حضور سرمربی و مربی با برگزاری منظم تمرینات و همچنین شاهد برگزاری اردوها و تمرین های مشترک داخل و خارج استان باشیم و بتوانیم کشتی بافق را توسعه دهیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.
حدیثه امیریان