امروزه دانش آموزان فقط می‌خواهند مدرک بگیرند

 به گزارش هفته نامه افق کویر، به مناسبت هفته معلم تصمیم گرفتیم تا به سراغ یکی از قدیمی ترین معلمین شهرستان بافق که اصالتااهل رفسنجان است و چهل سال پیش برای تدریس به بافق آمده و ماندگار شده است گفتگویی داشته باشیم. در ادامه گفتگوی افق کویر را با وی می خوانید.
افق کویر: لطفاً خودتان را معرفی کنید ؟
حاج حسین نوذری اهل نوق ازتوابع رفسنجان هستم. سال ۱۳۶۰ بنابر وصیت نامه پدربزرگ که فامیلت نباید ازبین برود؛ به بافق آمده و با دخترعموزاده خود ازدواج نمودم. درآن زمان ۲۲ ساله بودم که درآموزش و پرورش این شهرستان با مدرک دیپلم استخدام شدم. سپس درحین تدریس به ادامه تحصیل پرداخته و با مدرک لیسانس آموزش ابتدایی فارغ التحصیل شدم.
افق کویر از روزهای ابتدای آموزش در بافق صحبت کنید:
پس از استخدام در آموزش و پرورش بافق برای تدریس به روستای زریگان معرفی شدم. در آنجا ۷ دانش آموز در پایه های مختلف حضور داشتند. برای رفت و آمد به منطقه کوهستانی که بسیار سخت بود با کارگران سنگ آهن چادرملو می رفتم. سپس موتورسیکلتی خریداری و به روستا می رفتم. شنبه تا پنجشنبه به تدریس در مدرسه زریگان مشغول وعصرها به همراه دانش آموزان به طبیعت در روستا به گشت و گذار می پرداختیم که جزء بهترین زمان عمرم محسوب و من عاشق کار معلمی و تدریس بودم. وی افزود: بعد از دو سال تدریس در روستا، در مدرسه ۱۵ خرداد بافق انتقال و سپس به مدرسه آیت ا… منتظری منتقل شدم. سپس به خاطر بیماری پدرانتقالی گرفته و مابقی تدریس خود را در نوق و بیشتر خدمتم را مدیرمدرسه بودم . در نوق با وجود اینکه امکانات کافی وجود نداشت سعی کردم دانش آموزان را به اردوهای تفریحی برده تا خاطرات خوبی از مدرسه در ذهن دانش آموزان به یادگار بماند.
افق کویر: فرق تدریس زمان گذشته با تدریس الان چیست ؟
در زمان گذشته دانش آموزان بیشتر سختی می کشیدند و قدر درس خواندن را می دانستند؛ اما در حال حاضر معلم و دانش آموزان در رفاه بوده و دانش آموزان زیاد مقید به درس خواندن نیستند. فقط می‌خواهند مدرک بگیرند.
افق کویر:راهکار شما در این زمینه چیست ؟
دانش آموان زیاد با قلم کار نمی کنند. بیشتر با ماشین حساب و کامپیوتر سرو کار داشته و اگر از آنها بخواهید یک ضرب انجام بدهند، نمی توانند! در زمان الان با سیستم غیرحضوری وضعیت بدتر شده به گونه ای که خیلی یاد گیری بچه ها قابل قبول نیست. در زمان گذشته نیز دانش آموزان ضعیف بودند که وقتی درس را یاد نمی گرفتند و معلم در تدریس کوتاهی می کرد، وجدانم اجازه نمی داد که دانش آموزان بدون اینکه مطلبی را یاد بگیرند، به کلاس بالاتر بروند. با اینکه مدیر مدرسه بودم سعی می کردم بچه های ضعیف را شناسایی و آنها را به خانه برده و در حیاط مدرسه به آنها تدریس می کردم.
افق کویر: نظر شما در مورد تدریس های جدید و کلاس آنلاین چیست؟
در آن زمان مثلا وقتی می خواستیم به بچه ها درس بدهیم دانش آموزان را برای یادگیری بهتر به صحرا و کوه برده تا از نزدیک با فسیل، جویبار، و … آشنا شوند. همین کارباعث می‌شد در ذهن ها بماند؛ اما یادگیری با فضای مجازی به خوبی انجام نمی شود، معلم در فضای مجازی خیلی باید تلاش کند که مطلب را به دانش آموز یاد دهد تا از ذهن دانش آموز بیرون نرود.
افق کویر: فرق جوان های الآن را با زمان قدیم بیان کنید؟
جوان های امروزی واقعاً راحت طلب شدند. جوان بیشتر از این باید به فکر مملکت به کشورشان باشند و درس بخوانند؛ چون آنها آینده سازان مملکت هستند.
افق کویر:یکی از خاطرات خود از دوران مدرسه را بیان کنید؟
زمانی که در روستای زریگان مشغول تدریس بودم، خبر به من رسید که زنی فوت کرده است؛ چون در آن زمان روحانی نداشتیم و مسیر واقعا دور بود، از روی رساله “نماز و تلقین میت را خواندم، غسل و کفن را گفتم تا انجام دهند، سپس میت را دفن کردیم.

معصومه غلامرضاپور

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

هزار و صد و شصت و یکمین (۱۱۶۱) شماره از هفته نامه افق کویر منتشر شد:

هفته نامه افق کویر گزارش می دهد: اگر