به گزارش هفته نامه افق کویر؛ با توجه به پیشرفت روزافزون علم و دانش، موضوع سلامت جامعه بسیار بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.در این باره نقش حیاتی و پررنگ ماماها در کاهش میزان مرگ و میر مادران و نوزادان و تولد و تربیت نسلی سالم، غیرقابل انکار است.صاحبان این حرفه با وجود مشکلات و معضلاتی که گریبان گیر آنان است؛ حتی قدمی از کار خود دست نکشیده اند و حتی بیش از پیش به فعالیت خود ادامه می دهند.
۱۵ اردیبهشت ماه، روز جهانی ماما فرصتی شد تا خبرنگار ما به گفت و گو با “فاطمه سلوکی”، از کارشناسان با سابقه شهرستان و شاغل در بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) بافق، در حرفه مامایی بپردازد که در ادامه می خوانید:
سلوکی در ابتدا، تعریف خود از حرفه مامایی را اینگونه شرح نمود: به مجموعه ای از خدمات بهداشتی و مراقبتی که توسط ماما ها به زنان در دوران بارداری ، زایمان و پس از زایمان ارائه میشود.
این حرفه سراسر دلهره و استرس است
وی در ادامه افزود: علی رغم وجود لحظات خوشایند و بسیار شیرین درون این شغل که همگان از آن آگاه اند؛ هرگز نمی توان دشواریهایی همچون روبرو شدن با عوارض جدی بارداری و زایمان، فشارکاری بالا و غیره را کتمان نمود چراکه این حرفه سراسر دلهره و استرس است.
کارشناس رشته مامایی تعداد نوزادانی که در طول یک سال به دست وی متولد می شوند را قریب به ۱۰۰۰ نفر برشمرد.
تمامی آنان به یک اندارزه حائز اهمیت هستند
وی حضور ماما را در تمامی مراحل زندگی بانوان نظیر: بلوغ، آموزش پیش از ازدواج، مراقبت های قبل و بعد از بارداری و یا در زمان شیردهی پررنگ برشمرد و افزود هیچ استثنایی در این رابطه وجود ندارد و تمامی آنان به یک اندازه حائز اهمیت هستند.
“سلوکی” بارزترین مورد مراجعه به ماما را درباره: مراقبت های دوران بارداری و مشاوره برای آن در راستای زایمانی ایمن و آسان، بیان کرد.
-۳۵ ۲۰سالگی غالب ترین سن برای بارداری
کارشناس رشته مامایی سن ۳۵-۲۰ سالگی را غالب ترین سن برای بارداری برشمرد و باروری زیر ۲۰ سال و بالای ۳۵ سال را نیازمند به مراقبت بیشتر دانست.
وی از محدودیت های قانونی و تعرفه ای، عدم همکاری سازمان های بیمه گر در زمینه پذیرفتن تعرفه های مامایی، فشار کاری بالا و استرس شغلی با عنوان محدودیت های موجود در این حرفه یاد نمود.
سلوکی در پایان از مسئولین مربوطه خواستار شد تا: حمایت از ماماها، پررنگ کردن نقش صاحبان این حرفه در حفظ سلامت زنان و کودکان، پیگیری و حمایت سازمان های بیمه گر از تعرفه خدمات مامایی صورت بگیرد.