آمار ازدواج در بافق ۲۵ درصد کاهش یافت

به گزارش ایرنا، فاطمه گودرزیان روز سه‌شنبه در نشست ستاد جوانان شهرستان بافق که با حضور مسوولان مربوطه برگزار شد افزود: در یک بازه زمانی ۹ ماهه در سالجاری، ۲۵۱ نفر متقاضیِ ازدواج در شهرستان بودند که در مقایسه با آمار ۳۳۰ نفری سال گذشته کاهش چشمگیر دارد.

وی با بیان اینکه در مجموع ۵۶ درصد جوانان در این رده سنی متاهل هستند، بیکاری، نداشتن مسکن و شرایط سخت معیشتی را از عمده دلایل ترس جوانان از ازدواج عنوان کرد.

به گفته این کارشناس، اگر نگاه به ازدواج این چنین باشد که امری برای ایجاد آرامش، مودت و رحمت است، قطعاً رتبه اهمیت مسایل اقتصادی و دلایل آن در امر ازدواج نکردن کاهش می یابد.

وی همچنین با بیان اینکه جوانان در رده سنی ۱۸ تا ۲۹ سال هر سه سال یکبار زیر پوشش مراقبت‌های شبکه بهداشت و درمان می‌گیرند تصریح کرد: مراقبت‌های سلامت این قشر شامل اندازه گیری قند خون، وزن، فشارخون، محاسبه توده بدنی ، مشاوره تغذیه، بررسی سلامت روان، سلامت جسم ، اجتماعی ، مصرف دخانیات و الکل است.

کارشناس سلامت جوانان و نوجوانان شبکه بهداشت و درمان شهرستان بافق تصریح کرد: در بررسی این فاکتورها چنانچه شخص دارای مشکل حاد تشخیص داده شد، به متخصص مربوطه ارجاع داده می‌شود.

وی اضافه کرد: مجهز بودن جوانان و نوجوانان با نشاط اجتماعی باعث ایمنی آنها در برابر مشکلات می شود و آنان به راحتی می توانند با شرایط متغیر زندگی، انطباق یابند و نقشی مفید در جامعه داشته باشند.

این کارشناس افزود: در کشور سه گروه جمعیتی وجود دارد که شامل گروه جمعیتی کمتر از ۱۵ سال (جمعیت پایه)، گروه جمعیتی ۱۵ تا ۶۰ سال (جمعیت مولد) و گروه جمعیتی بالاتر از ۶۰ سال (سالمندان) است که این نسبت ها نباید تغییر پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: نسبت سالمند باید کمتر از ۱۰ درصد جامعه باشد و گروه مولد هم باید حدود ۷۰ درصد جمعیت را تشکیل دهد تا بتواند چرخ اقتصاد را بچرخاند، گروه پایه هم باید حدود ۲۰ درصد باشد تا همیشه بنیان و ساختار جمعیتی حفظ شود.

گودرزیان ادامه داد: بنابراین نیاز است که شاخص‌ها برای فرزندآوری تغییر کند زیرا جمعیت مبنای توسعه اقتصادی است و به همین دلیل مهم، کسانی که صاحب فرزندان بیشتری می شوند،لازم است از سوی دستگاه‌های اجرایی ذیربط حمایت شوند و از مولفه‌های حمایتی برای فرزندآوری استفاده کنند.

رئیس بهزیستی بافق هم در این نشست بدون ذکر آمار و ارقام، گفت: افزایش آمار طلاق در کشور و به تبع آن در استان یزد و شهرستان بافق دیده می شود که باتوجه به مشکلات برای خانواده و فرزندان این افراد، نیاز به آموزش و مشاوره قبل و حین ازدواج از ضروریات محسوب می‌شود.

بتول کریمیان با بیان اینکه آمار درخواست‌های طلاق در شهرستان بافق خوشایند این شهرستان مذهبی نیست افزود: در فضای مجازی باید برای آموزش ازدواج و پیشگیری از طلاق فرهنگ سازی صورت بگیرد.

بافق دفتر طلاق ندارد و آمار طلاق شهرستان در مرکز استان یزد به ثبت می‌رسد.
درصد آمار کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و جمعیت سالمندان بافق به ترتیب ۱۱ درصد، ۲۶، ۱۶، ۳۹ و هشت درصد است.

جمعیت زیر پنج سال کودک، تا ۱۷ سال نوجوان، ۱۸ تا ۲۹ جوان، ۳۰ تا ۵۹ سال میانسال و بالای ۶۰ سال سالمند محسوب می‌شود.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نکات کاربردی

-۱ مالکیت طلا در طلاق مالکیت طلا در