دکتر احسان ثنایی رییس بیمارستان ولیعصر(عج) بافق:حفظ نیروی انسانی چالش اصلی کمبود بخش درمان بافق

” دکتر احسان ثنایی”، متخصص بیماری های داخلی و رییس بیمارستان ولیعصر(عج) بافق، دوره پزشکی عمومی خود را از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۴ در دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله تهران با معدل عالی و به عنوان نفر اول دانشگاه، به پایان رساند.
سپس در قالب استعداد های درخشان در آزمون پذیرش دستیار تخصصی همان سال شرکت و در رشته بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی یزد پذیرفته و مدرک خود را دریافت نموده . در بیمارستان “شهید صدوقی” هم دو سال به عنوان دستیار ارشد داخلی فعالیت می کرد و به عنوان دستیار برتر هم شناخته شد . او پس از فارغ التحصیلی و گذران دوران خدمت به شهرستان بافق آمد و از سال ۱۴۰۰ تاکنون به عنوان متخصص داخلی و در سمت ریاست بیمارستان ولیعصر(عج) مشغول به کار شد. او در گفتگویی از چالش‌ها و دستاوردهای بیمارستان ولیعصر (عج) بافق در سال ۱۴۰۳ سخن گفت که در ادامه خواهید خواند.

کمبودی از دارو ها
احساس نشده است

دکتر ثنایی سال ۱۴۰۳ را سالی بسیار دشوار برای بیمارستان بافق توصیف نمود و به مشکلاتی از جمله تورم شدید و افزایش قیمت داروها و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: با وجود همه این چالش ها، بیمارستان ولیعصر (عج) توانسته است، اقلام دارویی مورد نیاز بیماران را به موقع تامین نماید و تاکنون کمبودی درباره دارو ها یا تجهیزات اساسی مورد نیاز احساس نشده است.
وی افزود: بودجه های دولتی در شرایط فعلی بیشتر به سمت و سوی امور روزانه و جاری بیمارستان گرایش دارد و هریک از بخش های بیمارستان دارای تجهیزات خاصی هستند که ممکن است در طول سال به تعمیر یا تعویض نیاز پیدا کنند و این امر، معمولا هزینه های سنگینی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: تمام بیمارستان های دولتی با مشکلات مشابهی روبرو هستند و این موضوع مختص بیمارستان بافق نیست. با وجود تمام فشارهایی که تا به امروز بر دوش خود احساس کرده ام؛ خوشبختانه امورات را به خوبی در این سال سخت پیش بردیم
دکتر احسان ثنایی تصریح کرد: برنامه استراتژیک سالانه و برنامه عملیاتی سالانه بیمارستان باتوجه به وضعیت کلی بیمارستان، تعداد کارکنان و تجهیزات موجود، توسط تیم مدیریتی اینجانب تنظیم و تدوین می شود مسیر حرکت سالانه بیمارستان بر اساس آن می باشد
دستگاه سنگ شکن برای نخستین بار در بیمارستان ولی عصر(عج) راه اندازی شد
رییس بیمارستان بافق به منظور تامین نیازهای متخصصان، هرساله اولویت ها شناسایی و مشخص می شوند. وی از راه اندازی دستگاه سنگ شکن با ( مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون تومان) و خرید دستگاه سی تی اسکن ۱۶ اسلایس (لایه ) برای بیمارستان خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۳ هم قریب ۸۰ درصد برنامه‌های بیمارستان حالت اجرایی به خود گرفته است .
وی افزود: در مبحث مدیریتی، ارائه خدمات موثر هم به شهروندان گرامی در حد توان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: خرید دستگاه سونوگرافی مبله، رادیولوژی پرتابل دیجیتال، بخش هورمون شناسی آزمایشگاه و ارتقا بخش‌های پاراکلینیک را در حد توان و با حفظ شرایط اقتصادی، ارتقا یافته است . شایان ذکر است؛ دستگاه های فعلی هم در بیمارستان ولیعصر(عج) بدون مشکل در حال خدمت رسانی هستند.
وی گفت: کیفیت ارائه خدمات و تجهیزات به گفته کارشناسان و بازدید کنندگان ستادی و کشوری پیشرفت چشمگیری داشته است و در انتهای سال هم سعی تغییراتی در مجموعه اتاق عمل جراحی مجاری کلیه با اضافه شدن دستگاه سیستوسکوپ ایجاد خواهد شد.
ثنایی افزود: دستگاه لنزومتر که به تکمیل بخش درمان و اتاق عمل کمک می کند، با همراهی چشمگیر خیرین تامین شده است.

خیرین بال های ما هستند

رییس بیمارستان ولیعصر (عج) بافق درباره تاثیر و اهمیت نقش خیرین گفت: با توجه به محدودیت های موجود در بودجه های دولتی، ما به حمایت و همکاری خیرین برای تامین نیاز های خود احتیاج داریم. خیرین بال های ما هستند و در حوزه های متنوع به ما کمک می کنند.
وی با اشاره به نتایج رضایت سنجی بیماران اظهار کرد: آمارها در این بخش نشان دهنده رضایت حدود ۷۰ تا ۷۵ درصدی بیماران است.

نیروی متخصص ماندن یا رفتن آنان با خودشان است

وی یاد آور شد: وقتی طرح نیروهای متخصص به پایان می‌رسد، تصمیم ماندن یا رفتن با خودشان است.
احسان ثنایی ادامه داد: در بخش اطفال، متخصصان ” اسماعیلی” ، “عرب” را به کادر درمانی اضافه شده است. یکی از چالش بزرگی که با آن روبه رو هستیم؛ عدم وجود متخصص چشم پزشک و “پاتولوژیست” در بخش آزمایشگاه است که به دانشگاه اعلام و قول های مساعدت نیز دریافت کرده ایم.
وی ادامه داد: تمامی متخصصانی که در بیمارستان حضور دارند، باید زمانی را برای خدمت در کلینیک اختصاص دهند.
ثنایی اظهار کرد: در سال جاری، ۵۵ هزار مراجعه کننده به کلینیک داشته ایم و خوشبختانه دو متخصص بومی درحوزه زنان و زایمان درحال خدمت رسانی هستند.
وی عنوان کرد: تاکنون به طور هم زمان از حضور دو پزشک زن و مرد متخصص در بخش رادیولوژی بهره مند نبودیم و در حال حاضر شاهد حضور دکتر “زارع و افخمی” که به صورت فعال و همچنین دکتر “تراب زاده” که در ماه چندروز خدمات رسانی به شهروندان برعهده دارد.
احسان ثنایی با اشاره به کمبود متخصص چشم پزشکی گفت: ” دکتر نقیبی”، چشم پزشک، سال گذشته بازنشسته شد و دکتر”باغی” فقط ۳-۴ روز در هفته در بافق فعالیت دارد. متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی نیز با کمبود نیروی متخصص چشم پزشک روبرو است.
دنبال یافتن راه های
جایگزین هستیم

وی در ادامه افزود: مقررات، دکتر نقیبی را به دلیل عدم فعالیت در مجموعه های دولتی از بازگشت منع می کند، درحالی که خود دکتر تمایل به همکاری دارد و ما نیز پیگیر این موضوع بوده ایم، با این حال به دلیل کمبود نیرو ، نیرویی به دانشگاه ارائه نشده است و ما به دنبال یافتن راه حل های جایگزین هستیم.
وی در مورد سایر متخصصین ساکن در شهرستان گفت: هم اکنون دو پزشک جراح( دکتر طالعی و دکتر توانا) ، در این شهرستان فعالیت می کنند.
احسان ثنایی در ادامه به وضعیت سایر تخصص ها اشاره کرد و گفت: درحال حاضر، سه متخصص داخلی و دو متخصص اطفال در شهرستان مشغول خدمت رسانی هستند.

حفظ نیروی انسانی چالش اصلی کمبود بخش درمان بافق

وی تاکید کرد: چالش اصلی ما، تنها کمبود متخصص نیست، بلکه مسئله مهم تر، حفظ نیرو های انسانی و ایجاد پشتوانه برای آن هاست تا انگیزه ماندن و خدمت در این منطقه را داشته باشند. متاسفانه، شاهد مهاجرت روز افزون نیروهای کار آمد به سمت معادن هستیم که این موضوع نیازمند توجه جدی است.
بحران جدی کمبود نیرو
روبرو خواهیم شد
ثنایی با اشاره به نقش رسانه ها اظهار کرد: در زمینه مسائل مالی و بودجه، شاید رسانه ها نتوانند کمک شایانی به ما ارائه دهند، اما می توانند با انعکاس مشکلات و دغدغه های پرسنل، صدای ما را به گوش مسئولین برسانند. امیدواریم این تلاش ها منجربه تعدیل حقوق و دستمزد پرسنل زحمتکش شاغل در بیمارستان و شبکه بهداشت و درمان مخصوصا در مناطق معدنی همانند بافق شود. در غیر این صورت، پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک، با بحران جدی کمبود نیرو مواجه شویم.
رییس بیمارستان ولیعصر(عج) بافق عنوان کرد: یکی از نقاط قوت بارز بیمارستان، بازدید روزانه و مستمر من و مدیر داخلی از تمامی بخش ها است. این رویه که به ندرت در سایر بیمارستان ها مشاهده می شود، به ما امکان می دهد تا از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات بیماران و پرسنل قرار بگیریم.
وی با تاکید بر اهمیت ارتباط مستقیم با بیماران افزود: گفتگو با بیماران، جزء برنامه های روزانه مدیر داخلی است و طی این دیدار ها، مشکلات و کمبودها به دقت ثبت و بلافاصله پیگیری، آغاز می شود.

برنامه های ارتقاء ایمنی و کیفیت

دکتر ثنایی در ادامه به برنامه های ارتقاء ایمنی و کیفیت اشاره کرد و گفت: به منظور اطمینان از رعایت استاندارد های ایمنی و ارتقاء کیفیت خدمات، هر سه ماه یکبار بازدید های جامع مدیریتی _ ایمنی از تمامی بخش با محوریت تیم مدیریتی بیمارستان انجام می دهیم. در این بازدید ها، مسئولیت پیگیری و اجرای اقدامات اصلاحی به افراد مشخص واگذار می شود و در بازدیدهای بعدی، میزان پیشرفت در تحقق اهداف تعیین شده مورد ارزیابی قرار می گیرد.
اشتراک دانش و تجربه

مدیر بیمارستان ولیعصر (عج) همچنین به اهمیت آموزش و توانمندسازی پرسنل تاکید کرد و اظهار کرد: باور ما این است که ارتقاء دانش و مهارت پرسنل، نقش بسزایی در بهبود کیفیت خدمات دارد. بر همین اساس، در سال گذشته، به طور بی سابقه ۹۰ دوره و کلاس آموزشی با حضور پزشکان متخصص شهر و استان برگزار نمودیم. نکته قابل توجه این است که این پزشکان، به رغم اینکه این آموزش جزء وظایف رسمی آن ها نبود، با کمال میل و به صورت داوطلبانه، دانش و تجربیات خود را با سایر همکاران در بخش های مختلف به اشتراک گذاشتند و این قطعا در آینده نقطه قوت بیمارستان خواهد بود .
دکتر ثنایی با اشاره به نیاز تجهیزات بیمارستان بافق گفت: برای تامین تجهیزات حیاتی و ضروری مانند دستگاه “فیکو” جهت انجام عمل های چشم پزشکی، دستگاه “اتو آنالایزر بیوشیمی برای آزمایشگاه و حداقل ۳ دستگاه ” دیالیز”، حداقل ۹ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با تامین این اعتبار، امکان ارائه خدمات تخصصی تر و پیشرفته تر را برای شهروندان فراهم نموده و ارتقاء سطح سلامت جامعه را به دنبال خواهد داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که ” آخرین اقداماتی که برای بیمارستان ۹۶ تختخوابی در حال ساخت روی داده ” بیان کرد: پیمانکار قبلی به دلیل کم کاری، سهل انگاری و عدم پایبندی به قرارداد از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد، خلع ید و طرح به پیمانکار جدید واگذار گردید و در حال حاضر در حال تحویل کارگاه می باشند .
ثنایی درباره فاضلاب بیمارستان گفت: پیگیری ها مداوم و مستمر به مدت دو سال اندی به طول انجامیده است. در گذشته، مدیریت سنگ آهن قول هایی مبنی بر حمایت مالی از اتصال فاضلاب بیمارستان به فاضلاب شهری داده بود، خوشبختانه با همکاری ” مهندس فلاح” فرماندار محترم و مهندس “عسکری” مدیر عامل محترم شرکت سنگ آهن، این موضوع در دست اقدام قرار گرفته است و در چند ماه آینده اجرایی می شود . بدین وسیله از زحمات آنان قدردانی می شود.
وی در پایان اظهار کرد: باتوجه به ارتقاء خطوط بیمارستان و تغییر شماره تلفن ها نارضایتی های به وجود آمده بود به رغم اطلاع‌رسانی‌های متعدد، هنوز هم برخی از شهروندان برای دریافت نوبت کلینیک ، با شماره‌های قبلی تماس می‌گیرند و این امر منجربه نارضایتی شده است.
سامانه نوبت دهی درمانگاه تخصصی بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) به شرح ذیل می گردد:

۳۳۱۷۲۳۷۱
۳۳۱۷۲۳۷۲
۳۳۱۷۲۳۷۳

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

مروری بر فعالیت شرکت سنگ آهن مرکزی ۴ ماه منتهی به سال۱۴۰۳

معرفی محمدجواد عسکری به عنوان سرپرست جدید شرکت