شناخت مزیت روستاها و مناطق عشایری نخستین اولویت برای توسعه کسب و کار در این مناطق است؛ موضوعی که در قالب طرحهای مختلف ازجمله اشتغال روستایی نیز بر آن تأکید شده است. در این زمینه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد از تهیه برنامه توسعه اقتصادی برای ۹۰روستای این استان خبر داد و هدف این برنامه را ایجاد نظام یکپارچه برای اشتغالزایی و حذف فعالیتهای موازی در حوزه تدوین برنامه توسعه روستایی عنوان کرد.
معاون اقتصادی استاندار یزد در توضیح اهداف این برنامه به همشهری میگوید: هدف از تدوین این برنامهها شناسایی و بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود در نواحی روستایی است. همچنین ارتقای منزلت اجتماعی روستاییان و جایگاه روستاها در اقتصاد ملی و در نهایت ایجاد بستر لازم برای شکوفایی و پیشرفت روستاها در قالب تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه کشور از اهداف این برنامه است.
سیدمسعود عظیمی اضافه میکند: بهعبارت دیگر تمام اقدامات و فعالیتها در روستاها، در چارچوب اهداف و برنامههای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی انجام خواهد شد و منابع مالی نیز باید به این سمت هدایت شود. نهادهای مختلف مانند کمیته امداد، بهزیستی و سازمان صمت نیز برای اشتغال در روستاها باید ابتدا طبق برنامه توسعه اقتصادی، ظرفیتهای روستا را شناسایی کرده و براساس این ظرفیتها سرمایهگذاری کنند. بهعنوان مثال اگر در روستایی درخت توت زیاد باشد، ما فعالیت نوغانداری را در آن روستا در اولویت قرار میدهیم و در این زمینه اشتغالزایی میکنیم. وی با بیان اینکه اکنون برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی ۱۹روستای منتخب در شهرستانهای ابرکوه، اشکذر، بافق و بهاباد در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان تصویب شده است، میگوید: بسیاری از طرحهای اشتغال روستایی و عشایری که از گذشته وجود داشته مانند تسهیلات کارا، از این پس با برنامه توسعه اقتصادی هماهنگ خواهد شد و این تسهیلات به فعالیتهای اشتغالزایی که در اولویت قرار گرفتهاند تعلق میگیرد.
معاون اقتصادی استاندار یزد یکی دیگر از فواید این برنامه را جلوگیری از مهاجرت جوانان از روستا به شهر عنوان میکند و میافزاید: تنها راه برای جلوگیری از مهاجرت جوانان از روستاها، ایجاد اشتغال پایدار است که یکی از اهداف برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در یزد خواهد بود. همچنین در این زمینه آموزشهایی نیز به روستاییان داده میشود و سازمان فنی و حرفهای نیز آموزش سیار در روستاها را راهاندازی کرده است. ایجاد بازارهای روستایی در شهرها نیز مدنظر قرار دارد تا روستاییان بتوانند بهصورت مستقیم محصولات تولیدی خود را به فروش برسانند.
درنگی بر آسیب های که بیداد می کند
حضرت علی (علیه السلام) درباره تقسیم ساعات شبانه