گفتگو با پیشکسوت زورخانه ای: شوق پهلوانی

 به گزارش هفته نامه افق کویر؛ ورزش زورخانه ای را همه ایرانیان خوب می شناسند، ورزشی که نه تنها به عنوان یک فعالیت جسمانی بلکه به عنوان فرصتی برای ترویج روحیه گذشت، جوانمردی و پهلوانی معرف همگان است. اصیل بودن این رشته و قدمت بالای آن در کشورمان موجب شده تا پهلوانان و ورزشکاران صاحب نام بسیاری را در طول دوران فعالیت خود داشته باشد. ” محمد میربافقی” یکی از پیشکسوتان هفتادو یک ساله، ورزش زورخانه ای بافق است که دراین شماره خبرنگار ورزشی ما با او به گفتگو پرداخته که در ادامه می خوانید:

” محمد میربافقی” دهم اردیبهشت ماه ۱۳۳۳ دیده به جهان گشود. او در محله “مسجد جامع” بافق پا به عرصه حیات گذاشت و همان جا هم شور پهلوانی به سرش افتاد. از همان جوانی شور ورزش داشت و در این میان نشان پهلوانی در ورزش زورخانه ای نظرش را جلب کرد؛ به گونه ای که حالا بعد از گذشت ۷۱ بهار از آن بهار ابتدایی زندگی اش با جانش آمیخته شده است و دیگر نمی تواند بدون ضرب و زنگ، روزش را شب کند.

همه آنانی که ورزش زورخانه ای را دنبال می کنند یا به نوعی دستی برآتش این رشته دارند، می دانند ” محمد میربافقی” یکی از قدیمی های این رشته ورزشی است.

کار در معدن، ورزش در زورخانه

بیش از ۵۰ سال است که با ورزش زورخانه ای جانش را صیقل پهلوانی داده و امروز عشق و دلدادگی را به علاقمندان این رشته مشق می کند. در دوره جوانی در معدن سنگ آهن بافق به مدت ۵ سال کار کرد؛ سپس با ” رضا ابراهیم زاده” وارد سپاه بافق شد و به ” کردستان”، اهواز، سیستان و بلوچستان و در اوایل سال ۱۳۶۶ به لبنان سفر نمودنند. وقتی که از بم به بافق بازمی گشت “اشرار” او را به همراه دوست خود اسیر کرده و به مدت ۳ ماه گرفتار شدند و ۱۶ روز تحت فشار قرار داشتند. و بعد از گذشت سه ماه، شب اول محرم دو اسیر را آزاد کردند.

باوجود این، تماشای شور و اشتیاق جوانانی که در میانه گود میل می زند و کباده می شکند، بازنشستگی نمی شناسد و او هنوز این آیین را هر هفته دنبال می کند. در جوانی ورزش را از گود زورخانه ” شهید رنجبر” آغاز کرد و بعدترها سر وکله اش در بسیاری از زورخانه های شهرستان بافق، چون زورخانه” رحیم”، “مالک اشتر”و ” پهلوان عسگر” … پیدا شد.

چرخ های تک نفر

محمد میربافقی از همان جوانی در ورزش زورخانه به چرخ زدن به صورت “تک فر” که با سرعت بالا انجام می شد مهارت داشت، آن روزها که ورزش در زورخانه مثل امروز نبود. اگر امروز ورزشکاران ورزش باستانی به عنوان مثال ۴۰ شنا می روند، آن موقع ۲۰۰ شنا می رفتند! این پیشکسوت ورزشی همراه هم دوره های خود ورزش باستانی را انجام می داد.

پیشکسوت ورزش زورخانه ای بافق به دفتر افق بافق با خبرنگار ما هم کلام می شود. ” محمد میربافقی” درباره ورودش به این عرصه می گوید: هفده، هیجده ساله بودم که در زورخانه “شهید رنجبر” واقع در خیابان ایستگاه ” حسینه صحن علی” رفته. آنجا بود که متوجه شدم که ورزش باستانی چه ورزش خوبی است و عاشقش شدم.

وی درباره رفاقتش با پهلوانان می گوید: “نصرا.. خیاط”، “رضا پهلوان”، “کریم زاده” و… با این دوستان به ورزس باستانی می پرداختیم.

وی خاطره شیرین خود را اینگونه بیان کرد: سال ۱۳۶۵ در جبهه دستم آسیب دیدگی جدی دید، زمانی که به بافق آمدم به زورخانه “مالک اشتر” رفتم، از شدت علاقه وارد گود شده و با دیگر دسته خود شروع به شنا رفتن کردم.

وی ادامه داد: بنده دارای ۹ فرزند هستم که تنها یکی از فرزندانم در رشته باستانی فعالیت دارد.

ورزش زورخانه ای در جایگاه خوبی قرار دارد

وی در پاسخ به این سوال که ورزش پهلوانی و باستانی در چه جایگاهی قرار دارد؟ بیان کرد: استقبال نوجوانان و جوانان از زورخانه بسیار زیاد است و علاقمندان در زورخانه های متعددی تمرین می کنند.

وی در پایان اظهار کرد: از همه کسانی که برای پیشرفت و توسعه ورزش پهلوانی و زورخانه بافق تلاش می کنند، تشکر و قدردانی می کنم.

حدیثه امیریان

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

هزار و صد و پنجاه و هفتمین (۱۱۵۷) شماره از هفته نامه افق کویر منتشر شد:

استاندار یزد؛ در آیین تکریم و معرفی فرماندار