مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد مطرح کرد ابتلای قریب به ۱۳ هزار یزدی به کرونا

ابراهیم سلمانی گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون، ۱۲۸۸۴ نفر در استان یزد به کرونا مبتلا و ۴۹۰۰ نفر آن‌ها نیز بستری شده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، ابراهیم سلمانی مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در حال حاضر ۶۸۴ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری که از این تعداد ۱۴۱ نفر آن‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه هستند و ۶۱ بیمار مبتلا به کرونا نیز در بخش اورژانس بیمارستان‌های استان بستری هستند.

۶۰ درصد مردم یزد از ماسک استفاده می‌کنند

وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون، ۱۲۸۸۴ نفر در استان یزد به کرونا مبتلا و ۴۹۰۰ نفر آن‌ها نیز بستری شده‌اند، اظهار داشت: طی چهار روز اخیر شهرستان‌های یزد با ۱۸۱ بیمار مبتلا به کرونا، میبد با ۵۰ نفر، مهریز با ۲۵ نفر، ابرکوه با ۲۴ نفر و خاتم با ۱۴ نفر پنج شهرستانی هستند که بیشتری بیمار مبتلا به کرونا را دارند؛ البته این به معنای این نیست که وضعیت شهرستان‌های دیگر استان خوب است، چرا که همه شهرستان‌های استان در وضعیت بحرانی کرونا قرار دارند.

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد با با بیان اینکه شهرستان میبد در وضعیت بسیار بحرانی قرار دارد عنوان کرد: در شهرستان میبد طی دو روز گذشته با کمبود تخت مواجه بودیم که موجب شد تا برخی بیماران به شهرستان‌های دیگر منتقل شوند.

سلمانی خاطرنشان کرد: وضعیت استفاده از ماسک در یزد طی هفته‌های گذشته، ۴۰ درصد بود که اخیرا به ۶۰ درصد رسیده است اما هنوز کم است چرا که باید به حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد برسد؛ این در حالی است که در شهرستان‌های استان وضعیت استفاده از ماسک حتی حداقلی هم نیست.

رتبه اول یزد از نظر بروز بیماری

وی با بیان اینکه از نظر بروز بیماری و تعداد بیماران کرونایی شناسایی شده، استان یزد نسبت به جمعیت رتبه اول را در کشور دارد، یادآور شد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا دو هفته آینده همچنان روند صعودی ابتلا به کرونا را خواهیم داشت مگر اینکه رفتار مردم در رعایت دستورالعمل‌ها تغییر کند.

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: میانگین سنی مبتلایان کرونایی بستری شده، کاهش داشته است؛ به‌طوری‌که این عدد اکنون از ۶۳ سال در موج دوم شیوع بیماری، به ۵۱ سال رسیده است که این نشان می‌دهد که احتمالا افراد جوان کمتر دستورالعمل‌ها را رعایت می‌کنند.

سلمانی اضافه کرد: در سازمان‌ها و اداره‌ها و مراکز دولتی و حتی خصوصی دستورالعمل‌ها تا حدی رعایت می شود اما کانون اصلی ابتلا، جمع‌های خانوادگی و بعد از آن جمع‌های دوستانه است.

وی ادامه داد: بیشتریی بیماری زمینه‌ای که مبتلایان بستری شده داشته‌اند به ترتیب بیماری‌ها قلبی و عروقی، فشار خون و دیابت است.

پلمپ ۱۹۸ واحد متخلف در یزد

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه با متخلفین در هر صنفی که باشند برخورد می‌شود و هیچ استثنایی وجود ندارد تأکید کرد: بیش از ۱۵ هزار بازدید و ۲۴۵۲ مورد اخطار صورت گرفته و فقط در مهر ماه ۱۹۸ مورد پلمپ انجام شده است که در این بین پمپ بنزین، دفتر پیشخوان دولت و حتی سه مطب پزشک نیز پلمپ شده‌اند.

سلمانی تصریح کرد: بیشترین پلمپ در شهرستان یزد با ۱۵۲ مورد، در شهرستان‌های بافق و خاتم ۱۴ مورد و در دیگر شهرستان‌های استان زیر ۱۰ مورد بوده است.

وی اظهار داشت: قاطعانه اعلام می‌کنم که تا کنون هیچ بیماری به خاطر کمبود اکسیژن در بیمارستان‌های یزد فوت نکرده و به هر شکل اکسیژن مورد نیاز بیماران تأمین شده است.

عدم پذیرش بیماران غیربومی ممکن نیست

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پاسخ به سئوالی پیرامون عدم پذیرش بیماران غیربومی توسط بیمارستان های استان یزد، گفت: از نظر قانونی و اخلاقی حق نداریم خدمات درمانی را از بیمار از هر قومیت، ملت و مذهبی که باشد دریغ کنیم لذا به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست که مثلا بخواهیم بیماران غیرموبی را پذیریش نکنیم.

سلمانی خاطرنشان کرد: تا کنون ۱۷۰ نفر از کادر بهداشت و ۶۴۵ نفر از کادر درمان استان یزد از جمله ۴۳ پزشک و ۴۱۴ پرستار، به کرونا مبتلا شده‌اند و همچنین تا کنون دو شهید خدمت از استان یزد داشته‌ایم.

وی عنوان کرد: میزان سرایت آنفولانزا به مراتب کمتر از کرونا است و با توجه به اینکه دستورالعمل‌های پیشگیری از آنفولانزا همان دستورالعمل‌های کرونا است، تا کنونی موردی مبنی بر ابتلا به آنفولانزا نداشته‌ایم.

کادر درمان به شدت تحت فشار است

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه شدت و همه‌گیری کرونا در موج سوم بیشتر شده است، تأکید کرد: به عنوان مثال در موج اول حدود ۱۵ درصد مبتلایان بستری به اکسیژن نیاز داشتند اما در حال حاضر حدود ۹۰ درصد مبتلایان به اکسیژن نیاز دارند.

سلمانی با اشاره به زحمات و تلاش‌های شبانه روزی کادر درمان تصریح کرد: کادر درمان به شدت تحت فشار و از عدم رعایت دستورالعمل‌ها و عدم اعمال جدی محدویدت‌ها ناراحت هستند.

وی یادآور شد: در موج اول شیوع ویروس، بسیاری از سازمان‌ها و مجموعه‌های خیری در میدان بودند و کادر درمان به این واسطه احساس دلگرمی می‌کرد اما در حال حاضر این حمایت‌ها و کمک‌های داوطلبانه بسیار کم‌رنگ شده است.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

متقاضیانی که مجوز دارند می‌توانند به دستگاه های اجرائی مراجعه‌نمایند

رئیس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی شهرستان بافق: