بانوی کار آفرین بافقی؛ روایت شیرینی از تلاش و امید

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ در دل شهر آفتاب و نخل، بانویی هنرمند با دستانی طلایی، طعم زندگی را شیرین تر کرده است. ” نازیلا عبداللهی”، بانوی شیرینی پز بافقی، با عشق، ذوق و پشتکار؛ شیرینی هایی می پزد که روایت گر اصالت و سنت های دیرین این دیار کهن است. در افق بافق با وی به گفتگو نشستیم تا از مسیر پر فراز و نشیب کار آفرینی اش بیشتر بدانیم.

از آموزش مجازی تا راه اندازی کارگاه شیرینی پزی

” نازیلا عبداللهی” متولد ۱۳۷۰ ، دارای مدرک کارشناسی علوم تربیتی و مادر ۳ فرزند است. وی حدود سه سال پیش وارد حرفه شیرینی پزی شد. فعالیتش را از منزل و با پخت انواع شیرینی و کیک آغاز کرد؛ پس از مدتی تصمیم گرفت کارگاه مستقلی در شهرستان بافق راه اندازی کند.

وی در گفتگو با هفته نامه افق کویرگفت: آموزش های اولیه را از طریق فضای مجازی فرا گرفتم؛ سپس تصمیم گرفتم به صورت جدی تر وارد این حرفه شوم؛ در دورهای تخصصی استان یزد شرکت کردم و مسیر سختی را برای رسیدن به هدفم طی نمودم.

عبداللهی با اشاره به علاقه اش به تولید شیرینی های خشک افزود: حدود ۶۰ میلیون تومان برای آموزش حرفه ای هزینه کردم؛ به دلیل هزینه بالای یادگیری زولبیا پزی، وارد آن حوزه نشدم؛ اما برای ماه رمضان یک استاد کار زولبیا را با پرداخت حقوق و مزایا به کارگاه دعوت نموده و توانستم نیاز برخی فروشگاه های سطح شهر بافق و بهاباد را تأمین کنم.

سرمایه اولیه ام را از فروش طلا های شخصی ام فراهم کردم

وی با یادآوری سختی های مسیر حرفه ای خود گفت: سرمایه اولیه ام را از فروش طلا های شخصی ام فراهم کردم. همسرم همیشه همراه و پشتیبانم بود، هر چند به من می گفت، این کار بسیار سخت و نفس گیر است، حتی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز پذیرفته شدم، اما نرفتم؛ زیرا علاقه زیادی به شیرینی پزی داشتم. به همین علت این کار پر درد سر را آغاز نمودم؛ اکنون تمام وقت خود را در کارگاه می گذرانم.

وی افزود: همه می گویند، برای راه اندازی کار، سرمایه لازم است، اما به نظرم، در وهله اول باید علاقه و تجریه داشت؛ سرمایه در مرحله بعد قرار می گیرد؛ شاید می توانستم با هزینه ای زیاد یک مغازه شیرینی فروشی افتتاح کنم، اما تجربه کافی برای مغازه داری را ندارم.

عبداللهی درباره برگزاری کلاس های دانش بنیان گفت: این کلاس ها بسیار مفید بودند و جرقه اولیه راه اندازی این حرفه از همان جا زده شد. پیش از آن فکر می کردم باید سرمایه میلیاردی داشته باشم؛ اما در این کلاس ها متوجه شدم می توان با حداقل ها هم آغاز کرد.

از شکست در شراکت تا شروع دوباره

وی درباره تجربه شراکت خود بیان کرد: در ابتدا با هفت بانوی دیگر که در خانه شیرینی پخت می کردند، شراکتی کار را شروع کردیم؛ اما پس از چند ماه شراکت ما از هم پاشید. سرمایه شان را برگرداندم و آن ها به کار در منزل بازگشتند. کارگاه را به مدت شش ماه تعطیل کردم؛ اما همچنان هزینه اجاره مکان را پرداخت می کردم، حتی بسیاری از تجهیزات در این مدت اسقاطی شدند.

وی ادامه داد: پس از بررسی های زیاد، دوباره کار را شروع کردم؛ البته تا به امروز هنوز به درآمد قابل توجهی نرسیده ام، اما خوشحالم که از عهده پرداخت حقوق کارکنانم برآمده ام.
نازیلا عبداللهی اظهار کرد: با استفاده از چک، دستگاه های لازم را خریداری و کار خود را توسعه دادم؛ اما متأسفانه برخی فروشگاه ها از محصولات من حمایت نمی کنند. این موضوع ناراحتم می کند، اما باز هم بدون وقفه مسیر را ادامه می دهم.

وی گفت: کارگاه به دستگاه بسته بندی که قیمت آن حدود ۸۰۰ میلیون تومان است نیاز دارد، ولی به دلیل کمبود فضا و نداشتن سرمایه برای تهیه این دستگاه، نمی‌توانم بر روی محصولات، نشان “سیب سلامت” را درج کنم.

وی افزود: با پیگیری های فراوان موفق به تأمین برق سه فاز برای کارگاه شدم؛ در نظر دارم سال آینده ورودی ساختمان را محوطه سازی کنم .

وی تصریح کرد: دانش آموزان هنرستان “فنی حرفه ای” عصرها برای آموزش به کارگاه می آیند تا مهارت پخت شیرینی های مختلف را آموزش دیده و در آینده قناد شوند.

درخواست برای حمایت مسئولان و مردم

عبداللهی با بیان اینکه کارگاه وحشی بافقی (برند فانه) به فضای بزرگتری نیاز دارد تا بتوانم دستگاه های مورد نیاز را تهیه نمایم، عنوان کرد: از کسبه و مغازه داران سطح شهر توقع دارم از کسب و کارهای خانگی حمایت نمایند. از روز اول برخی از کسبه همچون آقایان” برخورداری”، “کوشکی زاده ، (شهر آجیل) “، “پوراکبری”،” تقی زاده”، “میرعلمی”،” عیدی”، “صباغیان” و “خالقدادی” با خریدهایشان پشتیبان تولید کارگاه من بودند.

وی ضمن تقدیر از سرهنگ نصیری فرمانده سپاه پاسداران شهرستان بافق، شریعتی مسئول وام های مشاغل خانگی و خانمها ملاحسینی و رحیمی همچنین مدیر روابط عمومی شرکت سنگ آهن مرکزی “حجت الاسلام ابراهیم تفکری” و مدیر خدمات رفاهی کارکنان این شرکت، حاج حبیب حسن زاده” گفت: از مسئولین شهرستان درخواست دارم تا کسب و کارهای کوچک را حمایت نمایند؛ ارگان ها و نهاد ها خرید های خود را از تولید کنندگان بومی انجام دهند همچنین مسئولان امر، با پرداخت تسهیلات درصدپایین به کارگاه های کوچک آنها را یاری کنند تا با توسعه کسب و کارهای خود، اشتغال زایی برای زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست انجام دهند .

برای ثبت سفارش محصولات می توانید با شماره ۰۹۱۳۶۰۸۹۸۸۰ تماس حاصل نمایند.
آدرس: بلوار انقلاب بعداز پمپ گاز نبش فرعی ۴۶_ شیرینی سرای وحشی بافقی (فانه)

اکرم عباسی-حدیثه امیریان

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نیاز گسترده شهر معدنی به گواهینامه پایه یک

به گزارش هفته نامه افق کویر؛ در راستای