فریبکاران در کمینند

اگرچه در پیرامونمان افراد خوب و خوش نیت بسیاری وجود دارند که می‌توان به آن‌ها اعتماد کرد ولی در دنیای امروزی که همواره شاهد گسترش انواع فریب و عواقب سنگین آن هستیم نباید تصور کرد که همۀ آدم‌ها قصد و نیتشان خوب است و هیچ‌کس فکر یا نیت بدی ندارد و اگر چنین تصوری داشته باشیم احتمالا قربانی کلاهبرداری یا فریب خوردن از دیگران خواهیم شد .

بعبارتی اگرچه اعتماد کردن حسی بسیار قشنگ و زیبایی است ولی خوش‌بینی و اعتماد بیش‌ازحد در روابط مالی و عاطفی و یا اجتماعی ، خوش‌اخلاقی محسوب نمی‌گردد بلکه ساده‌لوحی به‌نظر می‌رسد زیرا افراد فریب‌کار به‌راحتی کسانی را که ساده هستند را به سمت خودشان می‌کشند و مورد فریب قرار می‌دهند .

شاهد هستیم که اکثر پرونده‌هایی که در دادگاه ها تشکیل می‌شود به دلیل اعتماد بیش‌از حدی است که یکطرف به طرف مقابل خود پیدا می‌کند و همین امر باعث میشود که بدون ارزیابی و توجه به ابعاد و جوانب قضیه ، تفکر عاقلانه و محتاطانه خود را از دست داده و شخص فریب کار و اغواگر به راحتی در مراودات مالی یا اجتماعی یا عاطفی شخص را فریب دهد.

برداشت آزاد

-۱ مجرمین و فریبکاران درپی سودجویی از سهل‌انگاری ما هستند از این روی صرفاً به اینگونه افراد فریبکار که فقط منافع خودشان را در نظر دارند و به هیچ قانون و دینی پایبند نیستند، نمی‌توان خرده گرفت ، این ما هستیم که همواره می‌بایست با پرهیز از طمع‌کاری مراقب اموالمان باشیم.

-۲ هر روز چند دقیقه به خودآگاهی خود افزایش دهیم.

-۳ درمبحث حقوقی ، فریب در ازدواج که به‌عنوان تدلیس از آن یاد می‌شود به معنای عدم راست‌گویی در هنگام انتخاب همسر است و این تدلیس ایجاد حق فسخ نکاح برای فریب خورده می‌کند.

-۴ در قرآن مجید نیرنگ برادران یوسف برای پیدا کردن پدر و پسر تدلیس شمرده شده و مورد نکوهش قرار گرفته است .

-۵ اگرچه هیچ‌کس منکر وجود آدم‌های بد و فریب کار در دنیا نمی‌شوند ولی افرادی خوب و خوش‌نیت هم وجود دارند که می‌توان به  آن‌ها اعتماد کرد .

-۶ به دوست خود صددرصد اعتماد نکن و شیوه احتیاط را پیشه کن و با او به مواسات رفتار کن اما همه اسرار خود را به او نگو ( حضرت علی علیه السلام)

-۷ هروقت در فریب دادن کسی موفق شدی به این فکر نباش طرف مقابلت چقد ساده و نادان است به این فکر کن که چقدر به تو اعتماد داشته است پس در حقیقت این تو هستی که باختی ای .

-۸ همیشه نباید چاپلوسی را باور کرد گاهی اوقات هدف از تملق‌گویی پایین آوردن قدرت دفاعی و تسلط آسان‌تر به شماست وقتی کسی چاپلوسی شما را می‌کند اعتماد شما را به دست می‌آورد اما مردم همیشه اینکار را با نیت خیر انجام نمی‌دهند.

-۹ هیچ چیز گرانی بی حکمت نیست و هیچ ارزانی نیز بی‌علت نیست لذا حکمت و علت آن را دقیقاً جویا شویم.

حسام الدین نعیمی بافقی
وکیل پایه یک دادگستری

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

مروری بر فعالیت شرکت سنگ آهن مرکزی ۴ ماه منتهی به سال۱۴۰۳

معرفی محمدجواد عسکری به عنوان سرپرست جدید شرکت